Campioana din Vaslui a fost decisă la „masa verde”. Atletico Vaslui luptă pentru un loc în Liga 3. „Fotbalul se joacă pe teren, nu la comisii”

Marius ANGHEL 17 Jun. 2015, 12:36 Stiri
  • Județul Vaslui va fi reprezentat la baraj pentru promovarea în Liga 3 de Atletico Vaslui, o campioană decisă de membrii Comisiei de Disciplină a Asociației Județene de Fotbal. Pe teren, FC Gârceni a câștigat în ultima etapă a play-off-ului campionatul Ligii a IV-a Vaslui, însă bucuria obținerii titlului în acest sezon le-a fost luată, la fel și șansa de a lupta pentru accederea în cel de-al treilea eșalon.

 

Încrezători că pot câștiga campionatul Ligii a IV-a la pas, jucătorii de la Atletico Vaslui au clacat în ultimele două etape ale play-off-ului și au pierdut titlul în defavoarea formației FC Gârceni, cea pe care o învingea în turul turneului, în deplasare, cu 2-0, însă în fața căreia pierdea în retur cu 0-1, pe teren propriu, și era devansată cu două puncte. Totuși, temători înaintea acestui meci decisiv, conducătorii de la Atletico au depus o contestație la Comisia de Disciplină a AJF în legătură cu vizele medicale de pe carnetele jucătorilor echipei Pajura Huși, în fața căreia remiza în penultima etapă, scor 5-5. Acesta a și fost motivul pentru care FC Gârceni nu s-a bucurat după ce a câștigat la Vaslui și trecuse pe primul loc în clasament.

Comisia a dat dreptate celor de la Atletico, le-a acordat victoria la „masa verde” în meciul cu Pajura Huși și astfel a devenit și campioană și se va bate acum pentru promovarea în Liga 3 cu SC Bacău II. Jucătorii de la Pajura nu aveau în carnetele de legitimare toate vizele medicale, lipsea stampila unității medicale, și, mai mult, au folosit un fotbalist în stare de suspendare.

Conform articolului 9 din Regulamentul privind Statul și Transferul Jucătorilor, punctul 4, viza medicală aplicată pe carnetul de legitimare trebuie să cuprindă data efectuării controlul medical, semnătura și parafa medicului, dar și stampila unității medicale în cadrul căreia s-a efectuat controlul.

Primarul din Gârceni: „Fotbalul se joacă pe teren, nu la comisii”

Astfel, FC Gârceni a pierdut titlul în Liga a IV-a Vaslui, deoarece a fost mai slabă în meciurile directe cu Atletico Vaslui (0-2 acasă și 1-0 în deplasare). Primarul comunei Gârceni, Mircia Scutelnicu, s-a arătat dezamăgit de decizia AJF-ului și spune că nu e normal ca titlul să se decidă la comisii. „Nu știu cum naiba am jucat atâția ani fără să avem nevoie și de stampila unității medicale. Nu a spus nimeni echipelor că ne trebuie și asta. Atâția ani am jucat așa și acum a venit Costinel Botez să ne deschidă ochii. A contestat toate echipele din play-off, pe diverse motive, numai să câștige. Însă, noi i-am bătut pe teren, asta contează cel mai mult. Fotbalul se joacă pe teren, nu la comisii. E o decizie care mă face să mă retrag din fotbal. Le urez succes vasluienilor la meciul de baraj”, a spus, pentru Vremea nouă, edilul Scutelnicu.

Antrenorul Pajurei: „Timp de opt ani s-a jucat doar cu stampila medicului. Mă întreb și eu cum de arbitrii au dat drumul la jocuri?”

Și antrenorul Pajurei, Adrian Racoviță, s-a arătat dezamăgit de faptul că titlul În Liga a IV-a Vaslui a ajuns să se decidă la comisii. „Din punct de vedere al regulamentelor, cei de la Atletico sunt acoperiți, însă moral nu e o decizie corectă. La ședință le-am arătat tuturor o legitimație din 2007, cu care timp de opt ani s-a jucat doar cu stampila medicului, fără parafa unității medicale. Acel jucător a evoluat și la trei turnee play-off și niciodată nu s-a pus problema asta! Și în 2008 am jucat împotriva celor de la FC II Vaslui și atunci Costinel Botez nu a mai contestat viza medicală. Dacă toate echipele din județ nu au fost în regulă, că nu au avut acea viză medicală, mă întreb și eu cum de arbitrii au dat drumul la jocuri? De ce s-a mai disputat acest campionat?” a declarat Racoviță pentru aceeași sursă.

Astfel, cea mai mare vină o poartă Asociația Județeană de Fotbal Vaslui, care a permis echipelor să-și desfășoare meciurile, deși aproape toate echipele din Liga a IV-a nu au viza medicală în regulă.

Atletico e favorită și în finala Cupei

În altă ordine de idei, Atletico Vaslui va juca astăzi, de la ora 18:30, pe stadionul Municipal din Vaslui, finala Cupei României, faza județeană, împotriva celor de la Vitis Șuletea.

La finalul partidei, oficialii Asociației Județene de Fotbal vor premia atât câștigătoarea Cupei, cât și campioana Ligii a IV-a Vaslui. Câștigătoarea Cupei va fi înscrisă automat pe tabloul primului tur din faza națională a Cupei României, ediția 2015-2016, care va debuta la jumătatea lunii iulie.

VEZI cele 42 de campioane județene și programul meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3

Marius ANGHEL 17 Jun. 2015, 12:36 Stiri
Pe aceeași temă