La Avântul Reghin încă nu s-a rezolvat problema antrenorului. Mărginean se declară „principal”, însă conducerea neagă numirea

Marius ANGHEL 27 Jan. 2015, 11:27 Stiri

În urma demiterii verbale la finalul turului de campionat a tehnicianului Andrei Enyedi de la conducerea echipei Avântul Reghin, ocupanta locului 11 din seria a V-a a ligii a treia, Consiliul de Administrație al clubului reghinean a ajuns la o înțelegere verbală cu Ovidiu Mărginean pentru preluarea funcției vacante.

Contactat telefonic luni, noul antrenor principal al Avântului, a confirmat că „pe baza unei hotărâri a Consiliului de Administrație al clubului, dar și a unei înțelegeri verbale cu aceștia pentru preluarea funcției de antrenor principal al echipei, se ocupă de aproximativ o săptămână de pregătirea echipei, urmând a prelua funcția de antrenor principal al ei, însă momentan încă nu sunt semnate actele oficiale”. Ovidiu Marginean a adăugat că „pentru acest retur de campionat i s-ar fi impus o clasare între locurile 1-8, iar pentru asta este nevoie de aducerea unor jucători pe toate posturile pentru creșterea nivelului de eficiență și joc al echipei, dar și readucerea în număr cât mai mare a publicului reghinean iubitor de fotbal în tribunele stadionului”.

În cursul același zile, Ovidiu Marian, președintele Consiliului de Administrație al SCM Avântul Reghin, neagă informațiile anterioare susținând că „nu poate confirma informația oficial și că de abia în jurul datei de 4-5 februarie vor avea loc unele discuții privind numirea noului director al clubului și după aceea vor urma și cele pentru numirea antrenorului principal”.

Cu toate acestea, deși nu a semnat nicio înțelegere contractuală cu clubul din Liga 3, în data de 30 ianuarie 2015, tehnicianul Ovidiu Mărginean va ocupa loc pe banca tehnică a echipei reghinene la amicalul susținut împotriva echipei secunde a lui ASA Târgu Mureș.

Enyedi: „Rămân cu satisfacția că am reușit să mențin echipa în liga a III-a preț de patru ani”

Tehnicianul din acte, Andrei Enyedi, a declarat că speră să ajungă la un numitor comun cu șefii Avântului pentru a-și rezilia contractul. „În aceste condiții sper să se ajungă la o înțelegere de reziliere amiabilă a contractului cu SCM Avântul Reghin pentru a-i oferi liniște noului antrenor al echipei, căruia îi urez multă bafta și rezultate cât mai bune”, a spus Enyedi.

Totodată, acesta consideră că „lotul actual de jucători, dacă va fi sprijinit de conducere cu acordarea drepturilor financiare la timp, pentru ca jucătorii să fie concentrați la actul de antrenament și joc, noul antrenor poate îndeplini obiectivul propus de a clasa în primele 10 echipe ale seriei. Rămân cu dezamăgirea că nu am fost susținut de conducere așa cum trebuia în acest tur de campionat, dar îmi doresc ca și Reghinul să aibă în continuare echipa de ligă a III-a și că situația financiară și condițiile de antrenament ale echipei să se îmbunătățească. Pentru mine se încheie un ciclu de patru ani la clubul Avântul Reghin din postura de antrenor și pot spune că am trăit momente deosebite alături de jucători, simțind satisfacția victoriilor, dar și dezamăgirea unor înfrângeri. Am avut privilegiul de a antrena jucători de o mare calitate care au dat totul pe teren. Sigur că nu pot să nu recunosc că în ultimii anii mi-a fost teribil de greu fiindcă în fiecare an am pierdut jucători pe care cu greu poți să îi înlocuiești, iar confruntându-mă cu diverse probleme am încercat tot timpul să fiu un profesionist în munca mea. Acest lucru nu poate să mi-l conteste nimeni și rămân cu satisfacția că am reușit să mențin echipa în liga a III-a preț de patru ani. Mă bucură aprecierea activității mele arătată de oamenii cu adevărat pasionați de fotbal și vreau să mulțumesc Consiliului Local Reghin pentru că mi-a oferit această oportunitate de a antrena echipa și urez mult succes noii conducerii a echipei de la care sper să aibă o evoluție și o clasare bună la sfârșitul campionatului” a opiniat fosta extremă dreapta a echipelor ASA Târgu Mureș și FC Bihor din anii `90, Andrei Enyedi.

Articol scris de Dragoș Puia

Marius ANGHEL 27 Jan. 2015, 11:27 Stiri
Pe aceeași temă