„Gigi Becali de Banat”, probleme cu banii? Riscă să rămână fără echipă după ce jucătorii au refuzat să intre pe teren cu Ripensia și au pierdut la „masa verde”

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 06 Nov. 2016, 15:07 Stiri

Gigi Becali de Banat, așa cum spune George Sîngiorzan (38 de ani, foto mic 1, cu geacă), patronul echipei Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, că e cunoscut la Timișoara are probleme serioase la club. Sâmbătă, 5 noiembrie, formația din Becicherecu Mic mutată în această vară la Timișoara nu s-a prezentat la meciul de pe terenul Ciarda Roșie cu Ripensia și va pierde la „masa verde” confruntarea din etapa a 10 a Seriei a 4-a a Ligii 3. Nerespectarea promisiunilor făcute de omul de afaceri către jucători și antrenori a dus la acest gest extrem, o a doua astfel de ispravă urmând a determina excluderea echipei din campionat.

  • Nouva Mama Mia Becicherecu Mic a jucat săptămâna trecută în faza 16-imilor Cupei României cu campioana Astra Giurgiu, pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara, și părăsea competiția după ce pierdea la limită, scor 1-0. Pe finalul acelui joc, George Sîngiorzan, intra și pe teren după ce se întorsese special din SUA. După acest meci, Sîngiorzan vorbea în fața camerelor de luat vederi despre un proiect îndrăzneț la Nuova Mama Mia.

 

Cu restanțe salariale și mințiți că își vor primi banii, jucătorii de la Nuova Mama Mia Becicherecu Mic au decis să acorde conducerii un avertisment cum rar întâlnești pe terenul de fotbal. Solidari și cu antrenorii echipei, care nu au fost trecuți pe foaia de arbitraj tot la cerința conducătorilor clubului, aceștia nemaifiind doriți pe banca tehnică, jucătorii au hotărât să nu intre pe teren cu Ripensia, lucru care s-a și întâmplat. Arbitrii au constatat neprezentarea acestora pe gazon și au fluierat finalul jocului după 15 minute de așteptare.

„Nu e vorba de un protest al antrenorilor. Noi antrenorii ne-am depus memorii, am urmat calea legală. Jucătorii au decis să nu intre pe teren și noi le respectăm decizia. Noi am făcut ședința cu jucătorii și ei au sunat conducerea. Cei din conducere le-au spus că nu le dau banii azi. A fost și o situație abuzivă. Azi nu am fost trecuți pe foaia de joc. Noi am certificat la observator și arbitri că noi suntem antrenorii de drept. Delegatul echipei (n.r. – Elty Neagoe) nu ne-a trecut la cererea conducerii”, a declarat antrenorul Cosmin Stan pentru PressAlert.ro.

Cosmin Stan (foto mic 2) și „secundul” Mihai Hromei sunt neplătiți din luna martie, au intrat în conflict cu șefii clubului și de curând și-au depus memorii la FRF după ce nu au găsit o soluție de despărțire amiabilă. Celor doi antrenori li se pun acum pețe în roate, la meciul cu Ripensia, care nu a mai avut loc, ei nefiind trecuți pe foaie de arbitraj la cererea conducerii echipei.

De la Mama Mia Becicherecu Mic au plecat după meciul cu Astra din Cupă și cei doi americani din lot, Jairo Jose Aquino (26 ani) și Heriberto Junior Ponce (26 ani). Și patronul George Sîngiorzan s-a reîntors în SUA, iar dacă nu își rezolvă problemele la club și se va ajunge la a doua neprezentare în campionat, atunci acest va rămâne fără echipă.

Iată jucătorii trecuți pe foaie de joc a meciului dintre Ripensia și Nuova Mama Mia, care nu a mai avut loc:

Ripensia: Gakos – Luca, Hecsko, Apro, Toma – Semeniuc, Mânecan, Zaluschi, Nanu – Briciu, Golda
Rezerve: Rădulescu – Francescu, Ungureanu, Ștreangă, Stoi, Olărescu, Vasiliu

Mama Mia: Culda – Stancu, Matiș, Albert, Dragu, Rebenciuc, Zurbagiu, Dumiter, Radu, Toma, Sturz
Rezerve: Ciui – Ciobanu, Pricop, Croitoru, Filip

După desfășurarea a 10 etape în Seria a 4-a a Ligii 3, Ripensia se află pe locul 3, cu 19 puncte, iar Nuova Mama Mia Becicherecu Mic e pe locul 10, cu 10 puncte. Etapa viitoare, Ripensia va juca la Industria Galda (locul 4), iar Mama Mia ar trebui să joace pe teren propriu cu CSM Școlar Reșița (locul 2).

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

 
 
 
Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 06 Nov. 2016, 15:07 Stiri
Pe aceeași temă