„Lupii” vor respira din nou aer de Liga 1! Nini Popescu a fost one-man show cu Agricola Borcea și a dus Petrolul în 16-imile Cupei

Marius ANGHEL 03 Oct. 2017, 19:44 Stiri

Petrolul s-a impus clar, astăzi, la Borcea, într-un meci în care miza a reprezentat-o calificarea pe tabloul „16″-imilor Cupei României, acolo unde vor intra în cursă și formațiile de Liga 1. Echipa lui Octavian Grigore n-a avut nicio emoție, impunându-se cu scorul de 4-1, după reușitele lui Șaim, Ciocâlteu, Nini Popescu și Roland Stănescu, în confruntarea din turul 4 al Cupei cu echipa de Liga 3 Agricola Borcea.

Într-o aventură pornită, în Cupa României, încă de la finele lui 2016, formația lui Octavian Grigore a făcut, astăzi, încă un pas înainte, câștigând duelul de pe terenul unei alte echipe din cel de-al treilea eșalon, Agricola Borcea.

„Lupii” au tranșat rapid soarta calificării, rezolvând ecuația în prima jumătate de oră. Așezați bine în teren, elevii lui Grigore și-au tocat mărunt adversarii, iar Nini Popescu a fost one-man show-ul primei reprize, cu două pase decisive și o reușită. Mai întâi, mijlocașul a centrat, de pe stânga, pe partea opusă, pentru reluarea cu capul a lui Șaim (17), pentru că, nici zece minute mai târziu, să-i paseze decisiv lui Ciocâlteu (26), iar acesta, rămas singur în marginea careului mic, a „înțepat” mingea pe lângă Bratu. N-a mai trecut mult și lui Nini Popescu (30) i-a venit rândul să și înscrie, atunci când, după o pasă lungă a lui Catană, a speculat pasul la ofsaid făcut greșit de către defensiva gazdelor, l-a driblat pe Bratu și a trimis în poarta goală.

La adăpostul avantajului, „găzarii” au revenit de la cabine un pic cu frâna de mână trasă, iar gazdele au profitat, „căpitanul” Șerban (64) reducând din handicap cu o reluare din fața porții, la capătul unei faze confuze. Doar atât, însă, pentru că n-a fost loc de vreun miracol, petroliștii știind cum să-și conserve avantajul, ba, mai mult, Stănescu (83) a refăcut diferența de trei goluri, finalizând, din fața porții, după o centrare venită, de pe stânga, de la Dragoș Gheorghe.

Petrolul merge, astfel, în „16″-imile Cupei României, atunci când va găzdui, pe stadionul „Ilie Oană”, o echipă din primul eșalon, partidele din această fază a competiției urmând să se dispute în intervalul 24-26 octombrie.

Până atunci, însă, la finele săptămânii viitoare, echipa ploieșteană va avea de trecut un examen important, urmând să o întâlnească, tot pe teren propriu, pe AFCM Alexandria, echipa alături de care a mers umăr la umăr până acum în campionat.

AGRICOLA BORCEA – PETROLUL PLOIEȘTI  1-4 (0-3)
Marian Șerban 62′ / Alexandru Tudor Șaim 17′, Alexandru Ciocâlteu 26′, Nini Popescu 30′, Roland Stănescu 83′

Bratu (Șt. Păun 46′) – Alecsandru, Spătaru, Rz. Cazacu, Bumbac, Ed. Nicola – C. Dinu (I. Dumitrescu 60′) – Al. Rotariu, Gâță, R. Nae (Niculai 46′) – M. Șerban (cpt.)
Rezerve neutilizate: – Botezatu, Purice, Dobre
Antrenor: Daniel Iftodi

Bolboașă – Catană (Frîncu 46′), Prunescu (cpt.), Antoche, Velisar – Alb. Olaru, M. Chindriș – Șaim, Ciocâlteu (R. Stănescu 65′), N. Popescu – Arnăutu (Dr. Gheorghe 57′)
Rezerve neutilizate: Marinică – Nițescu, G. Păun, Lambru
Antrenor: Octavian Grigore

Stadion: Comunal (Borcea – Călărași); Arbitru: Cristian Georgescu (București); Asistenți: Adrian Vornicu (Iași) și Cosmin Vătămanu (București).

Articol și foto: FC Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 03 Oct. 2017, 19:44 Stiri
Pe aceeași temă