Știm prima campioană județeană promovată în Liga 3. Deținătoarea titlului în București a spus pas barajului

Marius ANGHEL 16 Jun. 2015, 21:55 Stiri
  • CSM Oltenița, campioana Ligii a IV-a Călărași, a promovat în eșalonul superior, Liga 3, asta după ce FC Chitila, campioana Ligii a IV-a București, a anunțat oficial, astăzi, că nu se prezintă la dubla de baraj din cauza problemelor financiare.
  • Conform tragerii la sorți, FC Chitila (B) întâlnea pe CSM Oltenița (CL) la dubla de baraj pentru promovarea în Liga 3. Meciul tur urma să se joace pe 20 iunie, pe terenul ilfovenilor, iar returul pe 27 iunie, în Călărași.

 

Județul Călărași va avea din nou două reprezentante în Liga a 3-a. Dacă până anul acesta Dunărea și Înainte Modelu evoluau în Liga a 3-a, Seria a 2-a, din toamnă, călărășenii vor avea din nouă două echipe în acest eșalon. După ce Dunărea Călărași a promovat în Liga a 2-a, CSM Oltenița îi va lua locul.

CSM Olțenița este prima formație campioană județeană din acest an, dintre cele 42, care promovează în Liga 3 înainte să joace cele două meciuri decisive de baraj. FC Chitila, campioana Bucureștiului, a anunțat oficial, astăzi, printr-o hârtie depusă la sediul Federației Române de Fotbal, că nu se prezintă la partida tur din 20 iunie. Motivul? Situația financiară a echipei este una foarte proastă, fapt pentru care, conducătorii ei au hotărât să rămână în Liga a IV-a. Liga2.ro a scris despre intenția echipei din Chitila în weekendul trecut.

Oltenița revine astfel după ani buni de pauză în Liga 3. Echipa este antrenată în prezent de Virgil Bogatu, un tehnician cu experiență la nivelul județului Călărași. CSM a câștigat campionatul Ligii a IV-a cu 84 de puncte, la o distanță mare de ocupanta locului 2, Venus Independența. Echipa este finanțată de primăria Oltenița, iar la ultimul meci oficial, din cadrul finalei Cupei României, faza județeană, a fost umilită cu scorul de 9-0 de Victoria Chirnogi. După acel meci, oficialii clubului s-au scuzat că se pregătesc de meciul de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a și că nu vor să riște nimic.


Jucătorii de la FC Chitila au câștigat degeaba campionatul în Liga a IV-a București. Conducătorii echipei le-au luat bucuria de a juca la barajul pentru promovare în Liga 3

În acest moment, CSM Oltenița și Înainte Modelu sunt cele două reprezentante ale județului Călărași care vor lua startul în noul sezon al Ligii 3, iar în Liga a 2-a va juca Dunărea Călărași.

CITEȘTE și: Campioana Bucureștiului spune că nu are bani de Liga 3: „Nu ne vom prezenta la baraj”

VEZI programul meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 16 Jun. 2015, 21:55 Stiri
Pe aceeași temă