CS Ștefănești nu se mai retrage din Liga 3. Ilfovenii își caută acum jucători și antrenor

Marius ANGHEL 08 Jul. 2015, 14:58 Stiri

La aproximativ o lună după ce conducătorii clubului CS Ștefănești anunțau că vor renunța la fotbal și nu vor mai înscrie echipa în noul sezon al Ligii 3, iată că spusele ilfovenilor au fost simple vorbe în vânt. Se pare însă că autoritățile locale au revenit la sentimente bune față de echipă și le vor oferi din nou bani pentru a-și continua activitatea.

Pe 10 iunie, antrenorul Marin Dună și jucătorii erau informați de președintele Cristian Mătărău că primăria nu vrea să mai dea bani clubului, astfel că s-a luat decizia ca toți să își predea echipamentul și își vor primi actele pentru a se transfera în altă parte. Potrivit ilfovsport, după discuții lungi purtate de Mătărău cu oficialii primăriei, dar și cu edilul șef din Ștefănești, Anghel Rababoc, clubul sportiv se va înscrie în următorul sezon de Liga 3.

Gruparea din Ștefănești își va alcătuit un lot pentru startul pregătirilor noului sezon după ce va organiza trialuri. Nici numele antrenorului nu se cunoaște, după ce Marin Dună s-a înțeles cu o altă echipă ilfoveană, Viitorul Snagov, să preia banca tehnică.

Între primele cinci clasate în toate sezoanele în care a evoluat în Liga 3

CS Ștefănești a avut prestații lăudabile în campionatul Ligii 3 după promovarea din sezonul 2010/2011. Atunci, gruparea patronată de omul de afaceri Nae Nicolae l-a avut în teren în play-off-ul în care a devenit campioană a Ilfovului pe Ionel Ganea. În cele patru campionate în care a evoluat în al treilea eșalon valoric al țării noastre întotdeauna a terminat între primele cinci clasate.

2014/2015 – locul 4 în Seria 3
2013/2014 – locul 3 în play-off-ul Seriei a 2-a
2012/2013 – locul 5 în Seria 3
2011/2012 – locul 4 în Seria 2

Clubul din Ștefănești a fost la un pas de abandon în 2013, atunci când patronul Nae Nicolae a murit în urma unui tragic accident, mașina sa fiind spulberată de un tren la trecerea de cale ferată care leagă șoșeaua Petricani de comuna Pipera. Totuși, autoritățile locale au ținut în viață clubul.

Ce echipe din Ilfov ar trebui să se înscrie în noul sezon al Ligii 3: CS Afumați, Concordia II Chiajna, CS Ștefănești, CS Tunari, Viitorul Domnești, Voința Snagov, Gloria Popești Leordeni și FC Voluntari II. Inter Clinceni nu se va mai înscrie după ce autoritățile locale au preluat Academica Argeș Pitești și au transformat-o în FC Clinceni.

Marius ANGHEL 08 Jul. 2015, 14:58 Stiri
Pe aceeași temă