Miroslava e de neoprit! A învins și pe Moinești și rămâne lider!

Mihai Andries 06 Oct. 2013, 15:26 Stiri
Miroslava e de neoprit!** A învins și pe Moinești și rămâne lider!

Într-un meci din cadrul etapei a VI-a din Liga a III-a, Știința Miroslava (locul 1) a primit vizita celor de la CSM Moinești (locul 2), acesta fiind derbyul seriei I!

Cu gândul la continuarea parcursului aproape de perfecțiune din acest start de sezon, Știința Miroslava a tratat cu maximă seriozitate această partidă, lucru văzut încă din startul acesteia. La chiar prima ocazie cu adevărat importantă, ieșenii au deschis scorul prin juniorul Sebastian Sacrieru, care a trimis cu latul din 7 metri o centrare perfectă a lui Gabriel Petrea din flancul drept (min. 8).

Fundașul stânga – Maxim a fost aproape de 2-0, însă șutul său înșelător dintr-o lovitură liberă de la 18 m, lateral dreapta a fost respins cu piciorul de portarul oaspeților, pe sub minge trecând și Ionuț Miron, care dacă ar fi reușit să devieze ar fi marcat cu siguranță (min. 11). La faza imediat următoare era să se restabilească egalitatea, însă Vlad Pavel nu a reușit să prindă cadrul porții dintr-o poziție foarte bună, de la 9 m. Ilie Talpan a trecut și el pe lângă gol în min. 17, însă șutul său în cros de la 20 m, a ocolit de puțin stâlpul porții oaspeților.

Miroslava a continuat să atace în valuri, iar Paul Tincu și-a făcut excelent o minge în flancul drept, însă a șutat puternic direct pe portar, care a reușit să boxeze balonul din drumul său spre poartă (min. 29). După așa ratări, golul de 2-0 a venit oarecum normal, Gabriel Petrea demarcându-se foarte bine pe un culoar și după ce a rămas singur cu portarul a trecut balonul cu eleganță pe lângă acesta și a făcut 2-0 (min. 34).

Repriza secundă a fost mai echilibrată, însă Moineștiul nu prea și-a creat situații de gol, contraatacurile Miroslavei fiind mult mai periculoase. Paul Tincu a avut golul trei în vârful bocancului, însă șutul său cu șpițul din unghi a trecut puțin pe lângă poarta oaspeților (min. 53). Maxim a centrat excelent dintr-o lovitură liberă de la 30 metri, Ionuț Miron s-a demarcat excelent și a reluat cu capul în poartă, aducând astfel liniștea deplină în tabăra gazdelor și stabilind astfel scorul final (min. 56).

CSM Moinești a avut șansa golului de onoare, însă Raul Avram s-a opus excelent în fața lui Bogdan Brăescu (min. 59) și Alin Abuzătoaiei (min. 66), a doua intervenție fiind una incredibilă, pentru că l-a blocat pe atacantul oaspeților într-o poziție de unu la unu în marginea careului mic.

Cu această victorie, Știința Miroslava și-a consolidat poziția de lider în seria 1, fiind aproape ca și calificată în viitorul play-off! Marți 8 octombrie, ora 15:00, Știința Miroslava se va deplasa la FCM Dorohoi, un alt derby al acestui sezon!

„A fost un meci foarte important în urmă căruia am obținut 3 puncte mari împotriva unei echipe puternice formată din jucători valoroși și cu multă experiență. Mă bucur că ne-am consolidat poziția de lider al seriei 1 și că băieții au înțeles și demonstrat că rezultatele obținute până acum nu sunt o întâmplare” a declarat după meci Cristi Ungureanu, antrenorul Științei

ȘTIINȚA MIROSLAVA: 1. Raul AVRAM 6. Ionuț MIRON 13. Bogdan GHIARASIM (c) 15. George MAXIM 20. Gabriel PETREA 11. Ilie TALPAN 14. Sebastian SACRIERU 19. Bogdan BOLBOCEANU 18. Paul TINCU 5. Ovidiu TĂ‚CUȚANU 10. Valentin PÂRVU. Rezerve: 12. Octavian BĂ‚RGAN 7. Adrian CARAGEA 16. Alex STAFIE 8. Valentin MENGHIA 21. Narcis CIUBOTARIU 4. Marius ENACHE 9. Bogdan LUPU. Antrenori: Cristi UNGUREANU (A1) și Irinel IONESCU (A2)

CSM MOINEȘTI: 27. Liviu BORDEANU 11. Andrei CHELARIU 5. Ștefan IRIMIA 14. Costin LUPU 9. Rareș MARIN 10. Sorin TROFIN 8. Emanuel APOSTU 7. Bogdan BRĂ‚ESCU 16. Vlad PAVEL 13. Gabriel DARIE (c) 15. Bogdan CORMAN Rezerve: 1. Nicolae ȘUSTĂ‚R 6. Constantin TROFIN 18. Mădălin SIMION 3. Sorin JITARU 2. Ionuț PASCU 17. Alin ABUZĂ‚TOAIEI 4. Florin BERBECIE. Antrenori: Sorin TROFIN și Florin PAVEL.

Mihai Andries 06 Oct. 2013, 15:26 Stiri
Pe aceeași temă