Neaga și Dulcea, prezentați oficial la SCM Argeș Pitești: „Trebuie să readucem fotbalul cu gust de eșalon superior în acest județ”

Marius ANGHEL 09 Jul. 2015, 18:15 Stiri

În cadrul conferinței de miercuri desfășurate la Primăria Pitești, edilul interimar Cornel Ionică l-a prezentat oficial pe Adrian Neaga. Însoțit de secundul Adrian Dulcea și de preșe­din­tele SCM Argeș Pitești, Dragoș Șerban, noul tehni­cian le-a spus jur­naliștilor care sunt obi­ectivele sale.

„Voi răspunde pentru rezultatele echipei”

Adrian Neaga a prezentat o­biectivele pe care vrea să le îndeplinească în noua calitate oficială: „Pentru început, aș vrea să mulțumesc autorităților locale că mi-au asigurat un buget, spun eu, optim, pentru a promova. Este un obiectiv pe care eu mi-l asum în totalitate, iar dacă nu se va reuși, voi răs­punde pentru el. Nu este foarte important că eu sunt antrenorul e­­­chipei SCM Pitești, oricine putea fi în locul meu, contează foarte mult ce vom face de acum înainte. Pentru că trebuie să readucem fotbalul cu gust de eșalon superior în acest județ. Am învățat tainele a­cestui sport, fotbalul, pe stadionul care-i poartă numele inegalabilului fotbalist Nicolae Dobrin. Deși nu mai este printre noi, merită să-i cinstim memoria cum se cuvine”, a spus pentru început fostul fotbalist al echipelor FC Argeș, Steaua București și CS Mioveni.

Acesta a precizat apoi că așteaptă în continuare jucători cu experiență în e­chipă, pe lângă cei care deja îi are la pregătire. Dintre aceștia, Valentin Coșereanu și Claudiu Ionescu încă nu au semnat contractele de joc, întrucât nu sunt sută la sută convinși că vor rămâne la echipă. „Este normal să gândească de o asemenea manieră, fiindcă sunt jucători cu experiență. În orice caz, mai aștept câteva nume. Am discutat în această dimineață cu Mirel Rădoi, antrenorul echipei Steaua, despre probabilitatea de a-mi trimite un jucător. Mi-a spus că, până nu definitivează lotul, nu-mi garantează nimic. Pot spune că aștept în zilele următoare un jucător de la Academica Gheorghe Hagi”, a mai punctat noul tehnician al echipei finan­țate de Primăria Pitești.

„În fața unui nou început”

În noua sa postură, Adrian Nea­ga îl va avea secund pe Adrian Dulcea. Și acesta, la rândul său, așteaptă cu optimist noul sezon și este încrezător că lucrurile vor intra pe făgașul normal, iar deznodământul va fi cel așteptat de toată lumea: „Ne aflăm în fața unui început de drum puțin mai altfel decât până acum. Avem tot sprijinul autorităților locale, iar noi, cei din staff-ul tehnic, promitem să facem tot ce depinde de noi pentru îndeplinirea obiectivului – promovarea în liga secundă de fotbal. Și anul trecut puteam realiza, dacă existau parametrii legali din punct de vedere financiar”.

Săndulescu: „Piteștiul merită în Liga a doua”

Dan Săndulescu este unul dintre jucătorii care au semnat cu SCM Pitești. Experimentatul fotbalist care în sezonul trecut a evoluat în prima ligă cu Rapid București s-a reîntors la Pitești pentru a face performanță: „Am venit la Pitești în primul rând pentru Rică, cu care am fost coleg de echipă. Vreau să promovez cu SCM Pitești în Liga a II-a. Acesta este obiectivul nostru și sunt convins că îl putem îndeplini. Acest oraș merită să joace la un nivel mult mai ridicat decât cel de acum”.

Iordan: „Lucrurile se vor așeza”

Portarul Alexandru Iordan, fotbalist format la Dinamo, care în sezonul trecut a evoluat la Atletic Bradu, vrea să promoveze cu SCM Pitești: „Am semnat cu această echipă cu obiectivul declarat de a promova în Liga a II-a. Vreau să facem o treabă bună și tot ce ține de noi pentru a ajunge acolo unde ne este locul. Încet, încet, lucrurile se vor așeza, iar când va începe campionatul, vom avea o echipă competitivă, cu care să îndeplinim obiectivul”.

Neaga caută juniori

SCM Pitești va organiza vineri, de la ora 10, la stadionul Nicolae Dobrin, un trial pentru jucătorii născuți în 1996. Selecția va fi condusă de antrenorul principal al alb-violeților, Adrian Neaga, care este în căutare de juniori. Federația Română de Fotbal a impus ca, din acest sezon competițional, echipele de Liga a III-a să joace obligatoriu în teren cu trei jucători sub 19 ani.                 

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 09 Jul. 2015, 18:15 Stiri
Pe aceeași temă