Speranțele s-au reaprins pe malul Târlungului

Mihai Andries 17 Nov. 2012, 15:59 Stiri
Speranțele s-au reaprins pe malul Târlungului

 

După o pauză de aproape o lună, echipa de pe malul râului Târlung s-a unit din nou cu victoria. După succesul cu Fortuna Brazi din 19 octombrie, elevii lui Gyuszi Balint au bifat două semieșecuri în deplasare: 1-1 la Zagon și 0-1 la Câmpina, rezultate care au trimis Unirea pe treapta a treia a podiumului. Cele trei puncte cu Târgoviște erau singura opțiune pentru a ierna cu speranțe la promovare.

La o singura poartă

Primul sfert de ora al partidei s-a jucat în ritm alert, însă fără ocazii de poartă. Prima șansă de a deschide scorul a aparținut oaspeților. Mândru scapă singur în banda dreaptă, încearcă să îl lobeze pe Iacob, dar trimite alături. A fost semnalul de care aveau nevoie brașovenii pentru a lansa ofensiva la poarta lui Zegheru, bifând cea mai bună jumătate de oră din acest sezon. Recitalul ocaziilor a fost deschis de șutul lui Vlăsceanu puțin alături (18). A urmat un contraatac în superioritate numerică, irosit la ultima pasă (23). Gazdele nu au mai greșit ținta cinci minute mai târziu. Iaru a recuperat o minge la centrul terenului, l-a lansat pe Liviu Nicolaie, care a finalizat cu un lob de la 12 metri. Asediul la poarta oaspeților a continuat cu ratarea lui Spătaru, care, din poziție ideală, l-a luat la țintă pe Zegheru (35). Avantajul putea fi majorat și la șutul lui Iaru, milimetric pe lângă poartă (38), sau la contraatacul irosit din nou la ultima pasă din minutul 41.

Cu urechea la Zagon

Vestea că echipa din Covasna a reușit să deschidă scorul împotriva Câmpinei a uimit și bucurat iubitorii fotbalului din Tărlungeni. Ritmul din repriza secunda s-a mai domolit, însă ocaziile nu au lipsit la poarta oaspeților. Elevii lui Balint au executat perfect o schemă la o lovitura liberă, Pricop a rămas singur cu portarul, însă nu a reușit să marcheze (68). Șase minute mai târziu l-a imitat și Liviu Nicolaie, golgheterul Tărlungeniului din acest sezon. Finalul de joc a adus două tentative timide ale oaspeților de a restabili egalitatea, două șuturi de la distanța care nu și-au atins ținta. Tărlungeniul se impune mai clar decât o arată scorul și profitând de înfrângerea Câmpinei la Zagon (0-2), revine pe poziția secundă a clasamentului. În cazul unui succes la Reghin, Unirea Tărlungeni va fi campioană de toamnă în Seria C6.

Balint: „Băieții mei au dat dovadă de caracter”

La finalul partidei, antrenorul gazdelor a fost extrem de mulțumit că elevii săi au depășit blocajul psihologic din ultimele etape și au revenit la jocul care a consacrat Tărlungeniul în acest an. „Mă bucur că băieții au reacționat foarte bine după înfrângerea de la Câmpina. Au dat dovadă de caracter și au făcut un joc foarte bun, mai ales în prima repriză. Am întâlnit o echipă tânără, care a practicat un fotbal plin de entuziasm, însă am dominat categoric și am fi meritat o diferență de scor mult mai clară. Ne-am creat multe ocazii și sper ca pe viitor să fim puțin mai concentrați la finalizare. Importante sunt cele trei puncte, care ne mențin în coasta liderului și ne permit să abordăm cu încredere ultima etapă de la Reghin”, a declarat Balint pentru liga2.ro

Toderașcu ratează finalul sezonului

Mijlocașul Daniel Toderascu a fost suferit o intervenție chirurgicală la nas, după o ciocnire violentă din timpul partidei de la Câmpina, și va rata finalul sezonului. „Fiecare jucător are rolul său în angrenajul nostru. Toderașcu este un jucător important și sper să revină cât mai repede. Mergem la Reghin pentru o adevărată finală. Sunt convins că vor fi extrem de motivați împotriva noastră. Vom pregăti meciul cu atenție și sper să terminăm turul pe primul loc”, a mai adăugat Balint.

Kiss: „Fortuna Brazi rămâne favorită la promovare”

Patronul formației Unirea Tărlungeni, Kiss Iosif, rămâne rezervat în privința șanselor echipei sale de a promova la finalul sezonului. „Acest grup de jucători și-a demonstrat și astăzi caracterul! Obiectivul nostru nu este promovarea, însă nu ascundem faptul că ne place să fim implicați în lupta pentru câștigarea seriei. Sunt convins că băieții vor fi la fel de montați și etapa viitoare la Reghin, un teren unde se câștiga greu puncte. Fortuna Brazi rămâne favorită la promovare, urmată de Unirea Câmpina. Sunt două echipe mult mai potente financiar decât noi, dar asta nu înseamnă că ne vom da la o parte din calea lor”, a subliniat Kiss.

Tărlungeni – Târgoviște 1-0 (1-0)
Stadion: Unirea, vreme frumoasă, gazon impecabil.
Spectatori: 250
A marcat L. Nicolae 28
Tărlungeni : Iacob – Vlăsceanu, Căpățână (74 Crețulescu), Tatarciuc, Dobrea – Cristea, Brujan (77 E. Popa), Iaru – Spătaru (52 Airinei C), L. Nicolae (88 Lita), Pricop. Antrenor: Balint Laszlo.
Târgoviște : Zegheru – Banu, Anghel, Trică, Grigore – Cernea (81 Daia), Enescu, Gâldău, Lungeanu – Negotei (75 Timofte) – Mândru (54 Popa D). Antrenor: Gheorghe Manea.

 

Articol scris de Marius GHERMAN

Mihai Andries 17 Nov. 2012, 15:59 Stiri
Pe aceeași temă