State vrea să facă istorie la Hunedoara! „Cred că fuziunea FC Hunedoara și Corvinul este posibilă”

Marius ANGHEL 19 Dec. 2012, 13:15 Stiri
State vrea să facă istorie la Hunedoara!**

Principalul finanțator al echipei de fotbal FC Hunedoara, Alina State nu exclude posibilitatea unei fuziuni cu clubul FC Corvinul prin preluarea palmaresului „corbilor albaștrii”.

Visul suporterilor hunedoreni de a-și încuraja din nou din peluză echipa favorită Corvinul a prins încă un fir de speranță. Invitată în platoul emisiuni Sport Plus de la Hunedoara TV principalul finanțator al echipei de fotbal FC Hunedoara, Alina State a dezvăluit că este interesată de preluarea palmaresului și a culorilor grupării fanion a județului, Fotbal Club Corvinul Hunedoara înființată în anul 1921, dar care în acest moment este exclusă din competiții.

În acest sens, în pauza competițională de iarnă Alina State intenționează să îl abordeze pentru o serie de negocieri pe Mircea Alic președintele Corvinului.
„Noi îl asteptăm pe domnul Alic să ni se alăture. Aș vrea acum de pe această poziție pe care se află FC Hunedoara pe locul 1 în Liga a treia fără înfrângere să mergem cu toții, conducători, antrenori și jucători, la Alic să îi arătăm că noi vrem fotbal la Hunedoara iar domnia sa să ne dovedească că și dumnealui dorește același lucru. Eu cred că fuziunea FC Hunedoara și Corvinul este posibilă”, a spus președintele Consiliului Director al FC Hunedoara, Alina State (foto).

Reprezentantul clubului Corvinul, Mircea Alic s-a arătat deschis discuțiilor de orice fel și cu oricine. „Sunt dispus să discut cu oricine dorește să pună umărul la reactivarea Corvinului și asigur pe toată lumea de cele mai bune intenții”, a răspuns președinte Corvinului Hunedoara, Mircea Alic.

Fotbalul din Hunedoara, trecut și prezent

Corvinul Hunedoara este unul dintre cluburile de fotbal cu tradiție în România înființat în în urmă cu 91 de ani. Prima sa prezență în Divizia A a avut loc în 1954 iar perioada cea mai bună a echipei a fost la începutul anilor 1980, când conducerea tehnică era asigurată de antrenorul Mircea Lucescu iar pe teren evoluau jucători care aveau să devină de referință pentru fotbalul românesc și chiar internațional precum Romulus Gabor, Michael Klein, Ioan Andone sau Mircea Rednic etc.

La finalul sezonului 1981- 1982 Corvinul s-a clasat pe locul 3 în campionatul național, cea mai bună performanță care ia asigurat participarea în competiția continentală Cupa UEFA. Corvinul Hunedoara a fost exclus din competiții în anul 2004 și mai apoi dezafiliat de la Federația Române de Fotbal pentru datorii neachitate față de proprii jucători.

Pentru a menține vie pasiunea microbiștilor hunedoreni pentru fotbal în anul 2009 autoritățile locale au înființat un nou club FC Hunedoara care actualmente activează cu succes în Liga a III-a cu șanse reale de a promova în Liga a II-a.

Articol scris de Sami Tamaș

Marius ANGHEL 19 Dec. 2012, 13:15 Stiri
Pe aceeași temă