Oțelul are un nou antrenor principal. Până în vară era unul dintre cei mai longevivi tehnicieni din Liga 2. „Mă întorc acasă, la clubul unde am crescut și unde am făcut primii pași în fotbalul mare”

SC Oțelul Galați a făcut public, în această seară, numele antrenorului care preia postul rămas vacant după demisia de luni a lui Stelian Bordieanu. Un fost jucător al Oțelului, club la care a debutat în prima ligă în 1993, Alin Pînzaru (42 de ani), va fi noul antrenor principal al formației din Liga 3. Deținător al licenței Pro, Pînzaru a semnat un contract valabil până la sfârșitul actualei ediții de campionat, cu prelungire pentru încă un an în cazul îndeplinirii obiectivului, promovarea în liga secundă.

În ultimul sezon al carierei de jucător, 2011-2012, și-a început-o în paralel și pe cea de tehnician, ca antrenor secund la CF Brăila, actuala Dacia Unirea Brăila, iar din 2012 până în vara acestui an a fost antrenor principal al formației brăilene. Pînzaru a fost, până în această vară, unul dintre cei mai longevivi antrenori care au activat în liga secundă, poate și în prima ligă.

Ca jucător, s-a afirmat la Oțelul, club la care a fost adus de la Vaslui când era în ultimul an de juniori, împreună cu Daniel Florea și Marius Bârnoveanu. A debutat în echipa de seniori a Oțelului cu o lună și jumătate înainte de majorat, la un meci cu Inter Sibiu, scor 1-1 (4 decembrie 1993). A mai evoluat pentru Dunărea Galați, FC Vaslui, Gloria Buzău, Zimbru Chișinău și Dacia Unirea Brăila.

„Sper să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor suporterilor gălățeni”

Alin Pînzaru nu este singura noutate din stafful tehnic, a cărui componență a fost mărită prin readucerea la Oțelul a cunoscutului preparator fizic Ionel Tămășanu. Rămân în colectivul tehnic Tudorel Pelin (antrenor secund), Iulian Olteanu (antrenor cu portarii) și Alexandru Ciobanu (preparator fizic).

„Mă bucur că m-am întors acasă, Oțelul este clubul unde am crescut și am făcut primii pași în fotbalul mare. Este o provocare pentru mine, sper să îndeplinim obiectivele propuse și să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor suporterilor gălățeni”, a declarat noul antrenor al SC Oțelul Galați, Alin Pînzaru, pentru site-ul clubului.

Noul antrenor principal al Oțelului ne-a spus că la următorul meci, cel de sâmbătă, din deplasare, cu Bucovina Rădăuți, echipa va fi condusă de secunzii săi. „O să preiau din plin atribuțiile de antrenor principal începând de luni. La Rădăuți o să fiu pe bancă, dar nu o să mă implic prea mult. Așa consider că este firesc, atât timp cât antrenamentele din această săptămână și pregătirea acestui meci au fost conduse de Tudorel Pelin și ceilalți din staff”, a adăugat Alin Pînzaru.

După primele patru etape ale noului sezon, Oțelul ocupă primul loc în Seria 1, după ce până acum a înregistrat trei victorii și o remiză. 9-0 este golaverajul pe care îl are acum. În etapa a 5-a joacă sâmbătă, de la ora 17:00, în deplasare la Bucovina Rădăuți (locul 6 cu 9 puncte).

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă