OFICIAL | Petrolul și-a prezentat noul antrenor. Romulus Ciobanu: „Sunt decis să muncesc cum știu mai bine pentru două promovări succesive”. Mesajul către suporteri

Marius ANGHEL 22 Nov. 2017, 17:41 Stiri

Petrolul, liderul Seriei a 3-a a Ligii 3, și-a prezentat astăzi, după-amiază, noul antrenor principal după ce Octavian Grigore a renunțat la această funcție și a trecut în stafful administrativ al clubului odată cu încheierea turului și a meciurilor oficiale din acest an. Noul tehnician al echipei ploieștene este chiar antrenor principalei contracandidate la promovare, Romulus Ciobanu de la AFCM Alexandria. Liga2.ro a anunțat această numire de azi dimineață.

Romulus Ciobanu a semnat un contract valabil până la finalul actualului sezon al Ligii 3, cu opțiunea de prelungire pentru încă o ediție de campionat.

„Sunt foarte fericit pentru acest pas făcut și, evident, extrem de onorat să antrenez la Petrolul. Tot ceea ce pot spune, deocamdată, este că îmi voi folosi toată capacitatea astfel încât să ne atingem obiectivele propuse și prin contribuția mea”, a declarat Romulus Ciobanu pentru site-ul Petrolului.

Noul antrenor al echipei prahovene a luat, în această după-amiază, un prim contact cu lotul de jucători, iar sâmbătă va debuta pe banca tehnică odată cu jocul de verificare cu CS U Craiova II. Partida se va disputa pe stadionul „Ilie Oană”, începând cu ora 15:00, intrarea spectatorilor fiind liberă.

„FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu Romulus Ciobanu, cel care îl va înlocui în funcția de antrenor principal al echipei pe Octavian Grigore. Tehnicianul în vârstă de 40 de ani a semnat, astăzi, contractul cu gruparea ploieșteană, înțelegerea urmând să fie valabilă până la finalul sezonului în curs, cu opțiune de prelungire pentru viitoarea stagiune.

Născut în Dâmbovița, la Pucioasa, Ciobanu a fost legat, ca jucător, de fotbalul prahovean, evoluând de-a lungul carierei sale la Metalul Plopeni, Astra Ploiești și CSM FC Ploiești, dar are și prezențe pe scena primului eșalon, în tricoul lui Poli AEK Timișoara. Iar, ca antrenor, Romulus Ciobanu s-a aflat pe banca formațiilor Metalul Plopeni, Rulmentul Alexandria, CS Caransebeș, CS Ștefănești și, ultima dată, AFCM Alexandria, chiar echipa care îi secondează pe „lupi” în ierarhia Seriei a III-a la finalul turului”, sună comunicatul de prezentare al noului antrenor al FC Petrolul.

Romeo Ciobanu îi va avea în stafful tehnic pe antrenorul secund Marian Botea, cu care a colaborat și la AFCM Alexandria, iar antrenor cu portarii va fi Cătălin Grigore. Foștii secunzi ai lui Octavian Grigore, Ciprian Pura și Gheorghe Liliac, vor fi direcționați către Centrul de Copii și Juniori al Petrolului.

„Nu mă voi lăsa până când tot stadionul nu mă va chema la salut! Și să merit, aceasta-i ambiția mea!”

Într-un interviu acordat pentru site-ul prahovean Republikanews, Ciobanu a comentat cum a trăit oferta primită din partea președintelui Cristian Vlad de a veni la Petrolul și cine i-a înțeles decizia renunțării la contractul cu AFCM Alexandria.

„Cristi Vlad m-a contactat. Inițial am crezut că-mi face o farsă! Petrolul nu se poate refuza! Petrolul se acceptă de oriunde ai fi! Și, ca să fiți convins că așa este, chiar și conducerea FCM Alexandria a avut acest punct de vedere! Cel mai mult m-a înțeles primarul Victor Drăgușin, un om pentru care fotbalul este o adevărată hrană! Mi-a spus că-mi înțelege ambiția și că doar la o echipă mare pot să arăt ce știu cu adevărat! Cu sinceritate vă spun, dânsul este un adevărat model! Fotbalul, fotbaliștii, antrenorii, cu toții ar ajunge mult mai sus dacă ar exista astfel de oameni la conducere!

Dacă m-ați fi întrebat acum doi-trei ani dacă voi ajunge vreodată antrenorul Petrolului vă răspundeam negativ. Priveam Petrolul la televizor și încercam să-mi imaginez cum trebuie să reacționezi atunci când mii de oameni te cheamă la salut! Acum, văzând că patima a rămas acceași și că suporterii au reacționat pozitiv după acel egal cu Alexandria, sau cu Astra, mi-am zis că poate voi avea vreo șansă și eu. Dumnezeu mi-a ajutat!”, a spus Romulus Ciobanu.

Întrebat dacă crede că ar putea să fi respins de suporteri, Ciobanu speră să le câștige respectul fanilor. Cât despre o colaborare cu fostul antrenor Octavian Grigore, noul antrenor al Petrolului e convins că va fi ajutat.

„Tavi este mai mult decât un „lup”, el face parte din galeria nobilă a celor mai iubiți fotbaliști din Prahova, pe viață! Cred că va ajuta echipa foarte mult prin sfaturile sale și sunt gata să-l consult în destulele probleme care se vor ivi! Pe de altă parte, sunt convins că nu voi beneficia de bilete de favoare decât, poate, dacă echipa va juca exact ce spectatorii își doresc! Și, astfel, să-mi câștig respectul lor! Promit tuturor că nu mă voi lăsa până când tot stadionul nu mă va chema la salut! Și să merit, aceasta-i ambiția mea! Vă solicit încă un interviu pe această temă atunci când veți sesiza și dumneavoastră asta! Până atunci, sunt decis să muncesc cum știu mai bine pentru două promovări succesive! Acesta-i țelul meu și nu voi pregeta niciun efort până nu-l ating!”, a mai spus Romului Ciobanu pentru Republikanews.

Marius ANGHEL 22 Nov. 2017, 17:41 Stiri
Pe aceeași temă