Marian Tănasă, noul antrenor al echipei Aerostar

Marius ANGHEL 13 Aug. 2014, 15:14 Stiri
Marian Tănasă,** noul antrenor al echipei Aerostar

În urmă cu exact zece ani marca primul său gol în Liga I. Și ce gol! Lovitura de cap a lui Marian Tănasă fixa rezultatul partidei din prima etapă a ediției de campionat 2004-2005, dintre FCM Bacău și Oțelul Galați: 1-0. La un deceniu distanță, fostul atacant al Bacăului trebuie să-și pună din nou capul la contribuție.

Dar nu pentru a da gol, ci pentru a astupa golurile din jocurile Aerostarului. Începând din această săptămână, Tănasă este noul antrenor al divizionarei C, el urmând să-și continue și activitatea de jucător, afectată în trecut de o intervenție chirurgicală la genunchi.

Deocamdată, Tase (venit la Aerostar în această vară) nu-și poate ajuta echipa decât de pe bancă, el nefiind recuperat complet după accidentarea suferită. Se preconizează, însă, că startul campionatului îl va găsi pe teren. Dacă va fi din postura de titular sau rezervă, asta o poate decide numai si numai …antrenorul! Marian Tanase va fi ajutat pe banca si de fostul „principal” al „aviatorilor”, Cornel Elisei care va indeplini de acum inainte functia de director tehnic.

Debutul tehnicianului in vârsta de 30 de ani se va produce chiar astazi, cu prilejul unui meci oficial. De la ora 17.30, Aerostarul va juca la Panciu, contra gazdelor de la Young Stars, in faza a treia a Cupei României.

Interesant este ca, in precedentele tururi, bacauanii au evoluat doar in deplasare, trecând cu 5-1 de vasluienii de la Vitis Suletea si cu 1-0 de FCM Dinamo Onesti, in timp ce vrâncenii de la Panciu au jucat ambele meciuri pe teren propriu, surclasând-o cu 4-0 pe CSM Moinesti si eliminând-o apoi cu 2-0 pe Otelul II Galati.

Principala gura de foc a pancenilor este fostul atacant al Sport Clubului, Costin. Si apropo de Sport Club Bacau: daca va trece de YS Panciu, Aerostarul va juca aproape sigur in turul urmator al Cupei cu divizionara B antrenata de Viorel Tanase.

Altfel spus, va fi un Tase contra Tase. Cu precizarea ca e putin probabil sa mai vedem o victorie a SC-ului la opt goluri diferenta, asa cum s-a intâmplat in precedentele doua meciuri de verificare. Amicale care au contribuit, in mod cert, la decizia conducerii celor de la Aerostar de a muta pe banca tehnica, promovându-l pe Marian Tanasa ca antrenor principal.

Sursa: Deșteptarea

Marius ANGHEL 13 Aug. 2014, 15:14 Stiri
Pe aceeași temă