Se simte aerul Ligii 2! Miroslava câștigă lejer la Rădăuți și e la trei puncte de o promovare istorică. VIDEO

Marius ANGHEL 17 May. 2015, 00:41 Stiri

În antepenultima etapă a Seriei I a Ligii a 3-a, cea de-a 24-a, Știința Miroslava avea un hop de trecut, meciul de la Rădăuți fiind unul din cei doi pași ce mai trebuiau făcuți pentru a obține promovarea în Liga 2! Echipa ieșeană s-a impus fără probleme vineri, pe terenul Bucovinei, scor 5-1, s-a distanțat la patru puncte de Bucovina Pojorâta, care în această rundă i-a venit rândul să stea, și mai are nevoie de o victorie în ultimele două meciurile ale sezonului pentru a promova.

Nici bine nu începuse partida de la Rădăuți că liderul Seriei I deja dădea semne că vrea să-și impună ritmul și să marcheze cât mai rapid pentru a-și face un meci ușor. Cezar Tofan șuta violent din voleu, de la 18 metri, portarul gazdelor respingea de lângă bară în față și Tudorel Tudorache, venit din linia a doua, deschidea scorul cu latul din cinci metri după doar trei minute de joc.

Bucovina a fost aproape de egalare, însă portarul Avram (26) a avut o intervenție superbă și a respins de sub transversală mingea trimisă cu capul de un adversar. Se întâmpla într-un moment în care Știința juca în inferioritate numerică după ce Sărițanu (23) se lovise de un adversar și era pe margine cu dificultăți de respirație.  

A fost singura situație în care liderul a avut emoții, imediat după aceea reușind să-și mărească avantajul și să stabilească scorul pauzei. O fază ce nu anunța mare lucru avea să aducă descătușarea pentru echipa lui Cristi Ungureanu. Andrei Ghiarasim (31) și-a derutat adversarii atunci când a schimbat partea, a fost servit ideal pe culoar, a preluat în 16 metri și, după o pătrundere de trei-patru metri, a șutat cu exteriorul pe lângă portarul advers ieșit la întâmpinare.

Mitanul secund a început cu o răbufnire de orgoliu a rădăuțenilor, atunci când, după o centrare la bara a doua, Hrimiuc (54) a trimis cu latul în transversala lui Avram, mingea ricoțând peste poartă! Orice emoție a fost spulberată în minutul 66, când Denis Botezatu dă o pasă superbă pe culoar, Tudorache preia în marginea careului mare și pătrunde nestingherit, trimițând mai apoi cu latul pe lângă Prunteanu pentru 3-0!

Nici nu s-a liniștit bine atmosfera după reușita a doua a lui Tudorache că a urmat o nouă reușită în tabăra oaspeților. O schemă de corner, intens lucrată la antrenamente, le-a ieșit perfect celor de la Miroslava, mingea ajungând pe bara a doua, de unde fundașul central Tăcuțanu a marcat al cincilea gol al său în această stagiune și al patrulea pentru oaspeți în această partidă (min. 71)!

Golul de onoare al Bucovinei a venit în minutul 81, atunci când Rădăuțiul a obținut un penalty pe care Zaremba avea să-l transforme superb, sub transversala lui Avram! Totuși, scorul final nu avea să fie acesta, deoarece Mario Șchiopu i-a pasat excelent lui Tudorache (83), care a preluat perfect pe lângă adversarul direct și a ciupit mingea din 12 metri, înscriind din nou și trecându-și în cont un hattrick.

A fost o victorie superbă a Miroslavei, care pare a fi de neoprit în drumul ei spre Liga 2, o performanță de neimaginat în urmă cu șase ani, atunci când echipa s-a înființat în Liga a V-a Iași!

O victorie cu Sepsi îi scutește de un meci decisiv cu Pojorâta pentru promovare

Cu două etape rămase de disputat până la finalul campionatului, Știința Miroslava și-a mărit avantajul la patru puncte față de ocupanta locului doi și mai are nevoie de o singură victorie în acest interval pentru a realiza o performanță istorică. Bucuria promovării matematice în Liga 2 o pot realiza chiar runda următoare pe teren propriu, atunci când jucătorii lui Cristi Ungureanu vor primi vizita echipei de pe locul 3, Sepsi Sfântu Gheorghe. Ar fi varianta cea mai bună pentru ieșeni pentru a evita un posibil joc decisiv în chiar ultima etapă pe terenul contracandidatei Bucovina Pojorâta. Până atunci, ocupanta locului doi întâlnește etapa viitoare chiar pe Bucovina Rădăuți, victima Miroslavei de vineri.

„Am întâlnit o echipă cu o dorință de a pune o opoziție consistentă, dar am reușit să deschidem rapid scorul, ceea ce ne-a creat un avantaj și, în același timp, puterea de a controla jocul până la final. Ne așteaptă două meciuri dificile pe care sperăm să le terminăm în aceeași manieră pe care am arătat-o astăzi!”, a spus, pentru stiintamiroslava.ro, Cristi Ungureanu, antrenor principal al echipei ieșene.

„Omogenitatea, experiența și dorința jucătorilor de a demonstra că merită să evolueze pe a doua scenă a fotbalului românesc au adus astăzi o victorie clară, pe deplin meritată. Sper ca etapa următoare de pe teren propriu, ultima din acest sezon competițional, să avem parte de o tribună arhiplină și să ne aducă cele trei puncte necesare promovării. O promovare mult așteptată de numeroșii suporteri și iubitori de sport din comuna Miroslava!”, a declarat Daniel Acatrinei, președinte Științei.

BUCOVINA RĂ‚DĂ‚UȚI     1
ȘTIINȚA MIROSLAVA     5

Zaremba (81 – pen.) / Tudorache (3, 66, 83), Ghiarasim (31), Tăcuțanu (71)

Bucovina Rădăuți: Cristi Pruteanu – Andrei Alexandru, Daniel Poloseri, Cristian Hrimiuc, Cezar Ciurlă, Marius Păsăilă, Vasile Vițu (cpt.), Radu Luțac, Gheorghiță Sabie, Tudor Zaremba, Eduard Julei. Rezerve: Cristinel Butnariu, Sevastian Vicol, Dorel Grecu, Ionel Stoian, Cozmin Sirețian, Marian Apostol, Radu Cozlovschi
Antrenor: Gheorghe Chimiuc

Știința Miroslava: Raul Avram – Andrei Sărițanu, Dănuț Tăcuțanu, Adrian Ilie (cpt.), George Maxim, Vlad Gheorghiu, Denis Botezatu, Cezar Tofan, Gabriel Petrea, Andrei Ghiarasim, Tudorel Tudorache. Rezerve: Cosmin Bîrlădeanu – Sebastian Sacrieru, Mario Șchiopu, Nicolae Azaharioaei, Alin Abuzătoaei, Dănuț Munteanu, Ilie Talpan
Staff: Cristi Ungureanu (A1); Irinel Ionescu (A2); Silviu Dulcianu (antrenor portari); Costel Sacrieru (delegat).

Arbitru: Teodora Albon; Asistenți: George Suciu (A1), Marius Sorin Balint (A2); Observatori: Bogdan Zanfirescu și Niculai Alexa.

Text și foto: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 17 May. 2015, 00:41 Stiri
Pe aceeași temă