Iosif Rotariu: „Va fi o luptă interesantă, iar mie îmi plac provocările”

Marius ANGHEL 19 Feb. 2014, 15:54 Stiri
Iosif Rotariu:**

Fostul internațional Iosif Rotariu este începând din această săptămână noul antrenor al liderului Seriei a IV-a a Ligii a III-a. Tehnicianul a sosit la Caransebeș luni, zi în care a și condus primul său antrenament din această postură. Rotariu a acordat un scurt interviu pentru Arena Bănățeană.

– Cum a fost primul contact cu jucătorii?
– Pe marea lor majoritate îi cunosc foarte bine, pe antrenorul secund Sorin Gheju de asemenea, l-am avut elev la ACS „Politehnica” Timișoara și am și jucat împreună. Pe fotbaliști îi știu și de la „Poli” Timișoara, pe Goșa îl cunosc, de asemenea, de foarte mult timp, pe Suru, pe Artean, pe Constantinescu, pe Poiană chiar am vrut să-l aduc la Timișoara acum câțiva ani, când juca la Vânju Mare.

– Chiar dacă timpul a fost foarte scurt, v-ați format o imagine de ansamblu despre echipă?
– Că sunt foarte liniștiți, chiar prea liniștiți pentru o echipă de fotbal… Lotul e echilibrat, și numeric și valoric, echipa este pe primul loc, jucătorii au valoare și sunt de perspectivă, în opinia mea pot să joace la un nivel superior Ligii a III-a. Totul pare a fi în regulă, condițiile sunt chiar peste așteptările mele, fiindcă nu mă așteptam ca aici, la Caransebeș, să găsesc asemenea condiții la o echipă de Liga a III-a.

Cum vi se pare lupta pentru promovare, având în vedere că FC Caransebeș e liderul seriei și are 7 puncte avans față de următoarea clasată?
– Important va fi play-off-ul. Normal, orice competiție este grea. Am văzut majoritatea meciurilor, fratele meu find antrenor la Lugoj, și am mers cu el, deci știu că e o serie bună, atât cât este nivelul fotbalului românesc de azi. Sunt câteva echipe echilibrate valoric, cu jucători buni. Va fi o luptă interesantă, iar mie îmi plac provocările și întotdeauna mi-a plăcut să câștig. Ca jucător am reușit acest lucru și vreau să reușesc și acum, ca antrenor.

– Veți locui la Caransebeș?
– Da, voi sta la Caransebeș, pentru că am venit aici ca să muncesc, nu să fac naveta. Am venit la Caransebeș la rugămintea lui Dan Alexa, cu care sunt într-o relație de prietenie de foarte mult timp. Am venit aici ca urmare a faptului că Alin Artimon a renunțat la pregătirea echipei și vreau să-l ajut și pe Dan Alexa, dar și echipa FC Caransebeș să-și îndeplinească obiectivul – promovarea în Liga a II-a. Recunosc că mi-a fost destul de greu să accept, deoarece eu am jucat la un nivel foarte înalt, am antrenat la același nivel, și îmi e puțin mai greu să mă acomodez cu ligile inferioare. Având însă o relație extraordinară cu Dan Alexa și oferindu-mi-se posibilitatea să vin în Caraș-Severin, pentru că e prima oară când întâlnesc o echipă din județul meu, am acceptat și am venit aici cu inima deschisă și sper, sperăm, ca la finalul sezonului să ne îndeplinim obiectivul, acela de a promova.

Marius ANGHEL 19 Feb. 2014, 15:54 Stiri
Pe aceeași temă