N’Doye, antrenorul-spectacol: „Echipele mele vor juca precum Barcelona”. În trei etape a obținut maximum de puncte cu Cetate Deva, iar echipa încă speră la promovare

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 06 May. 2017, 18:02 Stiri
N'Doye, antrenorul-spectacol:

Deși a surprins multă lume când i-a dat echipa pe mână, într-un final de campionat al Ligii 3, Seria 4, în care lupta pentru promovare se dă între cinci cluburi, Cristian Bobar, președintele CNS Cetate Deva, s-a dovedit inspirat prin trecerea lui Ousmane N’Doye ca antrenor-jucător.

Senegalezul a preluat frâiele echipei CNS Cetate Deva pe 19 aprilie, iar în cele trei meciuri desfășurate până acum le-a câștigat pe toate. Gruparea hunedoreană își menține șansele la promovare însă trebuie să aștepte și greșeala contracandidatelor din parte superioară a clasamentului.

La debutul pe bancă al lui N’Doye, Cetate Deva a câștigat cu 2-1 derby-ul cu CSM Școlar Reșița, una dintre contracandidatele la promovare, apoi a trecut cu 3-2 în deplasare de UTA Bătrâna Doamnă II, iar ieri a învins cu 2-0, tot în deplasare, pe Millenium Giarmata.

Chiar dacă se află tocmai pe locul 5 în Seria a 4-a a Ligii 3, Cetate Deva are doar trei puncte în spatele liderului Ripensia Timișoara și spera că în ultimele trei etape să urce pe primul loc. Gloria Lunca Teuz Cermei, Unirea 1924 Alba Iulia și Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, echipe din partea inferioară a clasamentului, sunt adversarii Devei în cele trei meciuri rămase de disputat în acest sezon.

N’Doye nu își asumă meritele pentru cele trei victorii consecutive pe care le are echipa de când i-a devenit antrenor și declară că este în continuare doar unul dintre fotbaliștii echipei. Senegalezul își dorește să urmeze cursurile Școlii de Antrenori și afirmă răspicat că va fi unul dintre tehnicienii care vor pune mare preț pe fotbalul ofensiv.

„Eu sunt jucător, mă gândesc să fac școala de antrenori. Nu e ușor să antrenezi. Echipele mele vor juca pe atac și posesie ca Barcelona. Mai sunt trei etape, o să vorbesc cu Cristi (n.r. – Cristi Bobar) și o să văd ce fac, dar eu mai pot juca”, a declarat Ousmane N’Doye pentru ProSport.

„Cred în promovare, de aceea sunt aici. Vrem să facem maximum de puncte până la final și apoi vom vedea unde ne situăm. Jucătorilor le-am spus că în timpul liber pot face ce vor ei, eu nu sunt polițist să îi urmăresc. Fiecare e profesionist și liber să facă ceea ce crede că e mai bine pentru el. Însă, le cer ca în teren să dea totul, la mine vor juca muncitorii, nu va conta numele”, a mai spus N’Doye.

Echipele cu șanse la promovare în Seria a 4-a a Ligii 3:

1.     Ripensia Timișoara     23     13     7     3     54-26     46 pct.
2.     CSM Școlar Reșița     23     14     3     6     42-18     45
3.     Național Sebiș     23     14     2     7     41-26     44
4.     Industria Galda     22     12     7     3     37-20     43
5.     CNS Cetate Deva     23     14     1     8     40-35     43
6.     CSM Lugoj     22     11     6     5     32-25     39

Industria Galda și CSM Lugoj joacă astăzi, de la ora 18:00, între ele.

Foto: Mesagerul hunedorean

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 06 May. 2017, 18:02 Stiri
Pe aceeași temă