23 de jucători au fost prezenți la reunirea Brăilei

23 de jucători** au fost prezenți la reunirea Brăilei

Luni după amiază, undeva în jurul orelor 19, la stadionul „Municipal”, a avut loc prima reunire după vacanță a jucătorilor de la CF Brăila! Sub comanda lui Alin Pânzaru s-au prezentat nu mai puțin de 23 de jucători (mulți dintre aceștia fiind de la Conpet Cireșu). Nu au lipsit de la primul antrenamen Florin Cârligea (principalul finanțator), Valentin Avramescu (președintele) și Vasile Popa (vicepreședintele).

Au fost prezenți printre alții portarii Leu, Mitrea, Comănescu, dar și jucătorii de câmp Petean, Spătaru, Stănciulescu, llie, Cazan, Radu Alin, Dima, Neagoe, Băbătie, Vlad Omer, Stângaciu, Paul Ioan sau Alexandru Niță. A mai fost prezent și Viorel Gheorghe, cel care a jucat pentru Unirea Slobozia, dar și Marcel Gheorghe de la Conpet Cireșu, care s-au antrenat cu juniorii B, conduși de Ionel Drăgoi!

Singurul absent motivat de la primul antrenament, dar care a fost totuși prezent la stadion, a fost Cosmin Necoară (nerefăcut după operația de deviere de sept). A lipsit nejustificat Emanuel Ndigwe, jucător care încă mai are contract cu CF Brăila!

La primul ședință de pregătire Alin Pânzaru a pus accentul pe readaptarea la efort a jucătorilor după care a făcut cunoscut programul echipei până la începerea campionatului. Antrenenamentele vor avea loc la Brăila, iar în perioada 22 iulie – 1 august se va desfășura un cantonament pe plan local. Apoi vor urma câteva jocuri amicale pentru omogenizarea relațiilor de joc, iar pe 30 august începe noul sezon.

Din câte se pare, Petean, Dima, Iordache și Cazan au semnat deja noile înțelegeri cu CF Brăila, conducerea clubului fiind foarte aproape să-l convingă și pe Spătaru să continue.

Totodată, au mai fost purtate discuții și cu alți jucători și se speră ca până pe 22 iulie (data când se va intra în cantonament) lotul echipei să fie definitivat în procent de 90%! Surse din anturajul lui Florin Cârligea afirmă că toate salariile restante și contractele au fost plătite la zi pe data de 7 iulie, iar omul de afaceri a investit până acum la echipă aproximativ 900.000 lei, în timp ce autoritările locale au dat doar aproximativ 210.000 lei, lucru ce contravine înțelegerii dintre părți care spune că de la bugetul local ar trebui să vină 49% din cheltuielile echipei de fotbal!

Conform spuselor conducerii celor de la CF Brăila, pentru echipă va urma o perioadă dificilă, dar tot ei afirmă că speră ca lucrurile să intre pe făgașul normal.

Articol scris de Marcel Sânpetru
Foto: Pro Brăila

Pe aceeași temă