Orașul lui Dobrin revine pe harta fotbalului românesc! SCM Pitești a promovat matematic în Liga 2 cu 7 etape înainte de finalul sezonului

Marius ANGHEL 15 Apr. 2017, 17:10 Liga 2

Echipa de fotbal a Piteștiului a reușit să promoveze matematic în Liga a 2-a, mult mai devreme decât de așteptau și cei mai optimiști iubitori ai sportului rege din orașul lui Gicu Dobrin, cu șapte etape înainte de finalul sezonului. SCM Pitești a câștigat, vineri, cu 3-1, derby-ul argeșean din etapa a 23-a a Seriei a 3-a a Ligii 3, cu Atletic Bradu și s-a distanțat la 22 de puncte de FC Voluntari II, a doua clasată, care a pierdut surprinzător, cu 1-3, confruntarea de pe propriul teren cu FCSB II. Această promovare în eșalonul secund vine la 6 ani distanță de la înființarea echipei alb-violete care este susținută de autoritățile locale.

Băieții lui Nicolae Dică au intrat pe teren foarte determinați și deciși să tranșeze cât mai repede confruntarea cu rivala de la Bradu. Încă din primele minute, piteștenii au pus presiune pe adversar, iar insistența lor le-a fost răsplătită și pe tabela de marcaj. Șerbănică a deschis scorul după numai 13 minute, învingându-l pe Oprican cu un șut în forță, din interiorul careului. Cu o jumătate de oră înainte de finalul primei părți, formația pregătită de Nicolae Dică și-a majorat avantajul. Oancea a fost faultat în careu, centralul a indicat penalty, care a fost transformat de Robert Grecu.

Gazdele au dat semne de revenire cu un sfert de oră înainte de primul mitan, însă Udeanu a reușit să respingă șutul lui Ruță din colțul terenului. Bradu a avut șansa să reducă din handicap până la pauză, însă Șerban a trimis cu capul peste transversală din interiorul careului.

După revenirea de la cabine, SCM Pitești a reușit și golul trei. Alb-violeții au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 de metri, iar Andrei David a trimis direct în vinclu. Alb-verzii au rămas în zece oameni în minutul 53, după ce Ovidiu Popescu a încasat al doilea galben. Gazdele au redus din diferență cu zece minute înainte de final prin Păvăluță, care a trimis în plasă o centrare de pe stânga. Raportul de forțe s-a echilibrat cu cinci minute înainte de final, când Dănuț Șerbănică a văzut și el al doilea galben și a fost eliminat.

Victoria de la Bradu a consființit și promovarea matematică în liga secundă a trupei lui Nicolae Dică. Sezonul trecut, SCM Pitești rata la mustață accederea în Liga 2 după ce termina la egalitate de puncte cu CS Afumați, însă stătea mai prost la rezultatele directe cu ilfovenii. Acum au defilat în campionat și sunt singura echipă neînvinsă în acest sezon.

Fiestă alb-violetă la finalul partidei: bucurie imensă pe teren și la vestiare!

Imediat după terminarea partidei cu Atletic Bradu și după aflarea rezultatului de la Voluntari, fotbaliștii alb-violeți au declanșat fiesta. Piteștenii s-au strâns la mijlocul terenului, l-au luat în brațe pe Nicolae Dică și l-au aruncat de mai multe ori în sus, drept mulțumire pentru munca depusă alături de ei. Bucuria a continuat și în vestiarul stadionului de la Bradu. Jucătorii așteptau de mult această promovare și o consideră un frumos cadou de Sărbătorile Pascale.  

„Sunt cele mai fericite sărbători!”

