Miros de neputință la Jiul!

Marius ANGHEL 08 Nov. 2012, 15:46 Stiri
Miros de neputință la Jiul!

Problemele financiare sunt dublate la Jiul Petroșani de necazurile medicale ale jucătorilor, mai mulți dintre „veteranii” echipei fiind foarte des accidentați și lipsind de la meciuri.

Situația de la clubul petroșănean a intrat într-un cerc vicios, iar Jiul este mai tulbure ca niciodată. Fotbaliștii sunt nemulțumiți de neplata sau întârzierea salariilor, iar oficialilor le displace faptul că mulți dintre jucătorii de peste 30 de ani se confruntă sau invocă accidentări. Pe lista jucătorilor indisponibili din punct de vedere medical se află în acest momente portarul Dumitru Hotoboc, atacantul Ionuț Bâlbă și „dirijorul” de la mijlocul terenului, Mircea Gheorghe, toți având diverse probleme de sănătate. „Din păcate jucătorii care sunt mai în vârstă sunt predispuși accidentărilor, de aceea am mers mai mult pe mâna tinerilor, în ultima vreme. Hotoboc are mâna ruptă și să zicem că Bâlbă și Mircea Gheorghe sunt și ei accidentați. Un lucru vreau să fie clar. La Jiul, componenții lotului își vor lua banii în funcție de cum și cât vor juca”, a declarat președintele clubului Jiul Petroșani, George Boboc. 

Jiul se află în momentul de față pe un rușinos loc 11 din totalul de 13 echipe ale seriei a V-a a Ligii a III-a, având de luptat pentru evitarea retrogradării, fără a emite pretenții la podium cum își doreau oficialii clubului. Suporterii speră însă ca pauza iarna să fie un sfetnic bun pentru „alb-negri”, iar returul să îi scoată din „mocirlă” pe fotbaliștii pregătiți de Toni Sedecaru.

L-au enervat pe patron

Înaintea începerea sezonului, dacă citeai numele din lotul Jiului, jucători precum Hotoboc, Kallai, M. Gheorghe, Drida, sau „cireașa de pe tort”, Bâlbă, cu ani buni la activ în primul eșalon al fotbalului românesc. erai tentat să pariezi pe ei.  Din păcate, rezultatele nu au fost conforme cu valoarea lotului, iar pe lângă restanțele financiare solicitate, mulți dintre veterani au suferit dese accidentări. Prestația echipei l-a înfuriat pe patronul Alin Simota. „Ne-am făcut de râs cu niște castraveți murați ori cu niște străini de fotbal, vinovați de tot ceea ce s-a întâmplat. N-au nicio scuză, vor lua bani după cum joacă!”, a tunat Simota.

„Casieria e închisă demult la Jiul”

Probleme financiare au existat și vor exista la echipa de fotbal Jiul Petroșani ca la orice grupare, de altfel. Fostul jucător al „minerilor”, Ilie Botezatu își amintește că și pe vremea lui casieria era un fel de „fata Morgana” la Jiul. „Si eu când aveam de luat bani ne spuneau să mergem liniștiți acasă că ne trimite banii prin poștă. Așa că nu mă mai mir actuala situație de la Jiul. Casieria e demult închisă acolo”, a declarat Ilie Botezatu cel care l-a format pe actualul portar al lui Dinamo, Cristian Bălgrădean.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 08 Nov. 2012, 15:46 Stiri
Pe aceeași temă