Pârvu începe „Licența PRO”

Marius ANGHEL 10 Dec. 2013, 12:23 Stiri
Pârvu începe „Licența PRO

Tehnicianul de la Conpet Ploiești – Florin Pârvu – va susține, astăzi, interviul pentru aprobarea dosarului său la Cursurile pentru „Licența PRO”, intenția tânărului antrenor fiind aceea de a obține ceea mai înaltă calificare profesională – după cursurile care vor dura circa un an și jumătate.

Pârvu – antrenor de 38 de ani – a pregătit, până acum, echipe precum Chimia Brazi, Gaz Metan Severin și Conpet, fiind chiar secund în Liga I, al lui Jerry Gane, la Severin.

„Vreau să aprofundez această meserie, sunt preocupat și pasionat de ceea ce fac, îmi doresc să ajung cât mai sus ca antrenor. Sunt la început de drum și vreau să obțin licența PRO, pentru care consider că sunt pregătit” – spune Pârvu, căruia îi va fi „analizat” dosarul de către șeful Școlii Federale de Antrenori – Dan Apolzan.

Cursurile pentru obținerea Licenței PRO încep pe 24 februarie 2014, săptămâna aceasta, pe 13 decembrie, fiind ultima zi de admitere a dosarelor din partea candidaților. Contravaloarea cursului este de circa 4000 de euro, cursurile însumând 240 de ore (practică și teorie).

În CV-ul de jucător al lui Pârvu apar echipe de prim eșalon din România, China (unde a fost un adevărat „deschizător de drum”, plecând la Henan, pentru prima dată, în anul 1996, pe când avea doar 21 de ani) , Kuweit, Cipru și Ucraina, acesta având în palmares un titlu de campion cu Dinamo (anul 2002), mai multe prezențe în Cupele Europene precum și două selecții sub tricolor, când antrenorul Naționalei era Gheorghe Hagi (a bifat meciul din Slovenia, scor 2-2, când a și debutat, în 15 august 2001).

Din Prahova, până acum, dețin licența PRO următorii tehnicieni: Octavian Grigore, Valeriu Răchită și Eusebiu Tudor – doar ultimul „având serviciu” în acest moment – la echipa „Under 21″ a clubului din Arabia Saudită – Al Ettifaq.

Vrea perfecționare la Roma

Florin Pârvu și-a făcut și „calculele” privind efectuarea stagiului obligatoriu la un club de peste hotare, acesta urmând să meargă la AS Roma. Pârvu – fost coleg și bun prieten cu portarul Romei – Bogdan Lobonț, și-a planificat această vizită în Italia, perioada în care va merge în „cetatea eternă” urmând să o stabilească în funcție de programul pe care-l va urma la Școala Federală de Antrenori.

Costache – primul transfer la Conpet

La câteva puncte distanță de ultimul loc care asigură prezența în play-off-ul Ligii a III-a, Conpet Ploiești caută să-și completeze lotul de jucători, unul dintre compartimentele care a suferit din punct de vedere numeric, mai ales, fiind cel al defensivei.

Astfel, Conpet a realizat primul transfer, readucându-l la echipă pe Alexandru Costache, fundașul central de 21 de ani de la Avântul Măneciu (unde cei de la Conpet l-au împrumutat în ultimele sezoane). Costache a și semnat cu Conpet, acum câteva luni, Pârvu așteptându-l la antrenamente, în ianuarie, odată cu reunirea lotului.

„Sper ca el să facă pasul valoric spre divizia C. Are experiența câtorva sezoane jucate în Liga A, este un jucător tânăr, de perspectivă, eu îmi pun speranțe în el, acum depinde doar de el să se impună” – anunță antrenorul echipei din Strejnic.

Articol scris de Marian DIMA

Marius ANGHEL 10 Dec. 2013, 12:23 Stiri
Pe aceeași temă