Nu joacă absolut nimic, dar încă mai crede în minuni. Cireșu, 1-3 cu Ștefănești

Nu joacă absolut nimic, dar încă mai crede în minuni.** Cireșu, 1-3 cu Ștefănești

Disputat pe excelentul gazon al stadionului „Municipal” din Brăila, meciul din etapa 20 a ligii a treia dintre Conpet Cireșu și CS Ștefănești a fost unul controlat cu autoritate de ilfoveni, care s-au impus în final doar cu scorul de 3-1 (2-1).

Chiar dacă brăilenii au început bine meciul, și în minutul 1, Ilie a trimis mult peste poartă o lovitură liberă dela marginea careului, CS Ștefănești a fost echipa care a făcut „legea” pe teren, iar succesul acesteia nu poate fi pus niciun moment la îndoială! Fără cinci titulari în primul unsprezece, Vasile Darie a alcătuit o formație care s-a ridicat prea puțin la nivelul adversarei!

Prima ocazie degol a oaspeților a avut loc în chiar minutul 4, dar I. Niculae a trimis de la 20 de metri un lob, peste Soare dar și peste poartă! Apoi, in min 6, ilfovenii au marcat prin Gheorghe de la 6 metri, dar golul a fost anulat pentru o poziție de ofsaid!  Un minut mai târziu, I. Niculae, bine lansat de Novac, trage în plasa laterală de la numai 3-4 metri, iar  în min. 17  oaspeții să marcheze primul golvalabil: Gheorghe a pătruns pe partea dreaptă, a șutat pe colțul lung, mingea a lovit bara din dreapta a porții brăilene, a revenit la același jucător, care a trimis apoi în plasă: 0-1!

Dar spre stupefacția generală asistentul de pe acea parte, Paula Bosăneanu a ridicat ofsaid pentru o poziție inexistentă a jucătorului ilfovean! Abia după ce s-a consultat cu „centralul” MălinPanciu, golul a fost validat și deaici a început coșmarul brăilenilor! Apoi, în minutul 21 s-a făcut 0-2, după reușita lui Iancu, cel care a reluat cu latul în plasă pasa foarte bună primită de la I. Niculae! După ce Soare scoate miraculos de sub transversală șutul-centrare a lui I. Niculae,”cireșarii” au reușit să marcheze golulde onoare: Crăciun a șutat din unghi la poartă, iar Avram a trimis involuntar în propria poartă: 1-2 (min. 42).  

După pauză, Ilie l-a faultat la 16 metri pe, Iancu, și în loc să fie eliminat pentru fault în calitate de ultim apărător, acesta primește doar un cartonaș galben(min. 52) Apoi, Novac, singur la 16 metri a trimis un lob peste portarul brăilean, dar mingea a întâlnit bara din dreapta, iar C.Dinu nu-l poate „bate” pe portarul brăilean, cu un șut dela 14 metri (min. 57). Un minut mai târziu, St. Niciliță a încercat unlob de la vreo 30 de metri, dar mingea a căzut pe plasa porții apărate de Manciu.A urmat apoi o ocazie epocabilă a lui Iancu, care de la numaui 7-8 metri a trimis pe lângă poarta goală, după o neînțelegere a lui Soare cu Ilie(min. 59) Apoi jocul se calmează oarecum, dar tot ilfovenii sunt cei care conduc ostilitățile pe terenul de joc, pentru ca în min 88, să fie stabilit scorul final: Voican a pasat în adâncime pentru Șt. Niculae, iar acesta l-a învins pe Soare ca la antrenament, cu un șut de la 7-8 metri: 1-3!

După meci, antrenorul brăilenilor Vasile Darie ne-a spus: „Am întâlnit o formație bună, iar victoria ei nu poate fi pusă la îndoială niciun moment! Pe noi ne interesează mai mult meciurile cu echipele pe care le vom întâlni în play-out. Un astfel de meci, va avea loc chiar în etapa viitoare, când vom juca la Galați cu Oțelul II, un meci pe care sperăm să nu-l pierdem!”

Dar până atunci, Conpet Cireșu este pe locul11 cu numai 15 puncte și se apropie tot mai mult de liga a patra.
   
Conpet Cireșu – CS Ștefănești  1-3 (1-2)
Avram (autogol: min. 42) / Gheorghe (17), Iancu (21), Șt. Niculae (88).
Spectatori aprox: 40

Conpet: Soare – Dumitrașcu, Ilie, Colilie (min. 46: Niță) – Balaban min. 46: Ghe. Viorel), Cireașă, Grozea (min. 46: St. Nicoliță), Bogoș (min. 86: Vîrlan), Radu Alin, Crăciun. Ant: Vasile Darie și Ionel Ivan.

CS Ștefănești: Manciu – Cazacu, Avram (min. 85: Marinescu), Burnea, Voineag – I. Niculae (min. 85: Șt. Niculae), C. Dinu, Gheorghe (min. 63: Ir. Dumitru), V. Dinu  – Iancu, Novac (min. 78: Voican). Antr: Laurențiu Tudor.

Au arbitrat bine în general Mălin Panciu (Giurgiu), Adrian Niță (Prahova), și Paula Bosăneanu (Câmpina).

Cartonașe galbene: Dumitrașcu, Ilie, Grozea

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Pe aceeași temă