Reprezentanta județului Cluj nu are bani pentru barajul de promovare în Liga 3. Luceafărul Oradea câștigă prin forfait

Marius ANGHEL 17 Jun. 2015, 14:55 Stiri
  • După campioana Ligii a IV-a București, FC Chitila, o altă grupare din cele 42 ce vor juca la barajul pentru promovarea în Liga 3 a anunțat că nu poate lua startul în această întrecere tur-retur pentru un loc într-o ligă superioară. Reprezentanta județului Cluj, Potaissa Turda, nu are banii necesari pentru înscrierea la acest baraj și automat nu va fi programată. Astfel, adversara echipei din Turda, Luceafărul Oradea, campioana Ligii a IV-a Bihor, va promova la „masa verde” în Liga 3.

 

Conducătorii echipei Potaissa Turda nu au putut achita suma de 3.000 lei până la data de 15 iunie, așa cum prevede Regulamentul privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, campionatul ediției 2015/2016, astfel că nu vor fi programați în dubla întâlnire cu Luceafărul Oradea. Campionii județului Cluj erau obligați să achite către AJF-ul la care sunt afiliați banii ce reprezentau cheltuielile cu arbitrii și observatorii.

„Am vrut să jucăm acest meci de baraj din onoare”

Potaissa Turda nu va fi programată la barajul tur-retur ce se dispută pe 20 și 27 iunie și la pierderea promovarea prin forfait în favoarea adversarei Luceafărul Oradea. TurdaNews scrie că fotbaliștii echipei clujene sunt cu moralul la pământ după ce au primit această veste, mai ales că au jucat în acest an fără să primească vreun leu, însă, cu toate acestea, au avut un parcurs lăudabil în retur și au obținut numai victorii în campionat și doar o remiză. Mai mult, conform unor surse din AJF Cluj, clubul are restanțe și pentru plata arbitrajelor din ultimele patru etape.

Jucătorii Potaissei și-ar fi dorit participarea la acest baraj mai mult pentru onoare, chiar dacă echipa nu și-ar fi permis să joace în Liga 3 și nici nu are condițiile necesare. „Am jucat fără niciun leu în acest an. Trebuia să luăm niște prime de meci, modice, dar nu s-au dat nici alea. Am vrut să jucăm acest meci de baraj din onoare, pentru că ar fi fost o confruntare în care am fi dat totul și, chiar dacă nu s-ar fi pus problema promovării în Liga 3, măcar am fi demonstrat că am meritat să ajungem în această postură. Toți colegii sunt supărați”, a spus unul dintre jucători pentru turdanews.net.

Antrenorul Potaissei: „Orașul nostru nu poate susține o a doua echipă în al treilea eșalon”

Antrenorul turdenilor, Dorin Suciu, recunoaștea încă de când s-a câștigat campionatul că echipa sa nu are cum să promoveze în Liga 3, însă spunea că se va prezenta la baraj pentru a reprezenta cu mândrie județul. „Echipa și-a îndeplinit obiectivul‚ este neînvinsă în această primăvară‚ avem 11 victorii și un meci egal‚ dar nu avem o situație financiară care să ne permită să jucăm în Liga a 3-a. Jucăm pentru onoare‚ dar‚ indiferent de ce se va întâmpla‚ nu putem participa în Liga a 3-a. Orașul nostru nu poate susține o a doua echipă în al treilea eșalon. Avem șanse mici cu Luceafărul‚ care are condiții de Divizia B și jucători de Divizia A‚ în timp ce condiá¹­iile noastre sunt rele pentru Liga a 3-a. Nemulțumirea noastră e că s-au împerecheat echipele și nu s-a tras la sorți. Nouă nu ne este frică de nimeni‚ ne prezentăm la meciuri pentru că așa este corect dacă tot ne-am înscris în competiá¹­ie. Mulți dintre jucători lucrează‚ alții sunt studenți‚ iar mijlocașul meu la închidere‚ Imbuzan‚ are nuntă chiar pe 20 iunie. Pentru noi este important că am ajuns aici‚ n-avem nicio înfrângere‚ dar după cum merg toate în á¹­ara asta nu are rost să ne ascundem. Noi facem sport într-un mod organizat‚ facem totul din plăcere și pasiune. Ne-am bucurat să vedem multă lume la stadion‚ ca în vremurile când Arieșul juca în Divizia B”, a spus Dorin Suciu pentru săptămânalul Ziarul 21.

AS Potaissa 2011 Turda a câștigat campionatul Ligii a IV-a Cluj după ce a obținut în cele 24 de etape 18 victorii, 3 egaluri și 3 înfrângeri. Cu un golaveraj de 77-27 și 57 de puncte acumulate, gruparea turdeană a devansat cu trei puncte pe Vulturul Mintiu-Gherlii.

Orașul Turda are o reprezentantă în Liga 3, pe Arieșul 1907 Turda, însă și această echipă are probleme grave financiare. A terminat sezonului 2014-2015 pe locul 5 în Seria a V-a, însă din cauza litigiilor pe care le are cu foștii jucători i s-au scăzut până acum patru puncte de către Comisia de Disciplină și Etică a FRF și depunctările vor continua, putându-se ajunge chiar la excludere din campionat.

Astfel, Luceafărul Oradea (foto, mai sus) este a doua campioană județeană, după CSM Oltenița (Călărași), care promovează la „masa verde” în Liga 3. Reprezentanta județului Bihor a avut un parcurs aproape perfect în campionatul Ligii a IV-a. În cele 30 de etape din acest sezon a câștigat 29 de meciuri și a remizat o dată. În acest intervat a marcat 177 de goluri și a primit doar 7, acumulând un total de 88 de puncte. Pe locul doi s-a clasat Crișul Sântandrei cu 72 de puncte.

CITEȘTE și: Știm prima campioană județeană promovată în Liga 3. Deținătoarea titlului în București a spus pas barajului

Campioana din Vaslui a fost decisă la „masa verde”. Atletico Vaslui luptă pentru un loc în Liga 3. „Fotbalul se joacă pe teren, nu la comisii”

VEZI cele 42 de campioane județene și programul meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3

Marius ANGHEL 17 Jun. 2015, 14:55 Stiri
Pe aceeași temă