Ionuț Popa pregătește Sebișul până la numirea noului antrenor. Artimon pare în pole-position

Marius ANGHEL 30 Mar. 2014, 11:55 Stiri

Meciul cu Metalurgistul Cugir a fost ultimul pentru Mihai Petcuț pe banca celor de la Național Sebiș. Tehnicianul și-a dat demisia, iar aceasta i-a fost acceptată.

„Astăzi, a fost ședință de Consiliu de Administrație, iar membrii au aprobat demisia antrenorului de care, personal, am aflat din presă. Până la numirea noului tehnician, avem un director tehnic care a spus că ne va ajuta. Ionuț Popa este chiar acum la echipă și va conduce antrenamentele în zilele următoare împreună cu secundul Sandu Țamboi”, a mărturisit Gheorghe Feieș.

Primarul Sebișului a recunoscut că se poartă negocieri cu mai mulți tehnicieni, printre care și cel ofertat de UTA la începutul săptămânii. Alin Artimon i-a refuzat pe „alb-roșii”, dar pare interesat de postul rămas vacant la Sebiș. De fapt, timișoreanul a asistat la partida de astăzi de la Ineu, pentru a vedea la lucru echipa cu care Naționalul va da piept peste două săptămâni, în cadrul ultimei runde a sezonului regulat. „Viitoarea soție a lui Artimon este din Moneasa”, a încercat Feieș să-l acopere pe fostul „principal” al Caransebeșului.

În fine, sebișenii nu pot fi prea bucuroși nici după rezultatul înregistrat astăzi la Ineu. Zărăndanii au remizat cu Arieșul Turda și-și pun serios în pericol poziția de play-off. Teamul lui „Știli” Abrudean are etapă liberă săptămâna viitoare, iar apoi găzduiesc Sebișul, care – de asemenea – se vede pus în încurcătură. „Normal că i-am prefera pe ineuani în play-off în locul celor de la FC Baia Mare, dar, pe de altă parte, avem nevoie și de punctele din meciul cu ei. Nu ne convine deloc situația în care suntem puși”, a mai recunoscut Feieș.

Petcuț: „Mă dau la o parte, fotbalul în viață e pe locul doi, în primul rând trebuie să fii om”

Criza de rezultate pe teren propriu a Sebișului s-a prelungit și după vizita Cugirului. Practic, Naționalul a pierdut cel mai important meci al returului, iar șocul la nivelul băncii tehnice era iminent.

Mihai Petcuț și-a anunțat demisia imediat după finalul confruntării de vineri după-amiază. „Am avut o discuție și cu domnul primar înaintea meciului și i-am spus că dacă nu câștigăm am să plec de la echipă, mă dau la o parte. Să încerce altcineva, să vină cineva cu mai mult noroc și să promoveze! La Sebiș s-a investit mult, bani în jucători și stadion, dar mai ales suflet. Totul e în regulă, dar rezultatele au dispărut. Vinovat e antrenorul până la urmă. Fotbalul în viață e pe locul doi, în primul rând trebuie să fii om. Când îți cer oamenii demisia, trebuie să o faci, echipa joacă pentru spectatori. Toate au o limită, bănuiesc. Eu mă pun în locul domnului primar și e normal să fie supărat.  Așa e la fotbal, antrenorul plătește. Sper să fie un șoc pentru jucători și să fie mai bine. Am venit la Sebiș pentru că mi s-a oferit încredere. Cu mine au ajuns pe primul loc, dar până la urmă asta este. Dacă nu câștigi, trebuie să dai dovadă de caracter, să faci ceva concret să schimbi ceva”, a spus tehnicianul.

Petcuț și-a spus părerea și despre desfășurarea meciului cu Metalurgistul. „Este supărător, sunt necăjit, până la urmă e un meci pe care l-am pierdut și în care ne-am pus multe speranțe. Nu vreau să fiu lipsit de modestie, dar din nou am avut ghinion. Sunt prea supărat și nu e frumos să analizezi la cald echipa adversă, dar diferența în jocul de azi a făcut-o șansa. Noi am ratat din ocazii mult mai clare decât ei, iar ei au marcat de două ori din trei șuturi pe poartă. Portarul lor a fost jucătorul meciului, însă e clar că la noi nu se leagă ceva. Avem șase meciuri acasă pe care nu le-am câștigat, ceva nu merge”, a adăugat antrenorul „alb-albaștrilor”.

În final, Mihai Petcuț a spus și două vorbe despre colaborarea lui Ionuț Popa înainte de vizita Cugirului: „Nu am discutat cu nea Popică după meci, însă am făcu-o înainte de meci. Știa cum am pregătit meciul, știa ce vreau să fac”.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 30 Mar. 2014, 11:55 Stiri
Pe aceeași temă