Conducătorii CF Brăila transformă în „satelit” echipa Conpet Cireșu. Avramescu: „Sunt sigur că vom revigora fotbalul brăilean”

Conducătorii CF Brăila transformă în

Cu mari probleme în ceea ce privește jucătorii pe care-i mai are încă sub contract și cu un număr de alți 10 fotbaliști care au refuzat semnarea unor noi înțelegeri, conducerea echipei CF Brăila a luat, în ultimele zile, câteva măsuri menite să schimbe starea clubului din orașul de la malul Dunării!

Una dintre acestea este transformarea echipei Conpet Cireșu în „satelitul” CF Brăilei, acolo unde vor ajunge mai mulți din actualii jucători ai formației din Liga a II-a rămași încă sub contract, cu salariile actuale. Altă decizie este promovarea jucătorului Sorin Frunză într-unul dintre posturile de conducere a CF Brăila!

Această schimbare vine din dorința ca între cele două cluburi să se facă schimburi de jucători, rezultatul urmând a fi menținerea, respectiv salvarea de la retrogradare în cele două competiții în care sunt angrenate echipele.

Referitor la acest lucru, Valentin Avramescu, actualul președinte de la CF Brăila și fost al Conpet-ului, a declarat: „Împreună cu domnul Florin Cârligea, am luat decizia ca cei de la Conpet Cireșu să devină satelitul primei echipe a Brăilei, iar de acolo vom transfera mai mulți dintre actualii jucători! Vrem astfel să facem din cele două formații, măcar una să fie combatibilă în liga a doua, iar în schimb le vom da jucătorii care nu mai corespund de la CF Brăila! Sperăm ca astfel și Conpet Cireșu să se salveze de la retrogradare, și cred că vom reuși astfel reabilitarea fotbalului brăilean!”.

Avramescu: „Unii jucători au fost doar niște mercenari”

Trebuie spus că s-a ajuns la această măsură in extremis datorită faptului că unii „purtători de tricouri” de la CF Brăila nu au mai vrut să-și prelungească contractele de joc, deoarece n-au acceptat salarii mai mici.

Oricum ar fi, stagiunea viitoare se anunță a fi una foarte grea pentru ambele echipe, în care evitarea retrogradării este o sarcină dificilă. „Sunt sigur că vom revigora fotbalul brăilean, chiar dacă unii jucători au fost doar niște mercenari pe care i-a interesat doar banii! Cred că dacă ambele se vor salva de la retrogradare este un mare pas înainte pentru fotbalul brăilean. Vom încerca să mai aducem și câțiva jucători de prin împrejurimi, pentru care fotbalul să reprezinte nu un motiv de îmbogățire, ci pur și simplu o plăcere. Asta nu înseamnă că vor efectua muncă voluntară, ei fiind plătiți în limita unui buget destul de normal pentru fotbalul ligii a doua și a treia!”, a mai spus Avramescu.

Lotul de jucători ai CF Brăila se va reuni pe data de 7 iulie, ora 18:00, la stadionul „Municipal”, tot sub comanda lui Alin Pânzaru, în timp ce reunirea „satelitului” pentru noul sezon competițional nu a fost încă stabilită. Antrenori la Conpet Cireșu vor rămâne și în continuare Vasile Darie (principal) și Ionel Ivan (secund).

Articol scris de Marcel Sânpetru

Pe aceeași temă