Reșița revine în Liga 2 după o nouă manevră românească! Echipa de tradiție reînviată cu unanimitate de voturi de aleșii locali. Noul sezon va fi unul incredibil

Marius ANGHEL 14 Jun. 2018, 16:36 Stiri

Rămasă fără echipă de fotbal în Liga 2 de două sezoane, după ce adoptata Metalul Reșița, fosta Damila Măciuca redenumită apoi în vara trecută Sportul Snagov, și-a luat bagajele și s-a mutat la Snagov, orașul Reșița e aproape să revină în eșalonul secund. Nu o face pe merit sportiv, fiindcă în ultimele două campionate CSM Școlar Reșița a ratat promovarea în favoarea echipelor Ripensia Timișoara, respectiv ACS Șirineasa, ci printr-o manevră întâlnită des în fotbalul românesc. Luceafărul Oradea va fi adoptată de autoritățile locale din Valea Domanului, iar noul club se va numit CSM Reșița.

În această dimineață, la Reșița, în ședința Consiliului Local, aleșii au votat aproape în unanimitate, cu o abținerea, ca principalul oraș din județul Caraș-Severin, prin Asociația Reșița Europeană, să se asocieze cu clubul Luceafărul Oradea, anunță Express de Banat. Gruparea bihoreană e finanțată din umbră de afaceristul Nicolae Sarcină (foto mic), cel care e implicat și la ACS Șirineasa, echipă împotriva căreia CSM Școlar Reșița a pierdut lupta pentru promovare în acest sezon, în Seria a 4-a a Ligii 3. Sarcină nu apare însă în acte la Luceafărul Oradea și nici la ACS Șirineasa, ci și-a numit acolo asociați de-ai săi pentru a nu avea probleme că finanțează două grupări care vor activa în noul sezon al Ligii 2.

Asocierea dintre autoritățile locale reșițene și clubul lui Nicolae Sarcină presupune mutarea Luceafărului de la Sânmartin (comună de lângă Oradea / Bihor) la Reșița și transformarea ei în CSM Reșița. Finanțarea echipei va fi asigurată de Nicolae Sarcină, în timp ce Consiliul Local Reșița se va ocupa de întreținerea bazei sportive și de echipele de juniori. Obiectivul lui Daniel Oprița urmează să fie promovarea.

S-a bătut palma din iarnă, când Reșița contestase participarea Șirinesei în Liga 3

Negocierile dintre autoritățile locale din Reșița și Nicolae Sarcină au început în iarnă, atunci când cele două părți au bătut palma, însă nu s-a oficializat nimic, fiindcă la momentul respectiv ACS Șirineasa, cealaltă echipă deținută din umbră de afacerist, și CSM Școlar Reșița se luptau pentru promovarea în Liga 3. Clubul din Valea Domanului chiar a contestat participarea în Liga 3 a Șirinesei, care în acte se numește Energeticianul, și ar fi vrut excluderea sa din campionat pentru a scăpa de rivală, însă în final totul a fost șters cu buretele, acoperiți și de FRF.

Reșița și-a retras contestația, iar ACS Șirineasa a promovat în Liga 2, urmând ca în această vară să își schimbe numele în Jiul Petroșani. Acum, cealaltă echipă a lui Sarcină, Luceafărul Oradea, se mută la Reșița și își schimbă numele în CSM Reșița. Cel mai probabil, echipa CSM Școlar Reșița va fi abandonată.

Acum două zile, președintele Luceafărului dădea asigurări că echipa rămâne la Sânmartin

Mutarea Luceafărului Oradea din județul Bihor s-a discutat în dese rânduri și pe parcursul sezonului recent încheiat, după preluarea clubului de Nicolae Sarcină. Inițial s-a obținut acordul primăriei din Petroșani pentru mutarea echipei pe stadionul Jiul, apoi consilierii locali din orașul Motru au dat același verdict, de mutare pe arena Minerul. Luceafărul a rămas însă în județul Bihor până la finalul campionatului Ligii 2, dar s-a mutat de la Oradea la Sânmartin.


Județul Bihor va rămâne fără nicio echipă în primele două ligi după ce Luceafărul Oradea se mută la Reșița și își schimbă numele în CSM Reșița

La începutul acestei săptămâni, după ce au reapărut zvolurile că echipa va fi mutată, Lucia Vladimirescu dădea asigurări că formația bihoreană nu va pleca în alt județ. „Nu ne mutăm nicăieri. Luceafărul Oradea va continua să joace la Sâmartin”, a spus, pentru Bihon, Vladimirescu.

Trecerea Luceafărului Oradea la Reșița și schimbarea denumirii în CSM Reșița sunt iminente, astfel că noul sezon al Ligii 2 va avea în componență încă un oraș important din România, cu tradiție fotbalistică. În noua ediție vor participa echipe ca: UTA Arad, ASU Poli, ACS Poli, FC Argeș, Ripensia, Pandurii, Farul, Petrolul sau U Cluj.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 14 Jun. 2018, 16:36 Stiri
Pe aceeași temă