Steaua, aproape să o comită în Cupa României. A învins dramatic Flacăra Moreni, dar Ștefan Pacionel consideră că a fost o întâmplare: ”O echipă mare câștigă și când joacă mai prost”

Răzvan STÎNGĂ 15 Sep. 2022, 14:01 Cupa României

Steaua a fost aproape să o comită și să fie eliminată din Cupa României încă din turul 3, în detrimentul unei formații din Liga 3, Flacăra Moreni. Echipa bucureșteană s-a impus, în cele din urmă, la loviturile de departajare, după 2-2 la finalul celor 90 și 120 de minute.

Steaua, calificare cu emoții în turul 4 din Cupa României. A învins Flacăra Moreni la loviturile de la 11 metri

Steaua nu a început rău partida de la Moreni și a deschis scorul în minutul 28, prin Rareș Enceanu. Elevii lui Daniel Oprița au redus apoi din turații, iar Flacăra Moreni a întors scorul în partea a doua. A marcat prin Alexandru Băltăreț și Claudiu Niculăescu, în minutele 79 și 81, și a făcut 2-1.

Rezultatul s-a menținut chiar și după minutul 90, iar Steaua a dus partida în prelungiri în minutul patru adițional, prin Ștefan Pacionel. S-a intrat apoi în reprizele suplimentare, dar nu s-a mai înscris și s-a ajuns la loviturile de departajare.

Steaua a transformat toate loviturile de la 11 metri în partida cu Flacăra Moreni. Ștefan Pacionel: ”O echipă mare câștigă și când joacă mai prost”

Steaua s-a descurcat bine la execuțiile de la 11 metri, pentru că nu a ratat vreo execuție. Au înscris toți jucătorii desemnați de Daniel Oprița, Ștefan Bodișteanu, Alexandru Sabău, Tsvetelin Chunchukov, Darius Oroian și Atanas Trică, în timp ce pentru Flacăra Moreni au marcat doar Dragoș Cernea, Claudiu Niculăescu și Flavius Nicolae. A ratat, în schimb, Viorel Vîrtej.

Ștefan Pacionel, jucătorul care a dus partida în prelungiri, a recunoscut la final, la interviuri, că Steaua nu a făcut cel mai bun meci, dar că a fost bine că echipa s-a calificat mai departe în Cupa României.

Am crezut până la final, nu ne așteptam să fie un meci așa greu. Mă bucur că am reușit să marchez și până la urmă ne-am calificat mai departe. O echipă mare câștigă și când joacă mai prost. Cu atitudine și cu dăruire, câștigă!

Atmosfera a fost frumoasă, ne bucurăm că fanii sunt meci de meci alături de noi. Le mulțumim că ne susțin în număr mare la fiecare meci.

(N.r. – Ai avut emoții la loviturile de la 11 metri?) Nu, de ce să am emoții? Nu am avut emoții.

(N.r. – Cu cine ai vrea să jucați în faza următoare?) Nu contează, noi ne facem treaba, suntem fotbaliști, nu contează cu cine vom juca. Jucăm să câștigăm”, a declarat Ștefan Pacionel la finalul partidei din Cupa României.

  • Steaua a început partida cu Flacăra Horezu în formula: H. Iancu (cpt.) – D. Oroian, Gugu, Al. Sabău, Al. Sima – Em. Pacionel, Enceanu, Bărbulescu, Dr. Gheorghe – A. Trică, Chipirliu;

Ștefan Pacionel, la a treia reușită a sezonului. Are două goluri în Liga 2

Ștefan Pacionel a jucat în toate cele șase meciuri ale Stelei din acest start de Liga 2, dar și-a depășit deja realizările din stagiunea trecută. În 2021-2022, deși a prins nu mai puțin de 21 de partide, nu a reușit să marcheze vreun gol. În acest campionat are deja două reușite, cu CSC Dumbrăvița și Dinamo.

Mijlocașul născut la Caracal a debutat în partida cu Flacăra Moreni și în acest sezon de Cupa României și a reușit să marcheze un gol extrem de important pentru Steaua, contribuind, astfel, într-o proporție foarte mare la calificarea în turul 4 al competiției.

Foto: Flacăra Moreni
Video: Steaua

Răzvan STÎNGĂ 15 Sep. 2022, 14:01 Cupa României
Pe aceeași temă