Și copiii harghiteni au contribuit la eliminarea lui Dinamo! Gestul pe care l-au făcut pentru jucătorii Csikszeredei înaintea meciului și la vestiar, dezvăluit de un membru al staffului tehnic

Marius ANGHEL 04 Nov. 2018, 15:42 Stiri

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc a produs marea surpriză a fazei optimilor de finală ale Cupei României, după ce a eliminat-o la loviturile de departajare pe Dinamo. Echipa din Liga 3 s-a impus cu 9-8 la loteria penalty-urilor, după ce a condus cu 2-0, 2-2 a fost la finalul celor 90 de minute, iar după 120 de minute a fost 3-3.

Fostul antrenor al Șirinesei, actuala ACS Energeticianul, din Liga 2, Dan Vasilică, acum antrenor secund la formația din Harghita, a dezvăluit pentru ProSport unul dintre secretele care au stat baza victoriei fantastice împotriva lui Dinamo.

„Copiii care i-au însoțit pe fotbaliștii noștri la intrarea pe teren au avut câte un bilet cu un mesaj motivațional pe care l-au arătat fiecărui jucător, iar, mai apoi, biletele au fost lăsate în vestiar. La pauza meciului, jucătorii au putut vedea din nou mesajele motivaționale, care i-au ajutat foarte mult”, a povestit Dan Vasilică.

Pe bilete erau trecute mesaje de genul: „Am încredere în tine!”, „O să câștigi!”, Cred în tine!” sau „Ești un campion!”, însă și unele scrise în limba maghiară sau engleză.

Csikszereda a eliminat-o pe Dinamo din Cupa României după un meci nebun. „Câinii” au fost conduși cu 2-0, au egalat prin „dubla” lui Nistor și au trimis partida în prelungiri, dar formația din Liga 3 a avut puterea să egaleze acolo după ce au fost conduși, ca apoi să împingă jocul la loviturile de departajare. La ultima serie a jucătorilor de câmp, Delorge a ratat ultimul de la Dinamo și a calificat echipa din Miercurea Ciuc în sferturi. Gazdele au declanșat o adevărată petrecere pe gazon, dar arbitrul Andrei Antonie a întors faza și a făcut semn că penalty-ul va fi repetat. Portarul Bordas „furase startul”, iar centralul a fost nevoit să ceară repetarea loviturii de departajare. Până ca Delorge să repete lovitura de la 11 metri, centralul Andrei Antonie l-a eliminat pe Eder Gonzalez de la harghiteni, pentru proteste vehemente. Delorge s-a așezat din nou la punctul cu var, a bătut la fel de slab, iar Bordas a respins și Csikszereda și-a asigurat prezența în faza următoare a Cupei.

Articol scris de Loredana JUGLEA
Foto: fb FK Csíkszereda

Marius ANGHEL 04 Nov. 2018, 15:42 Stiri
Pe aceeași temă