Puncte prețioase pierdute de Miroslava, tocmai cu lanterna!

Mihai Andries 10 Nov. 2013, 18:41 Stiri

În prima etapă a returului, Știința Miroslava a primit vizita celor de la Bucovina Rădăuți, echipă ce ocupa ultimul loc în clasamentul seriei. Cu gândul la cele trei puncte puse la bătaie, antrenorii Științei au forțat încă din formula de start, schimbând sistemul în 3-4-3, față de 4-2-3-1 cu care ne obișnuiseră în turul campionatului.

Puțini dezorientați de faptul că au revenit pe terenul de joc, după pauza forțată din etapa trecută, Miroslava nu a reușit să pună în pericol poarta oaspeților, meciul desfășurându-se în mare parte la mijlocul terenului. Prima ocazie importantă a fost în minutul 31, când Ilie Talpan a șutat în cros puțin pe lângă poartă, din colțul careului mare. La faza imediat următoare a venit rândul oaspeților să aibă un prim șut pe spațiul porții, însă fără probleme pentru Raul Avram. În minutul 34 a venit rândul lui Ionuț Miron să treacă pe lângă deschiderea scorului, însă devierea sa cu capul dintr-un corner bătut de Talpan, a trecut milimetric pe lângă poartă. În minutul 37, Tincu îi așează o minge pe cap lui Tăcuțanu în 7 metri, însă ieșeanul trimite la fel ca Miron, puțin pe lângă poartă.

Repriza secundă a fost dominată în startul ei de ieșeni, iar pe fondul presiunii a venit și golul, oarecum neașteptat. În minutul 66, Bogdan Bolboceanu trimite surprinzător din voleu, o torpilă de la 25 metri, care s-a dus fix sub transversala porții sucevenilor! Au mai fost câteva ocazii bune pentru ieșeni, însă pasul înapoi făcut pentru a conserva scorul avea să-i coste pe finalul partidei.

În minutul 83, o acțiune în flancul stâng al oaspeților a îndeplinit toate cerințele și factorii pentru un gol nemeritat. Gheorghiu avea galben și nu a atacat decisiv, Petrea nu a mai putut reveni să-și ajute colegul pe faza defensivă. Gaura de acolo avea să se mute pe flancul drept, pentru că Maxim a strâns prea în centru și l-a lăsat liber pe Popescu, acesta având timp să preia și să trimită fără emoții pe lângă Avram pentru 1-1.

Miroslava a forțat golul victoriei, însă oaspeții erau să dea lovitura în minutul 87, însă Pasailă a trimis plasat din 16 metri, mingea trecând puțin peste poarta lui Avram. Pe final, Dan Lungu a fost aproape de a realiza faza meciului, însă trecerea să ca la minifotbal pe lângă adversarul său, a fost oprită în ultima clipă de un alt fundaș al oaspeților.

S-au pierdut două puncte ce pot fi decisive în lupta pentru play-off, pentru că Miroslava mai are un avans de doar 4 puncte față de locul 7, ocupat de Bucovina Pojorâta. Etapa viitoare, Știința Miroslava se deplasează la Sporting Suceava.

Un joc pe care l-am dominat, am știut că echipa adversă va veni să se apere, însă e păcat atunci când nu fructificăm ocaziile pe care le-am creat și ratat. Am pierdut două puncte mari pe care însă am încredere că le vom recupera în etapa ce urmează în deplasare la Suceava a comentat principalul Cristian Ungureanu

„Sunt nemulțumit de ultimele rezultate, de dăruirea și atitudinea modestă pe care au exprimat-o în teren jucătorii. Nu înțeleg această scădere de formă și încredere însă o vom analiza și discuta în cursul săptămânii ce urmează a declarat președintele ieșenilor Daniel Acatrinei

 

ȘTIINȚA MIROSLAVA – BUCOVINA RĂ‚DĂ‚UȚI 1-1 (0-0) Bolboceanu 66 / M. Popescu 83

ȘTIINȚA MIROSLAVA: 1. Raul AVRAM 6. Ovidiu MIRON 5. Dănuț TĂ‚CUȚANU 17. Vlad GHEORGHIU 13. Bogdan GHIARASIM (c) 19. Bogdan BOLBOCEANU 18. Paul TINCU 10. Valentin PÂRVU 11. Ilie TALPAN 20. Gabriel PETREA 7. Adrian CARAGEA. Rezerve: 12. Octavian BĂ‚RGAN 21. Narcis CIUBOTARIU 4. George MAXIM 16. Alex STAFIE 14. Sebastian SĂ‚CRIERU 15. Dan LUNGU 9. Bogdan LUPU. Antrenori: Cristi UNGUREANU și Irinel IONESCU.

BUCOVINA RĂ‚DĂ‚UȚI: 93. Constantin BUTNARIU 13. Vasile MIHALOVICI 19. Cristian HRIMIUC 2. Alexandru VIU 10. Tudor ZAREMBA (c) 11. Marius POPESCU 9. Gheorghiță SABIE 3. Marian ALUPEI 8. Marius PASAILĂ‚ 14. Andrei CIURLĂ‚ 6. Paul SFIRNACIUC. Rezerve: 1. Victor BUJDEI 16. Ionuț SCÎNTEI 5. Tudor APETREI 7. Mihai BOTOSAN 17. Bogdan NIȚU 18. Petru CÂRCEA. Antrenori: Gheorghe CHIMIUC și Daniel STOICA.

Mihai Andries 10 Nov. 2013, 18:41 Stiri
Pe aceeași temă