O nouă experiență pentru Dorin Goian. Fostul fundaș al naționalei va colabora cu Daniel Bălan pe banca tehnică a unei echipe din Liga 3

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 16:51 Stiri
O nouă experiență pentru Dorin Goian.** Fostul fundaș al naționalei va colabora cu Daniel Bălan pe banca tehnică a unei echipe din Liga 3

Nou-promovata Bucovina Rădăuți este pe un trend ascendent în campionatul Ligii a 3-a. După startul ezitant de sezon, rădăuțenii s-au pus ușor – ușor pe picioare, ajungând acum la o serie de opt jocuri fără înfrângere. În meciul din etapa a 12-a, desfășurat sâmbătă trecută, Bucovina a remizat pe teren propriu, 0-0 cu CSM Roman, iar cu ajutorul acestui punct a urcat, în premieră, între primele cinci formații din Seria 1, acolo unde lider este Aerostar Bacău, la egalitate cu SC Oțelul Galați.

Iar veștile bune nu se opresc aici pentru gruparea suceaveană. La sugestia lui Daniel Bălan, în stafful tehnic al echipei a fost cooptat și fostul internațional român Dorin Goian. De altfel, la partida cu CSM Roman, Goian a fost cel responsabil cu indicațiile, Bălan fiind nevoit să stea cuminte în tribună, având două coaste fracturate.

„Eu am fost cel care l-am convins pe Dorin să mi se alăture la Rădăuți. Oricum, noi colaborăm de mai multă vreme. Goe venea săptămânal la Rădăuți pentru a lucra individual cu fundașii. Fiind la început de carieră, am considerat că ne putem fi de folos unul altuia, să ne sprijinim în noua postură de antrenori. Sunt băieți tineri în echipă care au multe de învățat de la Dorin. Nu se pune problema ca Dorin să fie secundul meu, sau invers, noi suntem prieteni vechi, avem fotbalul în sânge, și vom lua împreună, de comun acord, orice decizie tehnică la Bucovina Rădăuți. Sper să fim inspirați, echipa să aibă rezultate, iar comunitatea locală să fie aproape de noi”, a declarat antrenorul-jucător Daniel Bălan.

După ce a agățat ghetele în cui, renunțând la cariera de jucător, Dorin Goian a mai activat la o echipă suceveană. În prima parte a campionatului trecut al Ligii 2, fostul fundaș al Stelei a foste președinte executiv al clubului Foresta Suceava, acolo de unde a demisionat după ce autoritățile locale nu și-au respectat cuvântul și nu au alocat toți banii promiși echipei.

Revenind la confruntarea de sâmbătă dintre Bucovina Rădăuți și CSM Roman, trebuie spus că oaspeții au stat bine în teren în prima repriză, în vreme ce în partea secund a aparținut gazdelor, când Jamilu și Stoian au ratat două bune ocazii de gol.

Bucovina Rădăuți a evoluat în formula: Prutean – Alecsandru, Vișinar, Florescu, Antonesei – Vitu, Jamilu – Stoian, Ionesi, Ungurianu – Ciobanu. Au mai intrat Timiș și Macovei.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 13 Nov. 2017, 16:51 Stiri
Pe aceeași temă