Cum sărbătorește Flacăra Moreni 100 de ani de existență: meciuri între cartiere, old-boys și recital Ionuț Dolănescu

Bogdan ISTRATE 16 Nov. 2022, 11:24 Liga 3
Cum sărbătorește Flacăra Moreni 100 de ani de existență: meciuri între cartiere, old-boys și recital Ionuț Dolănescu

Programate inițial pentru luna iunie, când ar fi trebui să se sărbătorească și Zilele Municipiului Moreni, apoi amânate pentru luna septembrie, festivitățile prilejuite de aniversarea a 100 de ani de existență a clubului Flacăra Moreni vor avea loc până la urmă în aceste zile.

Chit că la un anumit moment, mai precis în vara anului trecut, se vorbise de aducerea echipei din 1989 a celor de la Porto, ulterior renunțându-se la idee în favoarea unui meci amical cu gloriile lui Dinamo, finalul de an îi va găsi pe cei mai reprezentativi jucători pe care i-a avut Moreniul în deceniile sale de glorie jucând între ei sau înmânând diplome la Cupa Cartierelor.

Meciuri între cartiere, old-boys și recital Ionuț Dolănescu la Centenarul clubului Flacăra Moreni

Din program mai fac parte prezentări festive ale celor care au activat la Moreni de-a lungul anilor, acordarea de medalii și diplome, întâlniri dintre fostele glorii și actuala generație de la Flacăra (echipa evoluează în Liga a 3-a din vara lui 2016, după ce anterior bifase nouă sezoane în primul eșalon județean, ba chiar fără a juca – ani buni – pe propriul stadion).

În sfârșit, în ultima zi de sărbătoare, vineri, de la ora 17:00, va avea loc un spectacol chiar pe stadionul Flacăra, cu Ionuț Dolănescu cap de afiș, completat de trupa lui … Axinte (Florin Petrescu).

În weekendul Centenarului, echipa va juca la Tunari, sâmbătă, de la ora 14:00.

În mediile de socializare, microbiștii de pe Cricov și-au exprimat regretul că – deși amânată de atâtea ori – sărbătoarea nu a fost programată într-un weekend. Alții au comentat în termeni duri modul în care autoritățile au ales să marcheze un moment unic în istoria fotbalului din județul Dâmbovița: ”Antrenament la copii și juniori. Nu există, nicăieri în lume, asa ceva ”serbare”! 100 de ani de existență a unei echipe de fotbal, să fie aniversată printr-un antrenament al echipelor proprii de copii și juniori! Mai ales când s-au primit bani de la Consiliul Județean, pentru această aniversare!…Puteau veni Chindia, Petrolul, Steaua, Dinamo, Argeș, Rapid… și… fiți siguri că, fără bani!…Mai ales că e pauză competițională!… 2-3 părinți în tribune!… Aceasta e audiența acestei aniversări!”

30.000 de euro de la Consiliul Județean Dâmbovița

La începutul lunii octombrie, Flacăra Moreni a primit 147.000 lei – aproximativ 30.000 de euro – de la CJ Dâmbovița, pentru ”stimularea performanței”.

Fondurile ar fi fost alocate, potrivit surselor noastre, chiar pentru organizarea acestor festivități, cu ocazia sărbătoririi Centenarului clubului. La acel moment, și cealaltă echipei din Liga 3 din Dâmbovița, FC Pucioasa, a primit bani de la CJ: 100.000 lei.

Flacăra Moreni ocupă locul 4 în Seria a 4-a a Ligii 3, cu 16 puncte acumulate în 11 meciuri.

Foto: Flacăra Moreni

https://liga2.prosport.ro/liga-3/controverse-cu-tricourile-de-sarbatoare-de-la-moreni-angajati-ai-clubului-flacara-noi-suntem-buni-doar-la-munca-19225954

https://liga2.prosport.ro/liga-3/flacara-moreni-celebreaza-centenarul-si-a-comandat-un-echipament-de-joc-special-amicalul-cu-fc-porto-doar-un-vis-19224423

https://liga2.prosport.ro/liga-3/centenar-cu-fc-porto-flacara-moreni-vrea-sa-ii-aduca-pe-portughezi-in-romania-la-aniversarea-a-100-de-ani-de-la-infiintare-19188674

Bogdan ISTRATE 16 Nov. 2022, 11:24 Liga 3
Pe aceeași temă