Phoenix Scrum ul(mu)

20 Aug. 2011, 16:42 Stiri
Phoenix Scrum**ul(mu)

Meciul de ieri seară dintre Phoenix Ulmu și ACS Berceni a fost o reeditare a partidei din Cupa României disputată cu câteva zile mai devreme și aici se oprește orice asemănare cu acel meci. Dacă în Cupă călărășenii s-au impus cu 3-2 și au mers mai departe, în schimb în campionat au fost călcați în picioare de echipa ilfoveană, la un scor fără drept de apel, un usturător 6-0 pentru Berceni.
Dacă în meciul de marți ilfovenii au jucat mai mult cu juniorii, aseară au intrat pe teren titulari de drept precum Frangu, Pivniceru sau Funieru și ei au făcut diferența. Ca să nu mai vorbim că ambele echipe au optat pentru alți portari decât cei din Cupă, titulari fiind ieri doi de Constantin, Laurențiu la gazde și Valentin la oaspeți.

Nu era necesar penalty-ul

Berceniul a dominat meciul încă din start, Ghinea avertizându-i pe cei de la Ulmu că eșecul de marți a fost un accident. Pasele ilfovenilor, cu Pivniceru în rol de dispecer, au curs mult mai bine și mai precis, gazdelor lipsindu-le o minte limpede la mijloc. O problemă majoră a Phoenixului a constituit-o și flancul stâng, acolo unde Mirescu a părut depășit de evenimente, majoritatea acțiunilor importante ale Berceniului venind de pe partea sa.

Minutul 22 a adus un penalty discutabil pentru oaspeți, la o fază la care Stan a fost atacat în careu de căpitanul Hrișcu cu Dumitrescu în spatele fundașului ilfovean. Din clinciul respectiv mingea l-a lovit în antebraț pe purtătorul banderolei de la gazde, căzut în genunchi pe jos, cu palmele în pământ. Centralul întâlnirii a considerat că jucătorul Phoenixului a avut intenție și a arătat spre punctul cu var spre stupoarea gazdelor. Fâșie nu a avut emoții în a marca de la punctul cu var și a deschis scorul. Și fără acest penalty, superioritatea Berceniului era evidentă, primul gol fiind doar o chestiune de minute

Acuze la adresa arbitrajului

Golul de 2-0 a fost precedat de un avertisment tras de Barbu după o pătrundere pe bulevardul din stânga apărării gazdelor. Șut în bară, mingea ricoșează în Hrișcu și se duce milimetric pe lângă buturile lui L. Constantin, gazdele fiind la un pas de un autogol de excepție. După doar un minut, Ciortescu își încununează debutul la Berceni cu un gol de antrenament din marginea careului de 6 metri al Phoenixului, la o fază la care apărarea adversă a dormit. La pauză, oficialii gazdelor au „tras” în brigada de arbitri în frunte cu centralul Neagu din Poenari, acuzând printre altele un ofsaid la faza premergătoare cornerului din care s-a dat golul, dar și un penalty neacordat în prima parte a meciului, acuzele continuând și după finalul meciului.

Patronul nu a reușit să le ridice moralul

Pe timpul pauzei, patronul gazdelor Vasile Târșolea a coborât pe teren lângă jucătorii săi și a purtat o discuție cu aceștia, încercând să îi îmbărbăteze și să îi readucă pe linia de plutire. Rezultatul a fost contrar așteptărilor, ținând cont că în partea a doua meciului a existat pe teren minute în șir doar echipa oaspete. Consecința? Funieru îi fură o minge lui Achiței pentru 3-0 (55), iar Pivniceru înscrie un eurogol cu un șut în vinclu de la circa 30 de metri. Mai mult, rezervele Sănduleac (71) și M. Ștefan (75) au stabilit scorul final la 6-0, un adevărat dezastru pentru Phoenix. Pe fondul relaxării oaspeților, zvâcnirile din final ale lui Bonciulescu au dat de doi bani speranță că cei de la Ulmu ar fi putut marca măcar golul de onoare.

Berceniul reușește scorul etapei la debutul noului sezon al Ligii a III-a, în condițiile în care finalul de meci i-a prins pe ilfoveni cu cinci jucători născuți după 1 ianuarie 1992.

Phoenix Ulmu: L. Constantin – Tatoi, Hrișcu, Achiței (75 I. Savu), Mirescu (52 Bonciulescu) – Ose (60 Bogorodiță), B. Iacob, Bănuță (80 Verdeață), C. Dumitrescu – Ciparidis, Latu. Antrenor: Ginel Nicoiu
Berceni: V. Constantin – Cr. Stan, Fâșie, C. Sandu, Ciortescu (83 G. Moldoveanu) – T. Barbu, Frangu (70 Lupeș), Ghinea, Damian – Pivniceru (70 M. Ștefan) – Funieru (60 Sănduleac). Antrenor: Dumitru Bolborea

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

20 Aug. 2011, 16:42 Stiri
Tags:
Pe aceeași temă