Rică Neaga a preluat Atletic Bradu!

Mihai Andries 13 Dec. 2013, 10:46 Stiri
Rică Neaga** a preluat Atletic Bradu!

Atletic Bradu are de ieri un nou antrenor, A­dri­an Neaga fiind convins să preia echipa pentru a doua parte a campionatului. Rică îl va avea secund pe Remus Bărbărie, cei doi având ca obiectiv să califice echipa în play-off-ul competiției, iar la finalul aces­tu­ia să se claseze cît mai sus.

Alb-verzii au rămas fără an­trenor în ultimele patru etape din 2013, tehnicianul Alecsandru Po­povici fiind nevoit să renunțe din cauza unor probleme me­di­ca­le. Astfel, la aceste ultime me­ciuri, pe bancă a stat preșe­din­tele jucător Cristinel Soare, a­cesta stabilind strategia ce tre­buie urmată în jocuri, în timp ce de pregătirea fizică s-a ocupat se­cundul Adi Popescu. La scurt timp după terminarea sezonului, oficialii echipei au început să ca­ute antrenor, iar cel cu care s-au a­șezat la masa tratativelor a fost Adrian Neaga. Fostul fotbalist al lui FC Argeș și al Stelei a ac­ceptat condițiile puse de cei de la Bradu și a semnat un contract valabil pe un an și jumătate. A­cesta va colabora cu Remus Băr­­bărie, cel din urmă fiindu-i se­­cund și la precedenta echipă, AS Bascov. Interesant este că, a­­tunci când s-a așezat la masa tra­tativelor, Neaga nu a pus deloc problema banilor, el vor­bind doar despre performanțe.

Nu a fost interesat de partea financiară

Președintele clubului, Cristi Soare, ne-a spus ieri mai multe despre noul antrenor al echipei și despre discuțiile purtate cu a­cesta: „M-am înțeles cu Rică Nea­ga. La antrenor știți cum este, stă în funcție atîta timp cît are rezultate. Eu sper să fie prin­cipal cel puțin un an. Va fi și antrenor și va și juca în te­ren. Din cîte am înțeles de la el, îl va lua antrenor secund pe Re­mus Bărbărie, cu el colaborând pînă acum și la AS Bascov. Noi doi am mai discutat despre pre­lua­rea echipei în ultimele zile, în­să de-abia acum am pus totul pe hîrtie. Când a venit vorba de bani, nu am stat prea mult la dis­cuții, Neaga spunându-mi că pe el nu-l interesează banii și că el vine pentru performanță. Este pri­ma lui carte de vizită la Liga a III-a și îl interesează mai mult de­cît partea financiară. Primul o­biectiv pe care îl are este să prin­dă play-off-ul. Oricum, în a­ceastă iarnă intenționăm să luăm 3-4 jucători, apoi în vară încă 3-4 și să formăm un nucleu, pen­tru a putea aborda noul sezon cum trebuie. Vom avea la e­chi­pă 5-6 jucători cu experiență și 5-6 jucători tineri și sperăm ca Neaga să îmbine bine ex­pe­ri­en­ța cu tinerețea, așa cum se vrea la fiecare echipă”.

A condus pe AS Bascov

Adrian Neaga a debutat ca an­­­trenor principal la începutul a­cestui sezon. Rică a preluat pe AS Bascov cu doar cîteva zile î­nainte de începerea cam­pio­na­tu­lui, după o discuție avută cu pri­­­etenul său Remus Bărbărie. Si­tuația în care a preluat echipa de Liga a IV-a a fost una spe­cia­lă, fostul alb-violet trezindu-se la un moment dat la antrenamente cu doar 8 jucători. Încet-încet în­să, antrenorul a pus lucrurile pe roate și a dus echipa între pri­­me­le formații ale campiona­tului cu pretenții la primul loc, cel care duce la barajul pentru pro­mo­va­rea în Liga a III-a. Acum Rică Neaga se află în fața unei noi pro­vocări și speră să facă trea­bă la Bradu: „Am semnat cu Atletic, așa cum v-a spus preșe­dintele. Săptămâna viitoare voi a­­vea o în­tîlnire cu jucătorii la stadion și de-abia atunci voi pu­tea să spun mai multe despre echipă. Mă in­teresează în acest an per­for­man­­ța și mai puțin alte aspecte”.

 

Articol scris de Silviu MIHAI

Mihai Andries 13 Dec. 2013, 10:46 Stiri
Pe aceeași temă