Nu mai poate fi invocat niciun blestem! La Cireșu e vorba de neputință

29 Oct. 2011, 17:02 Stiri
Nu mai poate fi invocat niciun blestem!** La Cireșu e vorba de neputință

Partida de vineri de la Ianca dintre Conpet Cireșu și FC Ștefănești, din cadrul etapei a XI-a din liga a III-a la fotbal, începea sub auspiciul unui așa-zis blestem care plana asupra gazdelor la toate meciurile de pe teren propriu. Nu de alta dar brăilenii pierduseră până la acest meci alte patru jocuri consecutive în fața propriilor suporterilor, iar acest meci cu FC Ștefănești avea să fie cel de-al cincilea eșec consecutiv pe teren propriu pentru Conpet Cireșu. Dar acum brăilenii nu mai pot invoca niciun blestem sau vreo altă forță malefică pentru acest eșec, singurii vinovați de înfrângere fiind doar jucătorii brăileni, care au demonstrat (cel puțin în acest meci) că nu au valoare de liga a III-a!

Oaspeții au prestat un joc excelent și au câștigat numai cu 2-0, dar au mai irosit nenumărate ocazii de a marca, în timp ce gazdele nu au șutat nici măcar o singură dată pe cadrul porții adverse pe tot parcursul celor 90 de minute! Prima ocazie de gol a venit în minutul 2, la poarta gazdelor, atunci când Stoica a respins incredibil mingea șutată de la 10 metri de Mihăiță Gheorghe. La faza imediat următoare (min. 3) centralul Victor Chioriazic nu acordă un penalty destul de clar gazdelor, la faultul evident în careu comis de Manciu asupra lui Nicoliță (min. 3), după care brăilenii s-au tăiat ca maioneza.

poi în minutul 12, Bratu scoate de pe linia porții o minge trimisă peste portarul Stoica de Negotei, după care Mircea Gheorghe prinde o torpila de la 20 de metri care șterge vinclul porții brăilene. A venit apoi rândul lui Mega să nu poată marca de la 6 metri, singur cu portarul (min. 26), pentru ca în minutul 35 același jucător să prindă un voleu de zile mari de la 10 metri, dar Stoica a respins incredibil o minge care în mod normal nu se apără! Până la pauză, portarul gazdelor mai scoate încă o dată o minge trimisă de Liviu Mihai aflat singur la 15 metri, și astfel se termină fără gol marcat o primă repriză dominată categoric de o formașie a oaspeților care are ca obiectiv promovarea în liga a II-a.

După pauză, tot oaspeții sunt la conducerea partidei, și în minutul 51 se produce inevitabilul: Negotei a centrat perfect în careu pentru Cristea, iar acesta a trimis de la 10 metri, cu eleganță, în plasa porții lui Stoica: 0-1! Peste numai patru minute oaspeții au stabilit scorul final: același Negotei l-a servit excelent pe Liviu Mihai la 7-8 metri în fața porții gazdelor, iar acesta a trimis în plasă ca la antrenament o minge pe care nu puteai s-o ratezi nici dacă vroiai: 0-2 (min.55).

Având deja victoria asigurată, oaspeții se retrag deliberat în propria jumătate de teren, dar nici așa brăilenii nu și-au creat vreo ocazie de a marca! Tot oaspeții sunt cei care ratează desprinderea în minutul 76 prin Romanescu, atunci când acesta s-a aflat singur cu Stoica, dar portarul brăilean a reușit să evite înfrângerea la scor de neprezentare!

Cam asta a fost în linii mari istoria unui meci în care jucătorii de la Conpet Cireșu nu au jucat absolut nimic, singurul care a evoluat oarecum tracasat fiind Stelică Nicoliță, cel care a fost asediat înaintea partidei, în pauză, și după meci de o echipă de filmare de la Kanal D care nu știm exact ce vroia de la jucătorul brăilean. Așa că, singura scuză pentru acest nou eșec pe teren propriu a brăilenilor nu poate fi decât….lipsa de valoare a jucătorilor brăileni, pentru acest eșalon! Pentru Conpet Cireșu urmează etapa viitoare tot un meci pe teren propriu, cu CS Tunari, iar în cazul unui nou eșec, brăilenii au mari șanse să intre în zona locurilor care o readuc pe aceasta în liga a IV-a!

Conpet Cireșu: Stoica – Grozea, Baicu, Ilie, Crăciunescu (58 Crăciun) – Percă (65 Mirescu), Cotigă, Mușat, Bratu (58 Mândroasa) – Oprea, Nicoliță.

FC Ștefănești: Manciu – Chiriță, Lungu, Toma, Stancu – Cristea, Mihăiță Gheorghe (46 Romanescu), Liviu Mihai (75 Dumitrache), Mega (46 Rădulescu) – Mircea Gheorghe, Negotei (63 Dedu)

Au arbitrat foarte bine (cu excepția fazei din minutul 3): Victor Chiriazic (Tulcea), Alexandru Midvichi (Tulcea) și Cosmin Stoian (Constanța).

Articol scris de Valentin Constantinescu

29 Oct. 2011, 17:02 Stiri
Pe aceeași temă