Returul a început la… pauză!

Marius ANGHEL 11 Mar. 2013, 14:01 Stiri

Conpet Ploiești a avut parte de un debut „conform așteptărilor”, din punct de vedere al rezultatului din teren, gruparea din Strejnic, trecută prin transformări importante în această iarnă, reușind să se impună cu 4-0, în fața unui adversar modest: Civitas Făgăraș.

Victoria, una clară, prin proporțiile scorului, s-a conturat însă anevoios, de abia în partea secundă, prima parte a meciului fiind una „albă”: 0-0. Radu Huza (min. 20) a ratat marea ocazie a reprizei I, când, scăpat singur cu portarul ex-plopenarul a fost deposedat de către portar! Singura „amenințare” a oaspeților a venit la șutul lui Sfrijan (min. 33), șutul acestuia ștergând bara.

Cu puține idei în faza ofensivă și cu mijlocașii „la închidere” mult prea preocupați de „pasul înapoi”, elevi lui Florin Pârvu au intrat la pauză fără gol marcat, schimbarea în bine a jocului venind după pauză, jocul devenind mai clar, în ofensivă, odată cu trecerea lui Răzvan Catană ca mijlocaș central, în locul lui pripu și introducerea lui Cătălin Vlad, care, chiar dacă nu se antrenase prea mult în ultima lună, rămâne un fotbalist „necesar” unei echipe precum Conpetul.

A fost suficient să se dea primul gol, Gabi Petre marcând cu un șut norocos, mingea fiind deviată de un adversar (min 55, 1-0), pentru ca echipa „transportatorilor” să se dezlănțuie, golurile curgând apoi în poarta brașovenilor.

Tripla debutanților

Nou venit la Conpet, Răzvan Catană (min. 60), a obținut un penalti, șutul său fiind oprit cu brațul de Surducan, iar Huza a debutat cu gol la gruparea din Strejnic, transformând lovitura de pedeapsă. Un alt „plopenar”, debutant la Conpet, Cătălin Vlad a marcat (min. 72), din poziție de „unu la unu” cu portarul advers, după o minge lungă, perfectă, pentru ca golul de 4-0 să vină de la „pata de culoare”; Paul Abba, care a marcat și el la debut, fostul jucător de la Severin celebrând cu tumbe prima sa reușită la Liga a III-a! Victorie, 4-0 și Conpetul pleacă bine în retur, echipa având o nouă față, chiar și la propriu: tricouri noi, mai bine de jumătate de echipă schimbată, antrenor nou, plus, important, oficialii de la Conpet și nu numai, aproape de echipă, Florin Pârvu având chiar un susținător special, vasile Cârstea, cu care acesta  a lucrat și la Gaz Metan CFR Craiova și la Severin, apoi.

Pârvu: „Aveam nevoie de moral”

La debutul său pe banca echipei Conpet, Florin Pârvu a avut emoții, „talismanul” său fiind soția și fetița, care au ajuns la stadion „cu golurile”, acesea văzând „partea frumoasă” a meciului.

Pârvu este mulțumit după acest rezultat, declarând următoarele: „jocul -a satisfăcut doar parțial, dar rezultatul a fost unul foarte bun pentru moralul acestei echipe, care avea nevoie de un start ca acesta. Eu cred că, făcând pașii corecți, cu răbdare, muncă, încredere, timp, o să reușesc să fac o echipă frumoasă, pentru la anul. Au trecut decât două luni de când lucrăm, în condiții dificile de vreme, este greu să vorbim acum despre automatisme de joc, dar sunt motive să fim încrezători” – a spus Pârvu.  

Făgăraș cu antrenor de la Corona!

Foarte interesant, pe raportul de joc partidei, antrenorul echipei Civitas Făgăraș a fost trecut Nicu Văduva! Acesta este acum secundul grupării de eșalon secund, Corona Brașov și, desigur, nu a fost la meci, echipa oaspete fiind condusăd e Alexandru Cozma (trecut ca delegat în raport)! De remarcat și că, brașovenii au fost „spionați” din toate direcțiile de adversara din rudna viitoare, Fortuna Brazi, care a trimis la Strejnic un antrenor secund, câțiva oficiali plus un scouter!

Conpet Ploiești – Civitas Făgăraș 4-0 (0-0)
Stadion: „Conpet”, Strejnic. Au marcat: G. Petre (54), Huza (60-penalti), C. Vlad (70), Abba (76).

Conpet: Bica – Mușea, Badea (cpt), Frâncu, C. Munteanu – Catană (82 S. Petre), Pripu (46 C. Vlad), G. Petre, D. Gheorghe (73 Herea) – Huza (79 M. Jipa), Abba. Antrenor: Florin Pârvu

Civitas: Murariu – Airinei, Sârghe (cpt), Tufar (46 Vezeteu), Căpățână – Sfrijan, Surducan (82 Săndei) – Zaharia (65 Țăruș), Neamțu (73 Vîrlan), Colarez – Streza. Antrenor: Alexandru Cozma.

Avertismente: Mușea (60 și 88) / Colarez (10 și 70), Sfrijan (43), Tufar (45), Surducan (60).
Eliminări: Mușea (88) / Colarez (70)
Arbitri: Dan Botescu (București) – Răzvan Manciu (Popești Leordeni – Ilfov), Aurelian Țoie (București). Observatori: Victor Stănișteanu (Buzău), Adrian Mihalcea (București).
Jucătorul meciului: Gabi Petre (Conpet)

Articol scris de Marian DIMA

Marius ANGHEL 11 Mar. 2013, 14:01 Stiri
Pe aceeași temă