Echipa antrenată de Leontin Doană, care în pauza de iarnă era pe locul 7, a recuperat în retur, în acest an, distanța de opt puncte față de liderul Șoimii Lipova și cu o etapă înainte de finalul sezonului are cinci puncte mai mult decât formația arădeană. Sâmbătă, în meciul cu ACS Dumbrăvița, care în acel moment era clasată pe locul 2, Reșița s-a impus cu 2-0 prin golurile marcate de Daniel Ene (13 – pen.), după un penalty obținut de Sebastian Velcotă, și Alin Babei (73). Totuși, pe finalul primei reprize, echipa din Dumbrăvița a rămas în infeioritate numerică, după eliminarea pentru cumul de cartonașe galbene a jucătorului Laurențiu Telescu, astfel că misiunea rosso-nerilor s-a simplificat și mai mult.
La finalul partidei, în fața a circa 5.000 de spectatori prezenți în tribunele stadionului „Mircea Chivu”, jucătorii Reșiței au fost premiați de Federația Română de Fotbal pentru câștigarea Seriei a 4-a, așa cum, până acum, și SCM Gloria Buzău și Rapid au fost răsplătite pentru promovarea din seriile 1, respectiv 2.
Jucătorii, stafful tehnic și conducerea echipei au primit trofeul și medaliile de campioni ai Seriei a 4-a din partea lui Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al Federației Române de Fotbal, cel care a oficiat premierea și la Buzău.
În cele 29 de etape ale acestui sezon, CSM Școlar Reșița a obținut 19 victorii, 5 egaluri, 5 înfrângeri, 60-26 golaveraj și 62 de puncte. În ultima rundă din acest an, Reșița joacă sâmbătă, de la ora 18:00, în deplasare la Industria Galda (locul 11).
Primarul: „Ieșim din meciurile de prin comune și intrăm să jucăm cu Rapid, Farul sau cu UTA”
„Sunt fericit. Am muncit foarte mult încă de când am venit la echipă, băieții au dat dovadă de caracter și nu pot decât să-i felicit. Suporterii au fost alături de noi și nu am mai văzut o așa atmosferă de pe vremea când eram jucător în Liga 1. Mă bucur că mi s-a dat din nou încredere și că din nou nu am dezamăgit. Planurile pentru Liga a 2-a le vom face de săptămâna viitoare. Trebuie să mai aducem jucători pentru că Liga a 2-a este altceva”, a spus antrenorul Leontin Doană după îndeplinirea obiectivului.
„Este o bucurie foarte mare pentru oamenii din Reșița. Sunt foarte bucuros că am cucerit al doilea titlu de campion. Anul trecut cu CFR Cluj, iar acum cu CSM Reșița. Merită toate aprecierile acești jucători, împreună cu Leo Doană. Greu de abia acum va începe”, a transmis și Cristian Bobar, președintele clubului.
„Sâmbătă s-au întâmplat două evenimente extraordinare la un interval de două ore: promovarea handbalului în Liga Zimbrilor și promovarea cu echipa de fotbal în Divizia B. Am intrat în fotbalul mare, îmi doream acest lucru de doi ani. Am avut de așteptat, dar a meritat. Ieșim din meciurile de prin comune și intrăm să jucăm cu Rapid, Farul sau cu UTA Arad. Publicul își dorește acest lucru, iar reșițenii merită. Le mulțumesc lui Cristi Bobar și lui Leontin Doană pentru ambiția cu care au atacat acest campionat din momentul în care au preluat frâiele echipei. Mărturisesc că nu mă așteptam să recupereze handicapul de puncte pe care l-au avut și tocmai de aceasta merită felicitați. Îi dedic această promovare și lui Gigi Rouă, care n-a mai apucat să vadă acest lucru întâmplându-se”, a declarat și Ioan Popa, primarul Reșiței.
Din vară se va numi CSM Reșița, după echipa care a câștigat titlul în 1931 și Cupa în 1954
Orașul Reșița va avea, astfel, din nou, echipă în Liga 2, după trei ani. În vara lui 2016, Metalul Reșița, actuala Sportul Snagov și fostă Damila Măciuca, pleca din localitate din cauza unui conflict între primar și patronul clubului, Cătălin Rufă. Se întâmpla la finalul sezonului 2015/2016, după aceea mutându-se la Snagov și o scurtă perioadă la Ștefăneștii de Jos, în Ilfov. De atunci au trecut trei sezoane, iar noua echipă a orașului, CSM Școlar, a reușit abia la a treia încercase să promoveze în eșalonul secund.
Odată cu promovarea, CSM Școlar Reșița își va schimba denumirea în CSM Reșița. Clubul roș-negru a reușit în această iarnă să intre în posesia palmaresului CSM Reșița, formație care are în istoria sa un campionat și o Cupa României, însă schimbarea oficială o va face abia în vară, înaintea startului noului sezon.
Prezent în emisiunea ProSport Live, pe 18 aprilie 2019, Bobar a vorbit despre palmaresul în care a intrat în posesie CSM Școlar Reșița și schimbarea care va avea loc la vară. „În acest an am reușit să ne recuperăm și noi palmaresul, să fim din nou CSM Reșița, pentru că în momentul de față de numim CSM Școlar. Am reușit cu ajutorul autorităților să recuperăm palmaresul și vom fi din nou CSM Reșița, care are și un campionat și o Cupă României în palmares, contra lui Dinamo, după ce a câștigat cu 2-0. Este important pentru suporterii noști, pentru echipă, să aducem acasă ceea ce este al nostru”, a spus Cristian Bobar.
Pierdut în urmă cu aproximativ 20 de ani, palmaresul CSM Reșița a fost recuperat la începutul acestui an, în urma insistențelor primarului Ioan Popa, de la Robert Bentzik, un fost oficial al clubului, care l-a câștigat după o luptă în instanță cu Dinel Staicu. Bentzik l-a cedat acum în mod gratuit municipalității, adică principalului finanțator al echipei actuale.
CSM Reșița, club înființat în 1926, are în palmares un titlu, în 1931, și o Cupa României, câștigată în 1954, iar ultima dată a activat în prima ligă în sezonul 1999-2000. De-a lungul timpului, la această echipă au jucat fotbaliști importanți, cum ar fi: Atodiresei, Ioan Ilieș, Ioan Florea, Cristian Chivu, George Ogăraru, Dorinel Munteanu, Ștefan Iovan, Basarab Panduru, Aurică Belgeanu, Dudu Georgescu, Dan Potocianu, Daniel Oprița sau Cosmin Moți.
Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Gabriel BREZEANU / Mediafax foto