Mijlocașul Andrei Panait a mai trăit asemenea momente în urmă cu ceva timp, dar acum bucuria a fost imensă: „După atâta timp de muncă în care ne-am pregătit 100%, a venit și răsplata. Suntem bucuroși că am promovat matematic. Eu am mai avut o promovare cu FC Argeș în Liga 1, iar acum trăiesc o altă bucurie. Acum este mult mai mare bucuria promovării. Ne-am chinuit din 2016 de când a venit Nicu și staff-ul lui. Ne-am pregătit foarte bine, iar în săptămăna care va urma după Paște vom sărbători. Filosofia lui Nicu și a staff-ului său în privința fotbalului a contat foarte mult. Sunt foarte bucuros că am putut fi antrenat de ei și că m-am pregătit cu acești colegi minunați. De foarte mulți ani nu am mai avut asemenea bucurii de Paște. Sunt cele mai fericite sărbători”.

„O promovare mult dorită și muncită!”

Căpitanul echipei, George Cotigă este convins că Piteștiul va face față și în liga secundă: „Ne bucurăm că promovarea matematică s-a realizat cât mai devreme. Ne doream acest lucru de câteva etape. Nu a fost să fie etapele trecute, dar iată că am reușit în Vinerea Mare. Este o promovare mult dorită și muncită de noi. Ne pregătim și muncim de un an și jumătate pentru această promovare. Am muncit enorm, iar acum se văd lucrurile bune pe care le-am făcut. Am promovat cu șapte etape înainte de finalul campionatului. Suntem bucuroși și așteptăm cu nerăbdare Divizia B să ne măsurăm forțele cu echipele de un nivel mai ridicat. Avem în echipă jucători care au evoluat în liga a doua, dar și în liga întâi. Noi ne considerăm pregătiți pentru liga a doua. Sunt convins că vor mai veni întăriri, dar în mare parte nucleul va rămâne același. Putem și sunt convins că vom face o figură frumoasă. Noi suntem foarte atașați de Nick (n.r. – Nicolae Dică) și am reușit să trecem peste toate momentele mai grele”.

Cum arată situația în fruntea clasamentului în celelalte serii ale Ligii 3:

Seria 1: 1. AFC Hărman (49 pct.) / 2. AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (47 pct.) / 3. Știința Miroslava (45 pct.)
Seria 2: 1. Metaloglobus București (51 pct.) / 2. Unirea Slobozia (39 pct.), 3. CS Tunari (36 pct.)
Seria 4: 1. Național Sebiș (40 pct.) / 2. CSM Școlar Reșița (39 pct.) / 3. Industria Galda (39 pct.) / 4. Ripensia Timișoara (37 pct.) / 5. CNS Cetate Deva (34 pct.) / 6. CSM Lugoj (33 pct.)
Seria 5: 1. AFC Hermannstadt (53 pct.) / 2. Metalurgistul Cugir (45 pct.) / 3. ACS Comuna Recea (45 pct.) / 4. FC Zalău (42 pct.)

ATLETIC BRADU – SCM PITEȘTI  1-3  (0-2)
Radu Păvăluță 83′ / Daniel Șerbănică 12′, Robert Grecu 21′ – pen., Andrei David 54′

Oprican – Din (Ceapă 75′), Șerban, Dumitrache, Mincă – Marcu (Ciucă 57′), Ruță, Popescu, Cîrstoiu – Jenaru, M. Ion (Păvăluță 67′)
Antrenor: Adrian Dulcea

Udeanu – Șandru, Cotigă, Deaconescu (Ct. Barbu 25′), Șerbănică – Panait (Szecui 75′), Piscanu, Oancea (Chiriac 78′), Grecu (Zete 67′) – David, Anghelina
Antrenor: Nicolae Dică

Stadion: Atletic (Bradu); Spectatori: 800; Arbitru: Viorel Flueran; Asistenți: Romeo Popa și Cristian Ilinca (toți din Craiova); Obervatori: Petrică Burcea (Giurgiu), Constantin Ciocoiu (Băicoi).

Caronașe galbene: Din, Dumitrache, Cîrstoiu, Popescu / Șandru, Cotigă, Szecui, Șerbănică.
Cartonașe roșii: Popescu (54′) / Șerbănică (85′)

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 15 Apr. 2017, 17:10 Liga 2
Pe aceeași temă