Puștii Viitorului, pradă ușoară pentru „vulpoii” Unirii! Ialomițenii își consolidează locul 2 în clasament

Marius ANGHEL 12 Apr. 2017, 17:03 Stiri

Programată inițial pe 24 martie, partida restantă a etapei a 17-a a Seriei a 2-a a Ligii 3 dintre Unirea Slobozia și Viitorul II Constanța, desfășurată marți, 11 aprilie, de la ora 17:00, ne-a prezentat două combatante din partea superioară a clasamentului. Formația secundă a clubului lui Gheorghe Hagi a deplasat la Slobozia un lot tânăr, fapt ce a facilitat misiunea gazdelor. Victoria le-a revenit ialomițenilor cu scorul de 3-1, în urma unui meci în care problema învingătoarei a fost rezolvată în prima repriză.

Mânați de dorința de a pune mâna pe cele trei puncte, elevii lui Ion Ionescu au început meciul în ofensivă. Prima ocazie a partidei a dus la deschiderea scorului. În urma unui corner, Toma trimite în careu, mingea ajunge la Adăscăliței (7), șutul acestuia nimerind bara înainte de a intra în poartă. Jocul s-a reluat tot cu Unirea periculoasă în preajma careului advers. Drăguț (12) primește de la Toma, șutul său fiind scos de sub bară de portar. Avea să fie ocazia ce anunța golul doi al Unirii. Răduca (15) bate un corner pe poartă, balonul capătă o traiectorie ciudată, îl derutează pe Dur-Bozoancă și se scurge în poartă.

Cu handicap pe tabelă, Viitorul are o șansă de gol, dar șutul lui Manole (18) este respins în corner. Uniriștii reiau atacurile și trec pe lângă golul al treilea. După o incursiune pe dreapta, Răduca (22) driblează portarul și ia la țintă bara laterală. Oaspeții nu își revin și mai primesc un gol. Specialistul fazelor fixe în formația ialomițeană, Toma, centrează, Răduca reia, portarul respinge până la Khalil (31), care înscrie, profitând de neatenția fundașilor. Scorul ia proporții de neprezentare. Ultima ocazie a reprizei a aparținut Viitorului, lovitura de cap a lui Ene trecând puțin peste poartă.

Neniță a marcat golul de onoare

Mitanul secund s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Constănțenii au început bine repriza și au punctat la prima fază importantă. Căpitanul Cicâldău centrează din lovitură liberă în careu, Neniță (57) se înalță și punctează cu o lovitură de cap. În replică, Khalil (63) scapă singur cu portarul, dar mingea îi sare în momentul șutului și trimite pe lângă.

Jucătorii lui Cristian Cămui reușesc să țină mai mult de minge și își trec în cont două șanse de gol. Prima i-a aparținut lui Cicâldău (74), care avansează, însă șutul său trece puțin pe lângă poartă. A doua, în urma unei lovituri libere executată de Dumitrescu (85), trece puțin peste poartă. Ultima fază ce a înviorat asistența ia aparținut lui Bucurică (90), care servit excelent de Pîslaru, șutează mult peste din careul de șase metri.

În urma victoriei obținute, Unirea Slobozia acumulează 36 de puncte și se distanțează la trei puncte de locul trei, ocupat de CS Tunari, în timp ce Viitorul II Constanța rămâne pe locul al șaselea cu 28 de puncte. Etapa viitoare, Unirea Slobozia va primi vizita celor de la CSM Oltenița, iar Viitorul II o va înfrunta pe Gloria Popești Leordeni.

„Era 3-0 și am crezut că meciul este câștigat, dar după golul lor ne-am trezit”

Marcator al primului gol, Mihai Adăscăliței ne-a oferit un scurt interviu:

– Mihai, ați întâlnit o echipă tânără, care v-a luat trei puncte în meciul tur. Cum ați pregătit meciul acum?
– Știam că sunt o echipă tânără, fără experiență, cu jucători de valoare, chiar dacă sunt foarte tineri. Am vrut să câștigăm, pentru că veneam după o perioadă bună și era păcat să ne încurcăm. Ne-am montat foarte bine pentru meciul de astăzi, deoarece la ei acasă am pierdut cu 3-0, nemeritat zic eu, și astăzi trebuia să ne impunem.

– În repriza a doua „ați luat piciorul de pe accelerație”. A intervenit o stare de relaxare?
– Sincer a intervenit și acea stare de relaxare, deoarece scorul era 3-0 și am crezut că meciul este câștigat, dar după golul lor ne-am trezit și ne-am dat seama că meciul nu este câștigat.

– În etapele următoare întâlniți două echipe din partea inferioară a clasamentului. Cum prefațezi aceste meciuri?
– Niciun meci nu este ușor pentru noi, toate echipele când joacă cu noi se mobilizează foarte bine și încearcă să scoată un rezutat cât mai bun, dar vrem să continuăm seria de victorii și să ne clasăm pe o poziție cât mai bună la sfârșitul campionatului.

UNIREA SLOBOZIA – VIITORUL II CONSTANȚA 3-1
Mihai Adăscăliței 3′, Adrian Răduca 15′, Marc Khalil 31′ / Adrian Neniță 57′

Cristică – Drăguț, Topor, G. Lazăr, M. Bucurică – M. Adăscăliței, Soare (cpt.)(Călin 77′) – C-tin. Toma, Răduca (Pîslaru 70′), Gherasim (Ștefăniță 60′, Lemnaru 77′) – Khalil
Rezerve neutilizate: Burecu – Călin, Radu, Teodorescu
Antrenor: Ion Ionescu

Dur-Bozoancă – Rusu, Suflaru, Piciu, Panait – Neniță, Dumitrescu, Cicâldău – Sabangeanu (Crânganu 55′), Cr. Ene (Halep 78′), Manole
Rezerve neutilizate: Murariu – Acasandrei, Leca, Oană
Antrenor: Cristian Cămui

Stadion: 1 Mai (Slobozia); Spectatori: 200; Arbitru: Marinescu Mădălin (Ploiești); Asistenți: Bobe Ionuț (Videle) și Nan Marilena (Alexandria); Observatori: Grozea Teodor (Brăila) și Radu Victor (București).

Articol și foto de Ștefan NEGREA

Marius ANGHEL 12 Apr. 2017, 17:03 Stiri
Pe aceeași temă