A murit Ghiorghi Zotic, fostul finanțator al FCM Târgoviște

Marius TUDOR 26 Jul. 2021, 11:12 Diverse
A murit Ghiorghi Zotic, fostul finanțator al FCM Târgoviște

Cunoscut om de fotbal în urmă cu un deceniu și jumătate și proprietar al celei mai vechi publicații locale din Dâmbovița, Ghiorghi Zotic a trecut în neființă duminică, 25 iulie 2021, după ce a suferit un stop cardio-respirator.

Zotic (68 ani) era internat la un spital din Capitală.

În ultimii ani a avut serioase probleme de sănătate, care au presupus tratamente la clinici din Statele Unite ale Americii sau Turcia.

În cea mai bună perioadă a sa a fost consilier județean în Dâmbovița, prosper om de afaceri și finanțator al FCM Târgoviște, echipă care a activat cinci sezoane la rând în Liga a 2-a (2003-2009, din august 2004 a preluat-o el) sub conducerea familiei Zotic. Retras din fotbalul mare de ani buni, Zotic păstrase totuși o echipă, abia în Liga a 6-a, care evolua tot la Șotânga, localitate situată la câțiva kilometri de Târgoviște.

Ghiorghi Zotic, iubitor de fotbal și cu poftă de viață

Ghiorghi Zotic a înființat Alpan Șotânga în urmă cu 20 de ani, denumind echipa după una dintre societățile sale. În vara lui 2004, a fost invitat de autoritățile locale din Târgoviște să preia FC Municipal, care promovase cu un sezon înainte din Liga a 3-a.

În perioada în care a condus frâiele fotbalului târgoviștean a lucrat cu nume importante din România, precum Octavian Grigore, Ilie Stan sau Adrian Matei. A încercat să dea lovitura cu un tehnician sloven, Ivo Sash, a adus la echipă un lot de nigerieni, pentru ca mai apoi să testeze japonezi, americani sau francezi.

Managementul nu s-a dovedit cel mai bun, câtă vreme FCM a ocupat poziții retrogradabile în trei dintre cele cinci ediții ale Ligii a 2-a din patronatul lui Zotic. De două ori s-a salvat prin diverse artificii, a treia oară a mers în Liga a 3-a.

Zotic rămâne totuși în conștiința microbiștilor ca un tip simpatic, iubitor de fotbal și cu poftă de viață.

A pus scaune pe stadionul ”Eugen Popescu”

În dreptul omului de afaceri decedat ieri reținem ultimele modernizări la stadionul din Târgoviște, până la reabilitarea începută de primărie în urmă cu doi ani, după promovarea Chindiei în Liga 1.

În baza prieteniei cu primarul de atunci al Bucureștiului, Adriean Videanu, Zotic a primit câteva mii de scaune la demolarea Arenei Naționale. Multe dintre ele au fost montate pe ”Eugen Popescu”, celelalte la Șotânga, la baza proprie a finanțatorului FCM-ului.

Tot atunci, Zotic a cerut ca la stadion să fie amenajat un puț.

 

Marius TUDOR 26 Jul. 2021, 11:12 Diverse
Pe aceeași temă