Jiul e pe cale să piardă o echipă întreagă din cauza datoriilor

Marius ANGHEL 03 Oct. 2012, 16:30 Stiri
Jiul e pe cale să piardă o echipă întreagă** din cauza datoriilor

Moldovan, Drăgoescu, Firan, Dumitru Copil, Bogdan Toc, Kalai, Drăghici, Filip, Deaconescu, Tonca au mari șanse să devină liberi de contract în urma memoriilor depuse la Federație pentru restanțe financiare de peste 4 luni.

Că situația nu este tocmai roză la Jiul nu mai este, din păcate, un secret pentru nimeni. Numai că lucrurile par să scape de sub control în cazul în care nu mai puțin de 11 jucători vor fi declarați liberi de contract de către Federația Română de Fotbal. Moldovan, Drăgoescu, Firan, Dumitru Copil, Bogdan Toc, Kalai, Drăghici, Filip,Deaconescu, Tonca au toate șansele să se despartă de Jiul, aceștia depunând memorii pentru a deveni liberi de contract și pentru a intra în posesia restanțelor financiare de peste 4 luni.

„Eu unul nu mă mai întorc la Petroșani. Este mult să stai fără bani 5 luni, să joci și să vii la antrenamente. Nu contează cum am început campionatul. Clubul trebuie să ne dea salariile”, a declarat unul dintre jucători.

„Unde nu sunt probleme, în vremurile astea grele? Avem cheltuieli mari, mai ales că suntem într-o serie unde facem deplasări de sute de kilometri. Din păcate, noi ne descurcăm doar cu ajutorul patronului Alin Simota. Nimeni nu ne sare în ajutor. Eu sunt convins că lucrurile se vor rezolva și echipa își va reveni și va urca în clasament. Avem un început slab la care nu ne așteptam. Din păcate, echipa nu este bine pregătită din punct de vedere fizic, deoarece mulți dintre actualii jucători au sărit peste pregătirea de vară. În aceste condiții, nu știu ce șanse mai avem la promovare, deși suntem abia la început de campionat”, spune președintele Jiului, George Boboc.

Confruntată cu probleme interne, Jiul a mai smuls doar un punct din deplasarea de la Sănătatea Cluj, din etapa trecută. Oricum speranțele Jiului la promovarea în liga secundă nu mai sunt de actualitate, chiar președintele George Boboc afirmând că este anul Hunedoarei. Trupa din Petroșani trebuie să-și rezolve mai întâi problemele interne care persistă încă din această vară și abia apoi să se gândească la obiective mai mărețe.

„N-avem nicio treabă cu fotbalul. Bani, bani și bani, atât vor. Sunt o echipă de reeșapați. M-am săturat de impotenții ăștia până peste cap, bag bani în fotbal de 12 ani și uitați rezultatele și atitudinea. Niște nesimțiți” a tunat patronul Alin Simota.

Meci cu Zalăul

Jiul va da piept, vineri, la Petroșani cu FC Zalău, echipă clasată pe poziția secundă. Echipa antrenata de Marius Pasca sta bine la capitolul ofensivă, unde a reușit să marcheze nu mai puțin de 17 goluri. În timp ce „minerii” se chinuiesc, FC Zalău a contabilizat a treia victorie consecutivă, cu ajutorul căreia este clasată pe podium.

Articol scris de Loredana Juglea

Marius ANGHEL 03 Oct. 2012, 16:30 Stiri
Pe aceeași temă