Petrolul Ploiești vrea satelit direct în Liga a III-a

Mihai Andries 04 Jun. 2014, 10:00 Stiri
Petrolul Ploiești vrea satelit** direct în Liga a III-a

Foarte probabil, prim-divizionara ploieșteană va avea „satelit” în Liga a III-a încă din această vară! La doi ani după ce Petrolul a desfințat „echipa a doua”, care era înscrisă în Liga A Prahova, clubul prim-divizionar are în plan să profite de o nouă prevedere a ROAF (Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice), aprobată în Comitetul Executiv al FRF de săptămâna trecută, care spune, la punctul 29.2: „În cazul în care rămân locuri vacante, cluburile participante la Campionatul Ligii I au dreptul de a înscrie cu prioritate echipe în Campionatul Ligii a III-a”. Mai precis, echipe „satelit”, pe locurile rămase libere, în cele 6 serii de câte 14 echipe pe care FRF le vrea la anul.
Conform unor surse din FRF, Petrolul a făcut o solicitare oficială pentru a primi un loc în Liga a III-a, urmând ca, în cel mai scurt timp, să se contureze lotul și stafful acestei echipe. Nu este exclus ca o bună parte dintre jucătorii defunctei CSM Câmpina să se regăsească în acest „proiect”, Nincă, Bencea, Nae fiind printre cei care se pot alătura juniorilor proveniți din pepiniera clubului și fotbaliștilor de la „prima echipă” care vor activa la „satelit”.

Protocol cu Fortuna pentru stadion

Un lucru sigur este acela că „satelitul” Petrolului va evolua, în Liga a III-a, pe stadionul „Chimia”, din Brazi! Între Petrolul și clubul Fortuna Poiana Câmpina (care are contract de concesiune pe această arenă încă 8 ani) s-a făcut o înțelegere conform căreia, din această vară, Petrolul va lua arena de lângă Combinatul „OMV” pentru a o întreține și a o utiliza pentru antrenamente, meciuri oficiale de juniori și echipa „satelit”!
Singura „condiție” pusă de Fortuna este aceea de a putea utiliza, la nevoie, această arenă, de care, totuși, are tot mai puțină nevoie, în condițiile în care clubul finanțat de Radu Călin are stadion propriu, la Poiana Câmpina, și utilizează și stadioanele „Steaua Română”- Câmpina și „Metalul” – Filipeștii de Pădure.
Astfel, Petrolul și-a găsit un stadion adecvat pentru nevoile urgente, stadionul „Chimia” urmând să reintre în circuitul competițional.

Sursa: Ziarul Prahova

Mihai Andries 04 Jun. 2014, 10:00 Stiri
Pe aceeași temă