Viitorul Buzău a eliminat pe Cireșu după loviturile de departajare

Viitorul Buzău a eliminat** pe Cireșu după loviturile de departajare

Partida din cadrul turului doi al Cupei României la fotbal, dintre nou promovata în liga a treia, Viitorul Locomotiva Buzău și Conpet Cireșu, a fost una aprig disputată, la capătul căreia buzoienii au obținut calificarea în turul următor al competiției, după executarea loviturilor de departajare cu scorul general de 5-3, la finalul timpului regulamentar de joc scorul fiind 1-1

Brăilenii au început bine jocul și după ratările lui Nicoliță (min 10) și Lupu (min 21) au reușit să deschidă scorul prin golul de excepție reușit de Cireașă, al cărui șut de la 35 de metri a reprezentat o adevărată bijuterie fotbalistică. Fără antrenorul principal Vasile Darie, rămas acasă pentru rezolvarea unor probleme personale, brăilenii au ratat desprinderea prin Nicoliță, care, deși a scăpat de 3-4 ori singur cu portarul advers, nu a reușit să-l învingă pe acesta spre disperarea antrenorilor Ionel Ivan și Adrian Baldovin.

Și-au mai bătut joc de ocaziile avute Lupu și Radu Alin, iar o „lege nescrisă” a fotbalului spune că ratările se răzbună. Așa s-a întîmplat în minutul 83, când buzoienii au reușit să restabilească egalitatea prin golul marcat de Nicola. A fost o lovitură liberă pentru buzoieni de la vreo 25 de metri, iar mingea expediată de Nicola s-a dus în poarta brăileană, fiind deviată de zid și păcălindu-l pe Smochină: 1-1

Apoi partida a intrat în prelungiri, acolo unde niciuna dintre formații nu și-a creat vreo ocazie de gol, așa că s-a ajuns la executarea loviturilor de departajare. De la gazde au marcat toți cei patru executanți, în timp ce de la brăileni au înscris numai Lupu și Bogoș în timp ce Nicoliță și Preda au ratat.

Cam asta a fost în linii mari istoria calificării în turul următor a Viitorului din Buzău, echipă care acum își asteaptă cu încredere viitoarea adversară. În meciul de la Buzău, Conpet Cireșu, care nu a primit încă decizia FRF de a-și schimba numele în CF Brăila II, a folosit următoarea formulă de echipă: Smochină – Niță (min. 46: Avram), Stănciulescu, Preda, Cireașă – G. Gheorghe, Iordache, Bogoș, Radu, Bogoș – Lupu, Nicoliță.

Articol scris de Marcel SÎNPETRU

Pe aceeași temă