SCM Pitești, primul pas greșit în 2017. Echipa lui Nicolae Dică s-a jucat cu ocaziile și a luat doar un punct cu Flacăra Moreni

Marius ANGHEL 27 Mar. 2017, 11:31 Stiri

Fotbaliștii de la SCM Pitești continuă cu succes lupta pentru promovare în liga secundă. Echipa pregătită de Nicolae Dică se menține la 15 puncte distanță de FC Voluntari II chiar dacă în confruntarea de sâmbătă, din deplasare cu Flacăra Moreni, a obținut doar un punct, după remiza 0-0.

Confruntarea cu dâmbovițenii a fost dominată copios de piteșteni, care și-au creat șase-șapte ocazii clare de a marca însă intervențiile portarului gazdelor și imprecizia la finalizare au făcut ca scorul să rămână unul alb. Încă din primele minute ale întâlnirii, alb-violeții au pus stăpănire pe joc și au pus presiune pe adversar. Năstăsie a fost aproape de deschiderea scorului, însă șutul acestuia de la 16 metri a fost reținut de Halcu. Deaconescu l-a pus la grea încercare pe goalkeeperul Moreniului, însă acesta a scos din vinclu cu ultimele eforturi lovitura de cap a acestuia. Când portarul gazdelor era bătut, un fundaș a scos de pe linia porții șutul lui David. La jumătatea primului mitan, Șerban a fost aproape de deschiderea scorului, însă șutul său a trecut milimetric pe lângă transversală.

După pauză, argeșenii și-au trecut în cont și alte ocazii de gol, dar portarul gazdelor s-a remarcat din nou la șutul lui David din interiorul careului. Cu câteva minute înainte de final, SCM Pitești putea pleca cu cele trei puncte puse în joc, însă Dorinel Oancea nu a ajuns la o centrare în careu, mingea care se plimba prin fața porții fiind respinsă în extremis de un fundaș dâmbovițean.

După 19 etape jucate din această ediție de campionat, SCM Pitești rămâne singura echipă neînvinsă din această serie. Alb-violeții au un bilanț de 14 victorii și 4 egaluri și 46 de puncte în clasament, cu 15 mai mult decât FC Voluntari II, ocupanta locului secund al seriei a 3-a.  

Dică: „Un punct câștigat în deplasare”

La finalul partidei cu dâmbovițenii, antrenorul celor de la SCM Pitești s-a declarat nemulțumit de scorul final. Nicolae Dică este însă mulțumit de atitudinea elevilor săi și de implicarea acestora în meci: „De rezultat nu sunt mulțumit pentru că mă așteptam să câștigăm acest meci. Eram convins că va fi un meci de luptă pentru că cei de la Moreni sunt foarte agresivi pe teren propriu. Mă așteptam la acel joc al lor, cu minge lungă pe atacant. Defensiv, nu am avut nicio problemă. Ofensiv, am făcut lucruri bune, am avut acea posesie pe care eu mi-o doresc. Am suferit mult în ultimii 25 de metri. Acolo nu am reușit să fructificăm ocaziile pe care le-am avut. Sunt mulțumit de atitudinea băieților care au arătat că au plăcerea de a juca fotbal. Este un punct câștigat în deplasare împotriva unei echipe bune. Suntem tot pe primul loc cu un avans considerabil. Urmează partida cu FC Voluntari II. Este un meci cu echipa de pe locul 2. Este o partidă importantă pentru că jucăm pe teren propriu. Astăzi, la Moreni și terenul a fost un impediment în faza noastră ofensivă. Cu ceva timp în urmă aveau un teren mult mai bun, dar astăzi nu știu de ce a fost așa rău. Întotdeauna, pe teren propriu am arătat altfel față de meciurile din deplasare pentru că avem un teren bun și putem să punem în practică ce facem la antrenament. Se vede diferența dintre meciurile de acasă și cele din deplasare. Ne așteaptă o partidă grea cum au fost toate de până acum”.    

Paraschiv: „Cred că ne-am ridicat la nivelul echipei care de anul viitor va activa în liga secundă”

De partea cealaltă, Gabi Paraschiv, tehnicianul celor de la Flacăra Moreni, este mulțumit cu această remiză obținută împotriva liderului seriei. Fost campion cu Oțelul Galați, Paraschiv vrea să facă performanță și în antrenorat: „Un egal echitabil după aspectul jocului, însă pe noi nu ne încălzește prea mult această remiză. Este un punct obținut în compania liderului seriei. Cred că ne-am ridicat la nivelul echipei care de anul viitor va activa în liga secundă. Sper să continuăm pe acest drum. Obiectivul meu personal este să terminăm această ediție de campionat în primele trei locuri, dar va fi destul de greu, având în vedere că este o luptă acerbă pentru primele locuri. În opinia mea, locul 1 este deja acontat și nu văd cum Piteștiul ar putea pierde această poziție. Noi suntem o echipă nou, o formație în construcție și mai avem foarte mult de muncă. Lumea din Moreni este dornică de fotbal. Atmosfera este foarte frumoasă, jucăm la fiecare meci cu 1.500 – 2.000 de oameni în tribună. Acest lucru mă bucură foarte mult pentru că am văzut la unele partide din Liga 1 câte 50-60 de spectatori. Sper ca prin evoluțiile noastre să atragem oamenii și mai mult alături de noi”.

Albu s-a accidentat

Atacantul Marius Albu nu a evoluat decât 5 minute în confruntarea cu Flacăra Moreni. Vârful alb-violet a părăsit accidentat terenul de joc după un duel cu un adversar pentru balon. Fotbalistul piteștean va fi supus în aceste zile unor investigații medicale mai amănunțite pentru a vedea care este diagnosticul. În funcție de rezultat, antrenorul Nicolae Dică va ști dacă se va putea baza pe el la partida de vineri de pe propriul teren cu FC Voluntari II.

Atmosferă incendiară

Confruntarea de pe stadionul Flacăra a atras un număr mare de spectatori care au vrut să vadă pe viu evoluția favoriților împotriva liderului. La ora partidei, în tribunele stadionului erau peste 1.500 de spectatori care și-au încurajat frenetic favoriții. În plus, gazdele au la fiecare partidă și două galerii care își încurajează favoriții indiferent de rezultatul din teren.

FLACĂ‚RA MORENI – SCM PITEȘTI 0-0

Halcu – Mocanu, Acasandrei, Pîrvu, Tronaru – L. Plăcintă, M. Plăcintă – Negrea, Guță (Drăgan 66) – Tocan, Iliescu
Antrenor. Gabriel Paraschiv

Udeanu – Anghelina, Deaconescu, Șerbănică, Șandru – Panait, Șerban (Piscanu 68), Grecu (Oancea 76), David – Năstăsie (Căpățînă 61), Albu (C-tin. Stoica 5)
Antrenor: Nicolae Dică

Arbitri: Alin Olaru Constantin (Ramnicu Valcea), Cristian Pătrașcu (Craiova), Răzvan Tudor (Craiova).
Observatori: Ion Ștefan (Teleorman), Florin Craioveanu (București).
Stadion: Flacăra (Moreni), spectatori 2.000.
Cartonașe galbene: Tronaru, Mihai Plăcintă, Negrea /Șandru.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 27 Mar. 2017, 11:31 Stiri
Pe aceeași temă