Remiza ar fi fost echitabilă

31 Mar. 2012, 15:18 Stiri
Remiza ar fi fost echitabilă

Aproximativ 150-200 de spectatori au venit vineri după amiază pe cocheta bază sportivă din Berceni, pentru a vedea un adevărat spectacol fotbalistic oferit de ACS-ul local și Conpet Cireșu, într-o partidă care a contat pentru etapa a 18-a din cadrul ligii a treia, seria a doua. Chiar dacă toți au venit cu gândul să vadă o victorioe la scor a echipei antrenate de Marin Dragnea, partida a fost una în care brăilenii au opus o dârză rezistență adversarei sale, mult mai bine cotată, iar partida s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru gazde! Și asta în condițiile în care un rezultat de egalitate ar fi fost unul destul de echitabil!

45 de minute fără gol

Vasile Darie, un fin strateg al fenomenonului fotbalistic, a început partida cu o așezare de 1-5-4-1, care se putea trasforma orcând în 1-4-3-3, iar asta s-a văzut din plin în jocul brăilenilor.
Prima repriza a fost una în care golurile au lipsit, dar nu același lucru se poate spune și despre fazele de poartă. Mai întâi Pivniceru a trimis de puțin pe lângă vinclul porții oaspeților (min. 10), pentru ca apoi Stoian, să reia cu capul milimetric pe lânga bara din stânga a porții gazdelor (min. 15). Apoi portarul gazdelor, Constantin, a scos de sub bară mingea trimisă de Costache de la 35 de metri, iar în minutul 30, Olenic a trimis cu capul pe lângă, de la șase metri de poarta gazdelor. Replica gazdelor a venit în minutul 34, atunci când Moldoveanu a scos de pe linia porții „capul” lui Ciochină, iar ultima ocazie a primei reprize a aparținut brăilenilor: Stoian a șutat de la 10 metri de poartă, iar cu un ultim efort, Pazon a reușit să respingă de pe linia porții (min. 44)!
Debutul reprizei secunde a adus prima ocazie pentru ACS Berceni, iar în minutul 48, portarul Stoica apără magistral șutul lui Ciochină de la 3-4 metri de poartă! A venit apoi minutul 52, atunci când gazdele au deschis scorul: Olenic l-a jenat oarecum pe Pivniceru la 6-7 metri de propria poartă, iar centralul Cristian Georgescu a indicat foarte ușor, lovitură de la 11 metri pentru gazde, fapt care l-a determinat pe unul dintre oficialii gazdelor să exclame:”Asta este din din ala 5% pentru gazde!”, recunoscând oarecum gafa centralului.
Brăilenii protestează zadarnic, Olenic a văzut cartonașul galben, iar Fâșie a transformat sigur penalty-ul de care ACS Berceni a beneficiat: 1-0!

Eurogol Pivniceru

Replica „cireșarilor” a venit imediat, dar Dima (min. 54) și Crăciun (min. 58), nu au reușit să egaleze din situații foarte bune. Dar cum în fotbal ocaziile se răzbună, nu a fost 1-1, a fost însă 2-0 în minutul 62. Brăilenii au comis un fault la aproximativ 20 de metri de propria poartă, iar Pătrașcu a șutat imparabil direct în vinclul porții apărate de Stoica: 2-0! Putea fi și 3-0 în minutul 66, dar Pivniceru nu a putut să-l învingă pe Stoian în situație de unu la unu!
Dar în minutul 67, brăilenii au reușit în sfârșit să marcheze un gol pe care-l meritau cu prisosință: Stoian a scăpat singur cu portarul gazdelor, l-a driblat pe acesta și a marcat ca la antrenament: 2-1! Din acest moment și până la final, gazdele au folosit absolut toate mijloacele pentru a-i ține pe brăileni la distanță de poarta lor, iar în minutul 76, același Stoian a scăpat singur spre opoarta gazdelor, dar de data aceasta a făcut preluarea greșit iar mingea s-a dus pe lângă poartă! Electrocutați de această mare ocazie uirosită de Stoian, brăilenii nu mai au luciditatea necesară de a mai pune îân pericol poarta gazdelor, iar elevii antrenați de Marin Dragnea au tras de timp pentru a obține victoria, dar cel mai echitabil era un rezultat de egalitate!

Supărare în tabăra oaspeților

După meci, antrenorul Vasile Darie era destul de mâhnit: „Sunt foarte mulțumit de jocul echipei, dar nu-mi convine rezultatul final. Eu spun că am fost cel puțin egalii celor de la Berceni, iar diferența a făcut-o astăzi arbitrul de centru când le-a dat lor acel 11 metri care, în opinia mea nu a fost. Dar cum jocul rezultatelor ne avantajează încă, trebuie să-i batem neapărat, marți, pe cei de la Voluntari, la Ianca, iar apoi vom mai vedea!”- a spus tehnicianul celor de la Conpet Cireșu. După această înfrângere, brăilenii sunt pe locul 12 cu 16 puncte, fiind depășiți de AS Balotești, care au acum 17 puncte, în timp ce ACS Berceni a urcat pe locul al treilea, cu 33 de puncte.

În meciul de pe excelenta bază sportivă de la Berceni, cele două echipe au avut următoarele alcătuiri:

ACS Berceni: Constantin – Stan, Fâșie, Ghinea, Spătaru (min. 59: Badea) – Pazan, Frangu, Pătrașcu (min. 75: Barbu), Pivniceru – Ciochină, Funieru (min. 80: Marulis). Antrenor: Marin Dragnea.
Conpet Cireșu: Stoica – Ilie, Olenic, Cotigă, Moldoveanu – Oprea, Percă (min. 85: Popa), Dima (min. 87: Ekene) – Crăciun, Costache, Stoian. Antrenori: Vasile Darie și Ionel Ivan.

Articol de Valentin CONSTANTINESCU

31 Mar. 2012, 15:18 Stiri
Pe aceeași temă