Laszlo Balint a preluat o nouă echipă după despărțirea de ASA Târgu Mureș. Are ca obiectiv promovarea: „Am găsit un club stabil din punct de vedere financiar”

Marius ANGHEL 19 Sep. 2017, 12:31 Stiri

Liber de contract după ce la finalul etapei a șasea a Ligii 2, pe 5 septembrie, decidea să se despartă de ASA Târgu Mureș, antrenorul Laszlo Balint (38 de ani) a preluat, începând de ieri, o nouă echipă și va avea ca obiectiv promovarea. Brașoveanul despre care s-a spus că ar fi dorit și la Olimpia Satu Mare a acceptat să coboare în Liga 3 și să o preia pe AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, club pentru care joacă Robert Ilyes și care în sezonul trecut a ratat în ultima etapă accederea în Liga 2, în favoarea Științei Miroslava.

După un start slab de campionat, în primele patru etape înregistrând o înfrângere și un egal pe lângă cele două victorii, sitându-se pe locul 5 în clasamentul Seriei 1 a Ligii 3, Csikszereda s-a despărțit de antrenorul pe care l-a numit în vară, de Attila Vago, și a ajuns la un acord cu Laszlo Balint.

Balint a semnat un contract valabil pe un sezon cu gruparea din Miercurea Ciuc și va avea aceiași colaboratori în stafful tehnic ca și în scurtul său mandat de la ASA Târgu Mureș, pe Cezar Zamfir și Liviu Rusu. „Am semnat contractul cu AFK Miercurea Ciuc. După experiența neplăcută de la ASA Târgu Mureș, am găsit un club stabil din punct de vedere financiar și obiectivul este unul clar: promovarea”, a spus Balint pentru Monitorul Expres.

În cariera sa de antrenor, Laszlo Balint a mai reușit o promovare din Liga 3 în Liga 2, cu Unirea Tărlungeni, acesta fiind primul club pe care l-a condus. Ulterior le-a mai pregătit pe Academica Clinceni și ASA Târgu Mureș și a fost antrenor secund la FC Brașov, în ultimul sezon petrecut de echipa din orașul natal în Liga 1.

Primul meci al lui Laszlo Balint ca antrenor la AFK Csikszereda Miercurea Ciuc se va consuma sâmbătă, la Miercurea Ciuc, de la ora 17:00, cu Olimpic Cetate Râșnov, echipa de pe locul 7, care are cu un punct mai puțin în clasament.

„Am venit să duc această echipă până în Liga a 2-a”

Balint a fost prezentat oficial și pe site-ul echipei Csikszereda, acolo unde a declarat ce impresii i-a lăsat baza sportivă din Miercurea Ciuc și ce planuri are.

„Am venit să duc această echipă până în Liga a 2-a. Nu va fi deloc ușor. Este nevoie de multă muncă, pentru că avem mulți tineri, dar, din fericire, există patru jucători experimentați. Pe Robert Ilyes îl cunosc foarte bine și am încredere că mă va ajuta. Echipa nu stă bine în apărare. Se pare că există o problemă. Sunt doar doi mijlocași, însă sper că vom putea rezolva această deficiență până în decembrie. Nu am văzut echipa jucând, însă am urmărit-o pe înregistrări în două meciuri. Sper ca jocul să se schimbe foarte mult în perioada următoare. Nu am prea mult timp până sâmbătă să cunosc echipa, este o provocare, dar putem îmbunătăți jocul prin atitudine. Cred că și băieții își dau seama că fiecare punct este foarte importat și va fi foarte important să câștigăm următorul meci, cu Râșnov, pentru că continuarea va fi și mai dificilă”, a spus Balint pentru fkcsikszereda.ro.

Csikszereda nu va avea deloc o misiune ușoară în a obține promovarea în Liga 2. Pe lângă AFC Hărman, Aerostar Bacău sau CSM Roman, echipe solide din campionat, favorită la clasarea pe primul loc este Suporter Club Oțelul Galați, grupare care se află deja în fotoliul de lider după primele patru etape, cu un avans de trei puncte față de echipa din Miercurea Ciuc.

Rezultatele înregistrate de echipa ciucană în primele patru etape: 2-2 cu Avântul Valea Mărului (d), 5-0 cu KSE Târgu Secuiesc (a), 1-4 cu CSM Roman (d) și 3-1 cu Metalosport Galați (d).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FK Csikszereda

Marius ANGHEL 19 Sep. 2017, 12:31 Stiri
Pe aceeași temă