Rică Neaga nu mai ajunge la Sebiș, ci la Pitești. Echipa orașului natal l-a anunțat ca noul antrenor: „Și-a asumat ca o­biec­tiv promovarea”

Marius ANGHEL 27 Jun. 2015, 17:21 Stiri
Rică Neaga nu mai ajunge la Sebiș, ci la Pitești.** Echipa orașului natal l-a anunțat ca noul antrenor:
  • Plecat de la Giarmata către Sebiș, acolo unde trebuia să înceapă un nou proiect alături de fostul manager de la Millenium, Călin Cojocaru, tehnicianul Adrian Neaga a „încurcat” drumurile și a ajuns în orașul natal, Pitești. Aici, fostul jucător de la FC Argeș sau Steaua a uitat promisiunile către arădeni și a ajuns la o înțelege cu autoritățile locale piteștene pentru a o prelua din noul sezon al Ligii 3 pe SCM Argeș Pitești, cea mai avansată echipă a orașului în campionatele organizate de FRF. Consiliul de Administrație al clubului susținut financiar de primăria Pitești a decis, miercuri, înlocuirea lui Adrian Dulcea, vechiul antrenor, cu Rică Neaga.

 

SCM Argeș Pitești va începe noul sezon competițional cu un nou antrenor pe banca tehnică, în persoana lui Adrian Neaga. Potrivit ziarului local Curierul zilei, acesta urmează să fie prezentat oficial miercuri, de la ora 13:00, la conferința săptămânală de presă a primăriei Pitești. Neaga îi va avea ca secunzi pe Remus Bărbărie și pe Adrian Dulcea, fostul antrenor principal al echipei din Liga 3, Seria a III-a.

„Spe­răm că instalarea lui să fie pe placul iubitorilor de fotbal din oraș”

Primarul interimar al Piteștiului, Cornel Ionică, spune că obiectivul asumat de noul antrenor este promovarea în Liga 2, iar mutarea speră să „fie pe placul iubitorilor de fotbal din oraș”. „Miercuri, Consiliul de Administrație al clubului SCM Pitești a decis ca echipa de fotbal să fie condusă, în sezonul 2015 – 2016, de cunoscutul fotbalist Adrian Neaga. Am avut discuții cu el și ne-a asigurat că vine la Pitești pentru a face performanță și pentru a reuși promovarea în Liga a II-a. Nu a solicitat un buget stufos și a cerut un buget acceptabil. Dorește să aducă fotbaliști performanți în cadrul echipei, pen­tru că și-a asumat ca o­biec­tiv promovarea. A fost la Federația Română de Fotbal și a dis­cutat toate problemele care privesc fotbalul cu cei de acolo. S-a informat despre tot ceea ce înseamnă sezonul 2015 – 2016. Spe­răm că instalarea lui Adrian Neaga în funcția de antrenor principal să fie pe placul iubitorilor de fotbal din orașul nos­tru. Noi vom face toate eforturile ca echipa să nu ducă niciun fel de lipsuri în noul sezon competițional. A­vem posibilitatea ca din acest an să plătim și salariile jucătorilor, să asigurăm cheltuielile materiale, să asigurăm cele mai bune condiții la baza sportivă. Vom pune la dispoziția echipei terenul central al stadionului Nicolae Dobrin”, a spus, citat de curier.ro, edilul.

Miercuri, Neaga trebuia să se prezinte la Sebiș

La începutul lunii iunie, Călin Cojocaru și Adrian Neaga se despărțeau de Millenium Giarmata, iar managerul anunța că vor merge la Național Sebiș, colega din Seria a IV-a. „Vom sosi la Sebiș pe 1 iulie, urmând să pregătim reunirea lotului de pe 6. Sunt convins că vom face treabă bună într-un oraș al cărui primar respiră pentru fotbal, fiind foarte priceput și atașat de fenomen. Clubul din Sebiș are toate condițiile să facă performanță, le mulțumim celor de acolo că s-au gândit la mine și la Rică. Nu venim să ne îmbogățim la Sebiș, ci doar să ne facem meseria, iar fotbalul e meseria noastră. Iar singurul proiect în fotbal este performanța, asta ne propunem noi la Sebiș”, declara Cojocaru. Contactat fix miercuri, pe 24 iunie, de Sport Arad, Neaga nu pomenea nimic despre renunțarea la proiectul de la Sebiș: „Ajung la Sebiș în weekend, după care vă pot spune cum stau exact lucrurile”.

Adrian Neaga a mai antrenat echipele AS Bascov, Atletic Bradu, Urban Titu și Millenium Giarmata.

Fuziunea dintre SCM Argeș Pitești și FC Argeș 1953 nu se face

La Pitești, edilul Cornel Ionică spune că nu mai crede în fuziunea dintre SCM Argeș Pitești și FC Argeș 1953, echipa suporterilor din Liga a IV-a, la fel și Adrian Neaga, care vede târzie o astfel de contopire. „Noi ne-am dorit fuziunea cu FC Argeș 1953 încă din iarnă. I-am invitat la discuții pe reprezentanții lor, pentru că am vrut ca cele două echipe să se contopească într-una singură ca­re să facă performanță. Am vrut să facem o singură echi­pă de top și să aducem fotbalul piteștean la un nivel cât mai ridicat. Din păcate, până în acest moment, nu am primit niciun răspus din partea lor. Am lăsat la latitudinea lor să găsească cele mai bune soluții de coabitare, de numele echipei, de lotul cel mai bun și de tot ceea ce înseamnă performanță la fotbal. Nu am primit nici măcar cel mai mic semnal din partea lor. Am discutat această problemă și cu antrenorul Adrian Neaga, care mi-a spus că deja este cam târziu pentru acest lucru”, a declarat Cornel Ionică.

SCM Argeș Pitești a încheiat recentul campionat din Liga 3 pe locul 6 în Seria a III-a. În noul sezon se dorește promovare în Liga 2, acolo unde orașul nu mai are nicio reprezentantă după ce Academica Argeș Pitești s-a mutat din nou la Clinceni.

Marius ANGHEL 27 Jun. 2015, 17:21 Stiri
Pe aceeași temă