Situație dramatică la unul dintre cluburile fruntașe din Liga 3. Jucătorii anunță că nu intră pe teren sâmbătă dacă nu li se achită un salariu: „Meciul cu Voluntari nu se joacă”

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 09 Nov. 2016, 19:46 Stiri

Campionatul Ligii 3 ar putea rămâne fără una dintre echipele fruntașe din cele cinci serii pe care le are în acest moment. Cu toate că pe teren jucătorii își respectă meseria așa cum știu ei mai bine, în ultimele șase etape fiind invincibili și obținând cinci victorii, conducătorii clubului Sporting Roșiori nu își îndeplinesc promisiunile. Neplătiți de aproape trei luni, jucătorii echipei din Roșiorii de Vede amenință că nu vor mai intra pe teren la următorul joc dacă nu li se achită măcar un salariu restant. Județul Teleorman riscă să rămână fără încă o echipă în Liga 3 după ce în campionatul trecut Sporting Turnu Măgurele s-a desființat.

Sporting Roșiori, echipă finanțată de Primăria din Roșiorii de Vede, se află pe locul 2 în Seria a 3-a a Ligii 3, cu 20 de puncte acumulate în cele 10 meciuri desfășurate până acum în 11 etape. Liderul seriei și mare favorită la promovare este SCM Pitești, echipa antrenată de Nicolae Dică, cu 29 de puncte după 11 meciuri.

„Nemulțumiți de atâtea amânări din partea domnului primar (n.r. – Gheorghe Valerică Cârciumaru), jucătorii nu vor să joace cu Voluntari pentru că sunt neplătiți de aproape trei luni. Domnul primar nu vrea să vină să discute absolut deloc cu ei. Jucătorii au avut o cerință de bun simț: un salariu până sâmbătă pentru că au familii, copii, rate la bancă, unii dintre fotbaliști nu au ajuns acasă de aproape două luni pentru că nu au bani să se ducă, iar acești jucători au arătat că au caracter, și-au făcut datoria și sunt nerăsplătiți. Noi am făcut tot ce depinde de noi până acum și acum este rândul domnului primar să fie recunoscător față de rezultatele echipei și să plătească măcar un salariu”, a declarat, pentru Teresport, antrenorul Cristian Negru.

Căpitanul Liviu Floricel a vorbit și el despre situația delicată în care se află coechipierii săi. „Este dramatică situația. Meciul cu Voluntari nu se joacă pentru că primarul nu a venit să vorbească cu noi. Puteam sta așa și până la finalul campionatului. Fug de responsabilitate. Nu mi s-a întâmplat așa ceva în cariera mea de douăzeci de ani. Este un grup minunat la echipă. Operația mi-am plătit-o aproape singur, doar Paul Mara, președintele clubului, mi-a dat 2500 de lei bani care au venit din abonamentele făcute de suporteri”, a comentat și Liviu Floricel.

Sâmbătă, de la ora 14:00, Sporting Roșiori ar trebui să întâlnească pe teren propriu pe FC Voluntari II (locul 9 cu 13 puncte), însă jucătorii sunt porniți să nu intre pe teren pentru a arăta cât de disperată e situația în care se regăsesc.

Weekendul trecut, jucătorii de la Nuova Mama Mia Becicherecu Mic nu au intrat pe teren în meciul cu Ripensia Timișoara, în etapa a 10 a Seria a 4-a a Ligii 3, din cauza problemelor asemănătoare cu cele ale jucătorilor de la Sporting Roșioși.

Foto: Teresport

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 09 Nov. 2016, 19:46 Stiri
Pe aceeași temă