Sarcină vrea să lase Valea Jiului pentru Valea Domanului! Oprița nu vede cu ochi buni venirea afaceristului la Reșița. „A vrut să cumpere toate echipele din țară! Venise și la Juventus”

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 18 Feb. 2018, 10:40 Stiri
Sarcină vrea să lase Valea Jiului pentru Valea Domanului!** Oprița nu vede cu ochi buni venirea afaceristului la Reșița.

Deși clubul pe care îl patronează din umbră e lider detașat în seria Ligii 3 din care face parte și CSM Școlar Reșița, omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină pare tentat să renunțe la ACS Șirineasa și să preia echipa din Valea Domanului! Acesta e implicat, tot din umbră, și la Luceafărul Oradea, din Liga 2.

Vara trecută, Sarcină preluase echipa vâlceană ACS Șirineasa, căreia i-a schimbat denumirea în ACS Energeticianul, cauză pentru care s-a ales și cu o mulțime de litigii la FRF din partea colegelor de serie, atunci când acestea au aflat. Deoarece schimbarea denumirii în acte s-a făcut prea târziu, în competiția Ligii 3 clubul a rămas cu aceeași denumire, ACS Șirineasa. Mai mult, echipa a fost mutată la Petroșani, iar Sarcină a anunțat, după încheierea turului, că-i va schimba din nou denumirea, în Jiul, din sezonul viitor.

Acum, Nicolae Sarcină, cunoscut ca un personaj imprevizibil, vrea să preia tocmai contracandidata Șirineasei la lupta pentru promovare. Reșița e pe locul 4, cu 27 de puncte, iar Șirineasa e lider, cu 36 de puncte. CSM Școlar a fost unul dintre cluburile care au făcut contestație împotriva denumirii Șirinesei, cerând ca aceștia să piardă toate punctele acumulate în acest sezon, deoarece, juridic, clubul se numește acum ACS Energeticianul, iar jucătorii sunt legitimați pe ACS Șirineasa. Comisiile FRF au respins litigiul Reșiței și al celorlalte cluburi.

„Diferența de puncte e mare în momentul de față. Am mai și întărit echipa în iarnă, eu cred că suntem favoriți. Punctele au fost câștigate pe teren. Cei de la Reșița și-au făcut datoria, au apărat interesele clubului lor, nu sunt deloc supărat pentru că au făcut acele contestații la FRF. Mie îmi place ceea ce există la Reșița. E un stadion absolut superb, o galerie minunată, un antrenor care îmi place foarte mult, un președinte foarte bun. Mi-ar plăcea să vin la Reșița. Dacă există interes din partea oficialităților din Reșița, sunt convins că vom găsi o formulă de parteneriat. Ar exista o posibilitate ca primăria Reșița să dețină 51 la sută, iar eu să preiau restul de 49 la sută. Din partea mea există acest interes. Am putea dezvolta un proiect frumos”, a declarat, pentru Express de Banat, Nicolae Sarcină, care, oficial, nu e implicat nici la ACS Șirineasa și nici la Luceafărul Oradea. În acte, apropiații săi conduc cele două cluburi.

„Dacă vin la Reșița, în primul rând vreau să renunțăm la «Școlar». Clubul trebuie să se numească simplu: CSM Reșița!”, a mai spus Sarcină.

Reșițenii se tem de un nou caz Rufă

Tratativele au fost confirmate de consilierul local Hadrian Popescu. „Negociere e mult spus. Am avut o primă discuție. Dânsul a venit la primărie, a stat de vorbă cu primarul și cu mine, după care a vrut să vadă baza sportivă. A fost o primă discuție pentru a face fotbal la un alt nivel decât facem acum și, dacă se poate, pe aceiași bani publici. Anul trecut, clubul a avut un buget de peste 500.000 de euro. Cu bugetul ăsta nu s-a reușit promovarea. Dânsul ar fi dispus să suporte salariile și primele jucătorilor, iar noi restul”, a spus Popescu.

Condiția pusă de consilierii locali reșițeni este ca primăria să dețină cel puțin 51 la sută din acțiunile clubului, ca măsură de precauție, în sensul că Nicolae Sarcină n-ar putea muta echipa din Valea Domanului, așa cum a făcut Cătălin Rufă, în urmă cu 18 luni, cu Metalul Reșița, pe care a dus-o la Snagov. Și e și cazul lui Sarcină, care a luat Șirineasa (comună din Vâlcea) și a mutat-o la Petroșani (oraș din Hunedoara).

Oprița nu crede în vorbele lui Sarcină

Nu la fel de optimist s-a arătat și antrenorul echipei CSM Școlar Reșița, Daniel Oprița. Acesta știe că, în perioada în care pregătea Juventus București, Nicolae Sarcină a negociat și preluarea clubul din Colentina, nou-promovat în Liga1.

În toamnă, omul de afaceri gorjean a preluat, prin interpuși, și divizionara secundă Luceafărul Oradea, după ce mai negociase cu Academica Clinceni, Sportul Snagov sau Foresta Suceava! „Nu vreau să comentez prea mult. Domnul Sarcină a fost prin toate orașele din țara asta, a vrut să cumpere toate echipele din țară. A venit și pe la noi. Nu mă interesează acest lucru. Eu vreau doar ca echipa noastră să joace bine și să promoveze pe teren, să câștigăm toate meciurile și așteptăm să se încurce Șirineasa. Eu nu cred ceea ce spune domnul Sarcină. Eu am mai pățit acest lucru și la Juventus, cu aceeași persoană și știu. Totuși, dacă ar veni să investească la Reșița ar fi un lucru foarte bun și poate am deveni și noi o echipă importantă în țară”, a comentat, pentru Express de Banat, Daniel Oprița.

CSM Școlar Reșița se află pe locul 4 în Seria a 4-a a Ligii a 3-a, la nouă puncte sub liderul ACS Șirineasa.

Conform Forbes, Nicolae Sarcină are o avere de 50 de milioane de euro.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 18 Feb. 2018, 10:40 Stiri
Pe aceeași temă