CS Afumați a promovat în Liga 2 după ce a câștigat de la distanță lupta cu SCM Pitești. Ilfovenii au învins în ultima etapă cu scandal. Arbitri sunt arătați cu degetul

Marius ANGHEL 30 May. 2016, 17:17 Stiri

Echipa lui Nicolae Dică, SCM Pitești, a ratat promovarea în Liga 2 după ce a terminat la egalitate de puncte (56) cu CS Afumați, în Seria a III-a a Ligii 3, însă au fost dezavantajați de rezultatele directe obținute cu ilfovenii, acesta fiind primul criteriu de departajare la final de sezon. 

SCM Pitești a câștigat degeaba la scor meciul din deplasare de la AFC Hărman, 4-1, deoarece CS Afumați a reușit și ea să se impună la Ștefănești, 2-1. Diferența dintre primele două clasate din Seria a III-a a fost făcută de golul în plus marcat de ilfoveni în meciul direct cu SCM Pitești. În Trivale s-au impus cu 2-1, iar în retur au pierdut acasă cu 0-1.

Piteștenii și-au asigurat victoria la Hărman încă din prima repriză, după ce Ciprian Tănasă (11, 37) a punctat de două ori. După pauză, alb-violeții au mai punctat de două ori prin Șerban (61) și Cioblă (77) și ar mai fi putut să o dacă de alte câteva ori, în timp ce brașovenii au înscris și ei o dată prin Haidău (68). A fost a 12 victorie din 13 meciuri în 2016 pentru jucătorii lui Nicolae Dică, însă promovarea a fost ratată datorită evoluțiilor slabe din prima jumătate a turului, atunci când echipa a fost antrenată de Adrian Neaga. Constantin Schumacher a repus apoi clubul pe picioare, iar în 2016 a fost preluat de Dică.

Victorie cu scandal la Ștefănești!

Cu ochii la Hărman, staff-ul și jucătorii celor de la SCM Pitești au fost însă cu mintea la meciul de la Ștefănești, acolo unde orice rezultat în afară de o victorie a celor de la CS Afumați îi promova în Liga 2. Derby-ul ilfovean a fost câștigat însă de Afumați, iar șansele argeșenilor la promovare s-au spulberat.

Meciul de la Ștefănești a fost însă u­nul cu scandal. CS Afumați a condus cu 2-0 încă din minutul 9 prin reușitele lui Vlada (4) și Mitu (9), însă primul gol a fost contestat de gazde. Potrivit conducătorilor de la CS Ștefănești, centralul Robert Dumitru a dictat un penalty controversat, care s-ar fi petrecut în afara careului. Nicolae Ștefan a redus din diferență în minutul 23, iar tensiunea jocului s-a ridicat la cote alarmante. În a doua repriză, gazdele au alergat după egalare, iar în minutul 90+3 au înscris, însă golul a fost anulat. Robert Dumitru a arătat centrul terenului, dar asistentul Gabriel Boncz a ridicat fanionul, iar centralul nu a mai validat golul!

În acele minute de final, jucătorii de la Ștefănești s-au îndreptat către asistent pentru a-i cere socoteală, i-au reproșat faptul că nu a ridicat steagul înainte ca jucătorul să trimită cu capul către poartă, ci doar după ce balonul s-a oprit în plasă! Spiritele s-au încins, iar spectatorii din tribună s-au urcat pe gardul ce despărțea terenul și chiar au fost la un pas să intre pe gazon.

„Nu știu cine îl ține în brațe pe acest nesimțit (n.r. – Robert Dumitru). Și-a bătut joc de niște copii, pentru că noi avem o echipă de copii. Numai el a văzut acest ofsaid. Tușierul de pe acea parte ne-a dat câteva explicații halucinante. Asta e acum. S-a terminat meciul, a ieșit cu mare scandal. Spectatorii s-au suit pe gard. Totul a fost vizibil. A fost un arbitru cu tentă. Tot meciul ne-a tocat. Se întâmplă toate astea pentru că fotbalul de la Liga a 3-a nu e băgat în seamă atât cât ar trebui. Nu știu dacă sunt fotbaliști prea mulți care s-au născut direct în Liga 1. E rău că observatorii îi acoperă. Nu știu cine îl ține atât în brațe pe acest Robert Dumitru. Cineva îl protejează de la CCA”, a povestit, pentru GSP.ro, Cristian Mătărău, președintele echipei CS Ștefănești.

CS Afumați a încheiat pe locul 1 cu 56 de puncte, tot atâtea are și SCM Pitești, în timp ce CS Ștefănești a terminat sezonul pe locul 9, cu 34 de puncte.

Foto: IlfovSport

Marius ANGHEL 30 May. 2016, 17:17 Stiri
Pe aceeași temă