Marian Rada revine la Rapid! Ce funcție va ocupa omul care și-a dedicat aproape toată cariera clubului din Giulești

Marius ANGHEL 23 Jan. 2019, 16:30 Stiri

Fostul antrenor al celor de la Rapid, Marian Rada (58 de ani), va reveni la clubul din Giulești, unde va ocupa funcția de director sportiv. Acesta este liber din vara anului 2018, când a fost antrenorul secund al lui Mircea Rednic la Mouscron.

Actualul antrenor al Rapidului, Daniel Pancu, spune că venirea lui Rada poate reprezenta un plus pentru echipa sa prin experiența acestuia. „Primul criteriu care a contat pentru mine este cel profesional, după aia, că este o figură legendară în istoria Rapidului. Dar primul criteriu, și cred că ne va ajuta foarte mult, este experiența dânsului și de fiecare dată când voi avea nevoie de ceva, îi voi cere sfatul”, a spus Pancu, citat de Telekom Sport.

Șase mandate ca antrenor principal a avut Marian Rada la Rapid. Acesta a mai fost antrenorul celor de la ACS Berceni în sezonul 2015-2016, unde a bifat doar 14 partide. Ca jucător, Rada a jucat pentru Rocar București, Rapid și Universitatea Craiova.

„Omul care și-a dedicat aproape toată cariera Rapidului se întoarce acasă.

Marian Rada este noul director tehnic al echipei noastre, urmând a-l ajuta pe Daniel Pancu în drumul către promovarea în liga secundă, dar și pe termen lung, pentru a readuce Rapidul în topul fotbalului românesc.

În 1983, Marian Rada a ajuns la Rapid, de la Autobuzul, și a evoluat timp de trei sezoane în tricoul alb-vișiniu, după care a plecat la Universitatea Craiova, unde a jucat un an și jumătate.

În pauza sezonului 1987/1988, actualul director tehnic s-a întors în Giulești, unde evoluat până în 1991, când s-a retras din activitatea de jucător.

Au urmat 13 ani în care a fost „secundul” unor mari antrenori, printre care Mircea Lucescu, Mircea Rednic, Viorel Hizo sau Răzvan Lucescu, pentru ca în finalul sezonului 2007/2008 să fie instalat pentru prima dată ca antrenorul principal al Rapidului.

În sezonul 2008/2009, după mandatul lui Jose Peseiro, Marian Rada a revenit pentru 11 etape pe banca Rapidului, între etapele 18 și 28, predându-i ștafeta lui Viorel Hizo, căruia i-a devenit secund, până la instalarea lui Nae Manea, la finalul lui 2009.

Între timp, la conducerea echipei au trecut Ioan Andone și Marius Șumudică, iar din etapa a XXX-a a sezonului 2010/2011, până la finalul acelui sezon, Marian Rada a redevenit „principal”, avându-l ca antrenor secund, pentru ultimele cinci etape, chiar pe Daniel Pancu.

A urmat un sezon greu pentru Rapid, în care Răzvan Lucescu a preluat cârma giuleștenilor, iar Marian Rada i-a fost alături.

În 2012 și 2014, fostul fundaș al Rapidului a avut alte două mandate de antrenor principal, fiecare de câteva luni.

Bine ai revenit în #FamiliaRapid, Marian Rada!

#LegendaContinua”, e comunicatul clubului Rapid.

Marius ANGHEL 23 Jan. 2019, 16:30 Stiri
Pe aceeași temă