Nicu Croitoru lasă Titu pentru Chindia: „Sunt alte pretenții”

Marius ANGHEL 06 Jul. 2014, 16:47 Stiri
Nicu Croitoru lasă Titu pentru Chindia:**

După 11 sezoane petrecute la echipa din Titu, Nicu Croitoru a luat decizia de a părăsi banca tehnică a formației din Liga a III-a pentru a o antrena pe Chindia Târgoviște în noul sezon competițional al aceluiași eșalon. Mutarea încă n-a fost făcută oficial, însă cel mai probabil va fi anunțată luni.

Despărțirea antrenorului de ACS Urban a avut loc sâmbătă, iar decizia i-a fost respectată de conducerea clubului. „Este o decizie grea pe care am fost nevoiți să o luăm astăzi (n.r. ieri), dar nu puteam să-l refuzăm pe domnul Croitoru, având în vedere ce reprezintă el ca om și ca antrenor. Îi doresc mult succes în carieră și la noua echipă, dar în același timp îi mulțumesc pentru tot ce a făcut la Titu”, a declarat Vlad Oprea, viceprimarul orașului Titu.

„E adevărat că sunt discuții avansate”

Nicu Croitoru este ca și numit antrenor principal la Chindia Târgoviște. Asta este decizia autorităților locale în ceea ce privește banca tehnică. Mutarea, chiar dacă nu este una oficială, se va face cel mai probabil, luni, 7 iulie.

– Felicitări. Sunteti noul antrenor al Chindiei!
– Stați puțin, nu este încă oficial. E adevărat că sunt discuții avansate. Eu sunt în vacanță la Costinești acum, intenționez să mă întorc diseară acasă. Mâine, adică luni, voi purta discuțiile decisive cu cei din conducerea Chindiei.

– Totuși, am înțeles că ați anunțat la Titu că plecați.
– Mi se pare normal să anunț așa ceva. Mă bucur că, dacă o să plec la Chindia, las la Titu o echipă de perspectivă. Sunt totuși 12 ani în care am muncit acolo și, chiar dacă au fost și momente grele, a existat stabilitate.

– Și în locul dumneavoastră va veni Rică Neaga.
– Da, așa am înțeles și eu. Neaga va lucra la Titu cu cineva în staff-ul lui cu care a fost la Atletic Bradu.

– Totuși, de ce la Chindia după atâția ani la Titu? La Târgoviște sunt alte pretenții…
– Păi tocmai că sunt alte pretenții sunt tentat să accept oferta Chindiei.

– Ce ziceți de decizia autorităților din Târgoviște de a se merge mai departe doar cu elemente locale?
– Acest proiect, dacă este unul făcut așa cum trebuie, este foarte bun. Totuși, vreau să vă spun și eu ceva. În campionatul trecut, în afara lui Bucă, a fundașului central Călin și a altor câțiva jucători, Chindia nu era formată pe un schelet de localnici? Până la urmă, dacă va fi nevoie, cred că se poate apela și la câțiva jucători din alte părți. Evident, dacă va fi nevoie.Totuși proiectul este unul bun, pentru că se poate face în acest mod o echipă bună la Chindia.


Nicu Croitoru a mărturisit că Urban Titu va rămâne mereu în sufletul său și a ținut să mulțumească conducerii clubului din Titu, dar și suporterilor.
„Mulțumesc conducerii clubului pentru faptul că m-a înțeles în această privință. De asemenea, vreau să mulțumesc tuturor suporterilor și sper să mă înțeleagă și ei în acest sens. Urban Titu va rămâne mereu în sufletul meu”, a spus tehnicianul dâmbovițean.

Sursa: Sport dâmbovițean

Marius ANGHEL 06 Jul. 2014, 16:47 Stiri
Pe aceeași temă