Reșița a preluat șefia în Seria 4 după o revenirea spectaculoasă și are prima șansă la promovarea în Liga 2. Marius Staicu: „Nu știu cine mai credea în noi”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 15:58 Campionat
Reșița a preluat șefia în Seria 4 după o revenirea spectaculoasă și are prima șansă la promovarea în Liga 2.** Marius Staicu:

CSM Școlar Reșița a recuperat în opt etape desfășurate în 2019 distanța de opt puncte care o despărțea la finalul turului de liderul Șoimii Lipova, iar de sâmbătă a preluat conducerea Seriei a 4-a a Ligii 3, trecând cu un punct în fața echipei arădene și devenind principal favorită la promovarea în Liga 2, cu șapte meciuri rămase de disputat până la finalul sezonului.

Sâmbătă, clubul din Valea Domanului a câștigat pe teren propriu meciul cu Cetate Deva, scor 3-1, după ce a întors rezultatul, a profitat de egalul cu o zi înainte înregistrat de Șoimii Lipova pe terenul penultimei clasate CSM Lugoj (2-2) și s-a instalat în poziția de lider.

Atacantul Marius Staicu a semnat o triplă pentru Reșița în meciul cu Deva, marcând în minutele 45+2, 66 și 86.

În iarnă, când șansele la promovare ale Reșiței păreau minime, echipa fiind abia pe locul 7, Staicu a luat în calcul să plece spre eșalonul secund, de unde a avut mai multe oferte. Acum, după ce roș-negrii au obținut patru victorii consecutive în cea mai echilibrată serie din Liga 3, atacantul le mulțumește celor care l-au susținut în clipele grele.

„Au fost momente în care sufeream, momente grele, momente în care eram cu moralul la pământ și nu m-am plâns la nimeni. Am tras de mine, m-am rugat la Dumnezeu mereu și el a fost lângă mine și uite că acum a venit soarele și pe strada mea. Vreau să-i mulțumesc lui Alex Pelici, care m-a dorit în iarnă foarte mult la Ripensia. Au fost și alte echipe de Liga a 2-a care m-au dorit, dar cei din conducerea Reșiței nu au vrut să-mi dea drumul. Îi mulțumesc enorm lui Alex pentru tot ce a făcut pentru mine și că mereu mi-a dat mesaje de încurajare, care m-au motivat mereu. Am rămas în continuare la Reșița și azi suntem pe locul 1, cu șanse reale ca echipa să promoveze în Liga a 2-a. Cu aceste rezultate și cu evoluția mea le-am închis gura celor care ne contestau. Îi mulțumesc lui Leo Doană, pentru că ne-a făcut să credem în noi și suntem acum pe locul 1. Nu știu cine mai credea în noi! Mulțumesc în mod special galeriei, care este mereu lângă mine și m-a susținut, ea a avut un rol important în drumul meu de pâna acum la Reșița”, a declarat Marius Staicu, care are 13 goluri în acest sezon pentru liderul Seriei a 4-a.

După 23 de etape desfășurate în Liga 3, noul lider în Seria 4 este CSM Școlar Reșița, cu 47 de puncte, însă lupta pentru promovare este una foarte strânsă, șanse având chiar și ocupanta locului 5. Sub Reșița sunt situate imediat echipele: Șoimii Lipova (46 pct.), ACS Dumbrăvița (45 pct.), Metalurgistul Cugir (44 pct.) și Gloria Lunca Teuz Cermei (43 pct.).

În etapa următoare, CSM Școlar reșița joacă sâmbătă, de la ora 17:00, în deplasare la FC Avrig (locul 7 cu 34 de puncte).

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Express de Banat

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 15:58 Campionat
Pe aceeași temă